Wapń

Spis treści

Aktywny wapń - składnik aktywny używany w kosmetykach z uwagi na właściwości przeciwalergicznie i regenerujące. Uspokaja podrażnioną cerę oraz łagodzi i leczy stany zapalne skóry. Wapń w kosmetykach występuje również jako substrat innych składników aktywnych jak niektóre algi i glinki, kakaowiec, kozie mleko, czy sproszkowane perły.

Bierze aktywny udział we wszystkich biochemicznych reakcjach organizmu. Odpowiada za dobry stan naczyń krwionośnych, stanowi składnik kości i zębów, wspomaga działanie witaminy C w syntezie włókien kolagenowych, a także odgrywa istotną rolę w procesach różnicujących komórki epidermy. Jest niezbędnym składnikiem do utrzymania spójności keratynocytu. Stymuluje regenerację komórek aktywujących całkowitą syntezę lipidów, szczególnie ceramidów. Pozwala na utrzymanie napięcia skóry, jednocześnie doskonale ją nawilża. Wapń wykorzystuje się w regeneracji skóry suchej, zniszczonej.

Znajdujesz się w Sklepie kosmetycznym

Internetowy sklep kosmetyczny z kosmetykami profesjonalnymi, dermokosmetykami i kosmetykami naturalnymi.


Jesteś profesjonalistą? Przejdź do hurtowni kosmetycznej

Ceny hurtowe na kosmetyki profesjonalne do gabinetu dla kosmetyczek i innych profesjonalistów.


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Rozumiem
pixelpixelpixelpixel