Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Mleczko do skóry dojrzałej z tybetańskimi owocami goji Apis Goji Terapis 500 ml
Kliknij, aby powiększyć
W promocji

Mleczko do skóry dojrzałej z tybetańskimi owocami goji Apis Goji Terapis 500 ml

  • Mleczko z tybetańskimi owocami goji marki Apis Professional z serii Goji Terapis, poj. 500 ml, dermostymulujące przeciwstarzeniowe mleczko do twarzy do oczyszczania każdego typu cery dojrzałej. Produkt profesjonalny do zabiegów kosmetycznych.
41,00 PLN(-10% Promocja ograniczona)
36,90 PLN
/ szt. brutto
Cena jednostkowa7,38 PLN / 100ml
Mała ilość
Mała ilość
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Mleczko do skóry dojrzałej z tybetańskimi owocami goji Apis Goji Terapis 500 ml
Mleczko do skóry dojrzałej z tybetańskimi owocami goji Apis Goji Terapis 500 ml
Bezpieczne zakupy

Mleczko z tybetańskimi owocami goji marki Apis Professional z serii Goji Terapis, poj. 500 ml, dermostymulujące przeciwstarzeniowe mleczko do twarzy do oczyszczania każdego typu cery dojrzałej. Mleczko o lekkiej, nietłustej konsystencji. Produkt profesjonalny do zabiegów kosmetycznych.

Przeciwstarzeniowe mleczko z owocami goji

Mleczko o lekkiej, nietłustej konsystencji łączące przeciwstarzeniowe działanie owoców goji, kwasu hialuronowego, oleju arganowego oraz masła shea. Delikatnie i skutecznie oczyszcza skórę z zanieczyszczeń i pozostałości makijażu. Składniki mleczka wykazują działanie przeciwstarzeniowe, odżywcze, regenerujące oraz nawilżające. Mleczko Goji terApis z tybetańskimi owocami goji nadaje się do demakijażu każdego typu cery, ale jest szczególnie polecane do cery dojrzałej.

Mleczko Goji dokładnie oczyszcza skórę, usuwa makijaż i inne zanieczyszczenia, zarazem nawilżając oraz odświeżając skórę.

Składniki aktywne

  • Ekstrakt z tybetańskich jagód goji - zawiera znaczną ilość polisacharydów, aminokwasów i witamin, przez co uznawany jest za składnik energetyzujący i stymulujący, ponieważ dostarcza komórkom siły oraz energii niezbędnej do przeprowadzenia procesów metabolicznych. Dzięki temu, komórki mogą łatwiej przeprowadzać swoje funkcje,a w konsekwencji cała skóra wygląda zdrowiej i ładniej.
  • Kwas hialuronowy - mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej, jest w stanie związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa i z tego powodu jest stosowany jako jeden z najbardziej wartościowych czynników nawilżających.
  • Olej arganowy tzw. eliksir młodości - to substancja aktywna o silnym działaniu regenerującym skórę. Chroni przed przedwczesnym pojawieniem się zmarszczek, łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii, łuszczycy.
  • Masło shea - posiada właściwości odżywcze i regenerujące, chroni przed promieniowaniem UV.
Kod produktu
51615
Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
ekstrakt z jagód gojiWięcej

Ekstrakt z jagód goji to bogactwo polisacharydów, aminokwasów i witamin. Uznawany jest za składnik energetyzujący i sty­mulujący, ponieważ dostarcza komórkom siły oraz energii niezbędnej do przeprowadzenia procesów metabolicznych. Dzięki temu, komórki mogą łatwiej przeprowadzać swoje funkcje, a w konsekwencji cała skóra wygląda zdrowiej i ładniej.

kwas hialuronowyWięcej

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

olej arganowyWięcej

Olej arganowy zwany eliksirem młodości, to składnik kosmetyków silnie regenerujący skórę, przeciwzmarszczkowy, dodatkowo łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii oraz łuszczycy.

masło sheaWięcej

Masło shea to składnik kosmetyków o bardzo wielu dobroczynnych dla skóry właściwościach. Kosmetyki z dużą zawartości masła shea posiadają przede wszystkim właściwości odżywcze, regenerujące. Masło shea także chroni przed promieniowaniem UV (stanowi naturalny filtr UV), działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwstarzeniowo, a nawet (stosowany w kosmetykach do ciała) pomaga w walce z rozstępami.

Masło shea to również skuteczny środek leczniczy, ponieważ przyśpiesza bliznowacenie ran i oparzeń. Jest bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas oleinowy i linolowy), nasycone kwasy tłuszczowe (kwas palmitynowy i stearynowy), polifenole (kwas galusowy, gallataniny, kwercetyne, kwas trans cynamonowy), a także zawiera witaminy A i E (prowitaminy).

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Mineral OilWięcej

Olej mineralny, parafina ciekła (łac. Paraffinum Liquidum) - emolient (tzw. tłusty) jako składnik kosmetyków jest wykorzystywany w celach ochronnych przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi (zanieczyszczenia, bakterie) i przed nadmiernym odparowywaniem wody, ponieważ tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), stanowiącą barierę między skórą a środowiskiem zewnętrznym. Jako składnik kosmetyku pełni również rolę rozpuszczalnika dla innych składników hydrofobowych (nie lub słabo rozpuszczalnych w wodzie). Składnik niepożądany dla niektórych typów cery, ponieważ może zatykać pory.

Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20Więcej

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

PetrolatumWięcej

Wazelina - emolient tłusty, tworzy ochronną warstwę na skórze (film) zapobiegając TEWL (odparowywaniu wody z naskórka), ma właściwości natłuszczające, wygładzające i zmiękczające. Stosowany w kosmetykach także jako składnik konsystencjotwórczy, polepsza właściwości aplikacyjne, zmniejsza lepkość preparatu, ma także zdolność pochłaniania promieni UV.

Mimose ExtractWięcej

Ekstrakt z mimozy, wyciąg z mimozy (mimoza - rodzaj roślin tropikalnych) - składnik kosmetyków wykazujący działanie przeciwstarzeniowe, nawilżające, przeciwzapalne, antybakteryjne, wzmacniające naczynka włosowate skóry.

TriethanolamineWięcej

regulator pH

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Lycium Barbarum Fruit ExtractWięcej

Wyciąg z owoców goji.

Nelumbium Speciosum Flower ExtractWięcej

Wyciąg z kwiatu lotosu.

Sodium HyaluronateWięcej

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

PEG-8Więcej

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

TocopherolWięcej
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
Ascorbyl PalmitateWięcej

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

Ascorbic AcidWięcej

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

Citric AcidWięcej

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

CI 75470 (Carmine)Więcej

Karmina, kwas karminowy, koszenila - barwnik pochodzenia naturalnego o czerwonym kolorze, otrzymywany z ciała i jaj owadów - mszyc o nazwie koszenila. Bezpieczny dla kobiet w ciąży.

Parfum (Fragrance)Więcej

Substancja zapachowa w kosmetyku.

Pojemność
500 ml
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 783 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-30
Polecam.
2020-07-02
Wszystko super, polecam! :)
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel