APIS Ultra Matt krem matujący 100 ml

  • Matujący krem Apis Ultra Matt, butelka z dozownikiem o poj. 100 ml, dla cery tłustej z rozszerzonymi porami.
Kod produktu: 50735
36,99 zł
/ szt.
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™, w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

Darmowy zwrot

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Darmowy zwrot
Przy wyborze zwrotu środków na saldo klienta, darmowa przesyłka do sklepu.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność

Kup na raty

mBank mRaty Kup na Raty od 1,01 zł miesięcznie
mBank mRaty bez wychodzenia z domu. Łatwo i szybko jak zakupy przez internet. Dostępne dla zakupów o łącznej wartości od 300.00zł do 20000.00złNota prawna
Reprezentatywny przykład dla mPożyczki: Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO) wynosi 20.27% całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 1797 zł całkowita kwota do zapłaty 2042.54 zł oprocentowanie nominalne zmienne 10% w skali roku całkowity koszt kredytu 245.54 zł (w tym: prowizja za udzielenie kredytu 107.82 zł - 6% odsetki 137.72 zł) 16 miesięcznych rat równych w wysokości po 127.66 zł ostatnia rata: 127.64 zł. Kalkulacja na dzień 26.11.2018 r. na reprezentatywnym przykładzie.

Nota prawna:
To nie jest oferta. Jeśli pozytywnie ocenimy Twoją zdolność kredytową będziesz mógł otrzymać mPożyczkę. Jeśli będziemy musieli poprosić Cię o dokumenty dochodowe ( potwierdzające Twój dochód z tytułu umowy o pracę umowy o dzieło/zlecenie kontraktu zawodowego lub emerytury) o sposobie ich dostarczenia poinformujemy Cię mailem po podjęciu wstępnej decyzji kredytowej. Dokumenty potwierdzające Twój dochód będziesz mógł przesłać do nas mailowo. Szczegóły znajdziesz w: Taryfie prowizji i opłat bankowych dla osób fizycznych w ramach bankowości detalicznej mBanku S.A. dostępnej na http://www.mbank.pl/pobierz/oplaty/taryfa-osobyfiz.pdf Regulaminie udzielania mPożyczki dla osób fizycznych w ramach bankowości detalicznej mBanku S.A. dostępnym na http://www.mbank.pl/download/mkredyty/mkredyty/regulamin-mkredyt.pdf

Krem matujący Apis Ultra Matt, butelka z dozownikiem o poj. 100 ml, przeznaczony dla cery tłustej z rozszerzonymi porami. Krem na zakończenie zabiegu.

Ogranicza wydzielanie sebum, redukuje efekt świecenia się skóry

Krem o lekkiej konsystencji Apis Ultra Matt zawiera ekstrakt z korzenia irysa, drożdży, alg morskich, mimozy, aloesu oraz kwas hialuronowy. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom usprawnia pracę gruczołów łojowych i ogranicza wydzielanie sebum, skutecznie redukując niepożądany efekt świecenia się skóry, zwężając rozszerzone pory i długotrwale matując.

Parametry techniczne:
Oferty specjalne
Dla profesjonalistów:
hurtownia / sklep dla kosmetyczek

Jesteś kosmetyczką? Prowadzisz gabinet lub salon kosmetyczny? Zyskaj niższe ceny na kosmetyki profesjonalne dla salonów kosmetycznych, kosmetyczek, kosmetologów i innych profesjonalistów z branży kosmetycznej rejestrując się w internetowej hurtowni kosmetyków profesjonalnych kosmepro.pl - oferta dostępna wyłącznie dla profesjonalistów.

W tym celu przejdź do hurtowni kosmepro.pl:

Rejestruję się terazrejestracja w hurtowni

Więcej informacji: dlaczego hurtownia kosmepro.pl?

,
darmowa wysyłka

Darmowa dostawa kosmetyków kurierem DPD lub do paczkomatu InPost przy zamówieniu:

  • o min. wartości 200 zł przy płatności w formie przedpłaty (płatność przed wysyłką);
  • o min. wartości 250 zł przy płatności w formie za pobraniem (płatność przy odbiorze).

Szczegóły w regulaminie promocji darmowa dostawa

Dla klientów detalicznych:
darmowa dostawa

Darmowa dostawa kosmetyków kurierem DPD lub do paczkomatu InPost przy zamówieniu:

  • o min. wartości 200 zł przy płatności w formie przedpłaty (płatność przed wysyłką);
  • o min. wartości 250 zł przy płatności w formie za pobraniem (płatność przy odbiorze).

Szczegóły w regulaminie promocji darmowa dostawa

Informacje o produkcie
Typ kosmetyku:
do użytku profesjonalnego

Kosmetyk do użytku profesjonalnego - kosmetyk profesjonalny dla kosmetyczek (do salonu kosmetycznego) do stosowania w ramach zabiegu kosmetycznego przez wykwalifikowaną osobę.

Typ skóry (cery):
do cery tłustej

Kosmetyk profesjonalny do cery tłustej, przetłuszczającej się, z nadmiernym wydzielaniem sebum

,
do cery mieszanej

Kosmetyk profesjonalny do cery mieszanej (np. tłustej w pasie T, czyli czoło-nos-broda, a suchej na policzkach)

Rodzaj kosmetyku:
krem do twarzy
,
krem
Obszar:
twarz
Właściwości kosmetyku:
zwęża rozszerzone pory skóry
,
reguluje pracę gruczołów łojowych
,
redukuje nadmierne wydzielanie sebum
,
matujący
Przeznaczenie kosmetyku:
zabiegi pielęgnacyjne twarzy
Linia kosmetyku:
Apis Ultra Matt
,
Apis Acne-Stop

Oczyszczające antybakteryjne kosmetyki profesjonalne Apis Acne-Stop dla cery trądzikowej, tłustej i mieszanej, z  zieloną herbatą i minerałami z Morza Martwego.

Składniki aktywne:

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego (odpowiedzialne za właściwości, działanie konkretnego kosmetyku). Kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich użyciem należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

ekstrakt z korzenia irysa
,
ekstrakt z drożdży
,
ekstrakt z alg morskich

Wyciąg z alg morskich, algae extract - algi morskie są bogate w mikroelementy i witaminy. Jako składnik kosmetyków poprawiają ukrwienie, łagodzą podrażnienia oraz wzmacniają barierę ochronną skóry. Wykazują działanie antyrodnikowe, wzmacniają ściany naczynek, aktywizują procesy zachodzące w skórze, poprawiają jej koloryt. Intensywnie nawilżają, przywracają skórze jędrność i elastyczność.

,
kwas hialuronowy

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

,
ekstrakt z mimozy

Wyciąg z mimozy - składnik aktywny kosmetyków posiadający szereg dobroczynnych dla skóry właściwości: efektywnie opóźnia proces starzenia się skóry, ma silne właściwości nawilżające i wzmacniające naczynka włosowate skóry, wykazuje właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne (stosowany w kosmetykach zmniejsza zaczerwienienia i obrzęki skóry).

,
ekstrakt z aloesu

Wyciąg z aloesu (aloe extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aloe Vera Extract) otrzymywany z liści aloesu. Jest bogaty w witaminy (A, grupa B, C, E), minerały, enzymy, wielocukry i aminokwasy. W kosmetykach wykazuje właściwości nawilżające, uelastyczniające, poprawia ukrwienie skóry stymulując pracę komórek, przeciwzapalne, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, koi, odżywia, działa antybakteryjnie, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie. Jego zastosowanie to kosmetyki nawilżające, do skóry podrażnionej, skóry wysuszonej i zniszczonej.

Skład kosmetyku wg INCI:

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Mineral Oil

Olej mineralny, parafina ciekła (łac. Paraffinum Liquidum) - emolient (tzw. tłusty) jako składnik kosmetyków jest wykorzystywany w celach ochronnych przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi (zanieczyszczenia, bakterie) i przed nadmiernym odparowywaniem wody, ponieważ tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), stanowiącą barierę między skórą a środowiskiem zewnętrznym. Jako składnik kosmetyku pełni również rolę rozpuszczalnika dla innych składników hydrofobowych (nie lub słabo rozpuszczalnych w wodzie). Składnik niepożądany dla niektórych typów cery, ponieważ może zatykać pory.

,
Glycerin

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

,
Cyclopentasiloxane

Cyklopentasiloksan - emolient tzw. suchy stosowany w kosmetykach nie tworzy lepkiej, tłustej warstwy na powierzchni skóry, tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (TEWL) i przez to pośrednio nawilża i zmiękcza skórę lub włosy. Jest to silikon lotny - po kilku godzinach odparowuje z miejsca aplikacji. Nie powoduje obciążenia włosów, nawet cienkich i delikatnych. Nie drażni ani nie alergizuje. Nie przenika do organizmu. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci.

,
Cyclohexasiloxane
,
Iris Florentina Root Extract
,
Sodium Hyaluronate

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

,
Cetearyl Alcohol

Mieszanina alkoholu cetylowego i stearylowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, ponadto wpływa na lepkość preparatu kosmetycznego.

,
Ceteareth 20

Emulgator - składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji (np. kremu, mleczka, balsamu).

,
Carbomer

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

,
Lecithin
,
Sorbitol
,
D-panthenol

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

,
Glucose
,
Trilaureth-4-Phosphate
,
Carnitine
,
Ceramide 6
,
Dipalmitoyl Hydroxyproline
,
Xantan Gum
,
Palmitoyl Tetrapeptide
,
Saccharomyces Cerevisiae Extract
,
Hydrolyzed Silk
,
Triethanoloamine

regulator pH

,
Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel Oil

Olej arganowy to składnik kosmetyków o wyjątkowych właściwościach, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów drzewa arganowego.

Oleja arganowy nazywany Złotem Maroka jest bogaty w witaminę E tzw. Witaminę Młodości i prowitaminę A, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6, i 9, posiada naturalny skwalan. Oleja arganowy wykazuje silne właściwości regenerujące, nawilżające, wygładzające, przeciwutleniające, antyseptyczne i ochronne. Pomaga w odbudowie naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry.

Olej arganowy jest delikatnym składnikiem kosmetyków o różnych zastosowaniach. Kosmetyki z olejem arganowym mają przede wszystkim właściwości regeneracyjne, odżywcze i nawilżające. Olej arganowy można stosować nawet do cery wrażliwej i alergicznej. Łagodzi objawy trądziku, alergii, łuszczycy.

,
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

,
Algae Extract

Ekstrakt z alg, wyciąg z alg - wyciąg roślinny z alg zawierający wiele substancji czynnych m.in. witaminy, ponadto mikro i makroelementy. Algi w kosmetykach wykazują szereg właściwości m. in. przeciwdziałają wolnym rodnikom, nawilżają, działają przeciwzapalnie i bakteriostatycznie, poprawiają mikrokrążenie, tworzą powłokę ochronną skóry.

,
Parfum (Fragrance)

Substancja zapachowa w kosmetyku.

,
Phenoxyethanol

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

,
Caprylyl Glycol

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

,
Aloe Extract

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

,
Mimose Extract

Ekstrakt z mimozy, wyciąg z mimozy (mimoza - rodzaj roślin tropikalnych) - składnik kosmetyków wykazujący działanie przeciwstarzeniowe, nawilżające, przeciwzapalne, antybakteryjne, wzmacniające naczynka włosowate skóry.

,
PEG-8

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

,
Tocopherol
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
,
Ascorbyl Palmitate

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

,
Ascorbic Acid

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

,
Citric Acid

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

Producent:
Apis Natural Cosmetics - Apis Professional

Producentem kosmetyków Apis jest P.P.H. "Apis" Sp. z o.o. Jest to producent naturalnych kosmetyków profesjonalnych oraz detalicznych. Kosmetyki Apis zostały oparte o minerały z Morza Martwego i bazują na naturalnych składnikach mineralnych.

Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia:
rozprowadzić równomiernie krem na oczyszczoną skórę twarzy
,
pozostawić do wchłonięcia
Kiedy stosować:
krem na zakończenie zabiegu
Inne
Czy wiesz że ... ?:
kosmetyki Apis to połączenie natury z nowymi osiągnięciami nauki

Kosmetyki Apis to kosmetyki oparte o naturalne wyciągi i ekstrakty roślinne oraz witaminy i minerały (minerały z Morza Martwego). Kosmetyki Apis to umiejętne połączenie składników naturalnych z nowoczesnymi technologiami - osiągnięciami biotechnologii i kosmetologii.

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów

Znajdujesz się w Sklepie kosmetycznym

Internetowy sklep kosmetyczny z kosmetykami profesjonalnymi, dermokosmetykami i kosmetykami naturalnymi.


Jesteś profesjonalistą? Przejdź do hurtowni kosmetycznej kosmepro.pl

Ceny hurtowe na kosmetyki profesjonalne do gabinetu dla kosmetyczek i innych profesjonalistów.


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Rozumiem
pixelpixelpixelpixel