Apis Raspberry Kiss Pielęgnacyjny krem do rąk 100 ml

  • Pielęgnacyjny krem do rąk marki Apis Natural Cosmetics z serii Raspberry Kiss, poj. 100 ml (dostępny także w poj. 50ml i 300ml), dla każdego rodzaju skóry dłoni.
Apis Raspberry Kiss Pielęgnacyjny krem do rąk 100 ml
Kliknij, aby powiększyć
17,00 PLN
/ szt. brutto
Kup 6 szt., oszczędź 3% - 16,49 PLN / szt.
Kup 9 szt., oszczędź 5% - 16,15 PLN / szt.
Kup 12 szt., oszczędź 10% - 15,30 PLN / szt.
Kup 30 szt., oszczędź 15% - 14,45 PLN / szt.
Kup 59 szt., oszczędź 20% - 13,60 PLN / szt.
Kup 89 szt., oszczędź 25% - 12,75 PLN / szt.
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 99,00 PLN

Dostępność produktu w sklepach

Apis Raspberry Kiss Pielęgnacyjny krem do rąk 100 ml
Apis Raspberry Kiss Pielęgnacyjny krem do rąk 100 ml

Pielęgnacyjny krem do rąk marki Apis Natural Cosmetics z serii Raspberry Kiss, poj. 100 ml (dostępny także w poj. 50ml i 300ml), to lekki krem do pielęgnacji dłoni z drogocennym olejem arganowym, słonecznikowym i masłem shea. Błyskawicznie uelastycznia, regeneruje, wygładza i zmiękcza naskórek zapobiegając nadmiernemu wysuszaniu skóry.

Krem do rąk o bogatym składzie

Formuła kremu Apis Raspberry Kiss jest bogata w kwas hialuronowy, kolagen i elastynę dostarcza natychmiastową dawkę nawilżenia i odżywienia. Zawarty w kremie olej arganowy to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę. Olej słonecznikowy działa przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie. Wzmacnia naturalną barierę ochronna skóry, zmiękcza, regeneruje naskórek. Z kolei masło shea posiada właściwości odżywcze i regenerujące, chroni przed promieniowaniem UV.

Ciesz się zmysłowym i czarującym zapachem Twoich dłoni, który towarzyszyć Ci będzie przez cały dzień. Połącz w użyciu z kremowym mydłem do rąk z linii Raspberry Kiss i ciesz się pięknymi dłońmi i zmysłowym zapachem!

Kod produktu
3029
Oferty specjalne
Darmowa dostawa
darmowa dostawa od 99 PLN

Darmowa dostawa kosmetyków przy zamówieniu:

  • o min. wartości 99 zł przy płatności w formie przedpłaty (płatność przed wysyłką);
  • o min. wartości 250 zł przy płatności w formie za pobraniem (płatność przy odbiorze).

Szczegóły w regulaminie promocji darmowa dostawa

Sklep dla profesjonalistów
hurtownia kosmepro.pl

Jesteś kosmetyczką? Prowadzisz gabinet lub salon kosmetyczny? Zyskaj niższe ceny na kosmetyki profesjonalne dla salonów kosmetycznych, kosmetyczek, kosmetologów i innych profesjonalistów z branży kosmetycznej rejestrując się w internetowej hurtowni kosmetyków profesjonalnych kosmepro.pl - oferta dostępna wyłącznie dla profesjonalistów.

W tym celu przejdź do hurtowni kosmepro.pl:

Rejestruję się terazrejestracja w hurtowni

Dla klientów detalicznych
sklep kosme.pl
Informacje o produkcie
Typ skóry
do każdego typu skóry dłoni
Przeznaczenie
codzienna pielęgnacja domowa dłoni
Kategoria
krem
Obszar
dłonie
Właściwości kosmetyku
nawilżający
,
utrzymuje optymalne nawilżenie
,
łagodzący podrażnienia
,
regenerujący
,
odżywiający
Linia kosmetyku
Apis Raspberry Kiss
Składniki aktywne

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego (odpowiedzialne za właściwości, działanie konkretnego kosmetyku). Kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich użyciem należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

olej arganowy

Olej arganowy zwany eliksirem młodości, to składnik kosmetyków silnie regenerujący skórę, przeciwzmarszczkowy, dodatkowo łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii oraz łuszczycy.

,
olej słonecznikowy
,
masło shea

Masło shea to składnik kosmetyków o bardzo wielu dobroczynnych dla skóry właściwościach. Kosmetyki z dużą zawartości masła shea posiadają przede wszystkim właściwości odżywcze, regenerujące. Masło shea także chroni przed promieniowaniem UV (stanowi naturalny filtr UV), działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwstarzeniowo, a nawet (stosowany w kosmetykach do ciała) pomaga w walce z rozstępami.

Masło shea to również skuteczny środek leczniczy, ponieważ przyśpiesza bliznowacenie ran i oparzeń. Jest bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas oleinowy i linolowy), nasycone kwasy tłuszczowe (kwas palmitynowy i stearynowy), polifenole (kwas galusowy, gallataniny, kwercetyne, kwas trans cynamonowy), a także zawiera witaminy A i E (prowitaminy).

,
kwas hialuronowy

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

,
kolagen

Mikrokolagen - jako składnik aktywny kosmetyku zapewnia skórze optymalny stopień nawilżenia, wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe (wygładza mikrozmarszczki i bruzdy mimiczne wypełniając je od środka), napinające i ujędrniające skórę, poprawia elastyczność skóry, jej strukturę i sprężystość zapobiegając przedwczesnemu wiotczeniu. Wzmacnia włókna (osłabione procesem starzenia lub przesuszeniem) korygując w ten sposób rysy twarzy.

,
elastyna

Elastyna zwiększa elastyczność i sprężystość skóry, wykazuje działanie nawilżające i przeciwzmarszczkowe.

Skład INCI

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

,
Glycerin

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

,
Parfum (Fragrance)

Substancja zapachowa w kosmetyku.

,
Benzyl Salicylate
,
Limonene
,
Linalool
,
Citronellol
,
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
,
Sodium Hyaluronate

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

,
Mineral Oil

Olej mineralny, parafina ciekła (łac. Paraffinum Liquidum) - emolient (tzw. tłusty) jako składnik kosmetyków jest wykorzystywany w celach ochronnych przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi (zanieczyszczenia, bakterie) i przed nadmiernym odparowywaniem wody, ponieważ tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), stanowiącą barierę między skórą a środowiskiem zewnętrznym. Jako składnik kosmetyku pełni również rolę rozpuszczalnika dla innych składników hydrofobowych (nie lub słabo rozpuszczalnych w wodzie). Składnik niepożądany dla niektórych typów cery, ponieważ może zatykać pory.

,
Collagen

Kolagen, w kosmetykach mikrokolagen utrzymuje wysoki stopień nawilżenia skóry, wygładza mikrozmarszczki (wypełnia od środka zmarszczki i bruzdy mimiczne), ujędrnia i napina skórę, poprawia jej strukturę i sprężystość zapobiegając jej wiotczeniu. Koryguje rysy twarzy poprzez wzmocnienie włókien osłabionych procesem starzenia się lub przesuszeniem.

,
Hydrolyzed Elastin
,
Linseed Extract
,
Aloe Extract

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

,
Carbomer

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

,
Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel Oil

Olej arganowy to składnik kosmetyków o wyjątkowych właściwościach, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów drzewa arganowego.

Oleja arganowy nazywany Złotem Maroka jest bogaty w witaminę E tzw. Witaminę Młodości i prowitaminę A, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6, i 9, posiada naturalny skwalan. Oleja arganowy wykazuje silne właściwości regenerujące, nawilżające, wygładzające, przeciwutleniające, antyseptyczne i ochronne. Pomaga w odbudowie naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry.

Olej arganowy jest delikatnym składnikiem kosmetyków o różnych zastosowaniach. Kosmetyki z olejem arganowym mają przede wszystkim właściwości regeneracyjne, odżywcze i nawilżające. Olej arganowy można stosować nawet do cery wrażliwej i alergicznej. Łagodzi objawy trądziku, alergii, łuszczycy.

,
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

,
Phenoxyethanol

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

,
Caprylyl Glycol

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

,
Triethanolamine

regulator pH

,
PEG-8

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

,
Tocopherol
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
,
Ascorbyl Palmitate

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

,
Ascorbic Acid

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

,
Citric Acid

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

Kosmetyk nie zawiera
bez barwników

Kosmetyk nie zawierający barwników.

,
bez parabenów

Kosmetyk nie zawierający parabenów. Konserwanty w kosmetykach. Parabeny to ogólne określenie na grupę związków obejmującą pochodne (estry) kwasu p-hydroksybenzoesowego. Są to substancje konserwujące w kosmetykach, wbrew krążącym mitom o szkodliwości parabenów są one bezpieczne (w ilościach stosowanych w kosmetykach), co więcej niektóre z nich występują w żywych roślinach - takim parabenem jest metyloparaben, który występuje w borówce amerykańskiej.

Konsytencja
kremowa
Opakowanie
tuba
Pojemność
100 ml
Producent
Apis Natural Cosmetics - Apis Professional

Producentem kosmetyków Apis jest P.P.H. "Apis" Sp. z o.o. Jest to producent naturalnych kosmetyków profesjonalnych oraz detalicznych. Kosmetyki Apis zostały oparte o minerały z Morza Martwego i bazują na naturalnych składnikach mineralnych.

Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia
nałożyć krem na dłonie i pozostawić do wchłonięcia
Inne
Typ kosmetyku
do pielęgnacji domowej

Kosmetyki profesjonalne do pielęgnacji domowej to zwykle odpowiedniki kosmetyków profesjonalnych do użytku gabinetowego, ale w mniejszym opakowaniu i o mniejszym stężeniu składników aktywnych lub nieco odmiennym składzie.

Czytaj więcej o kosmetykach profesjonalnych do stosowania w domu: kosmetyki profesjonalne do pielęgnacji domowej

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o Apis Raspberry Kiss Pielęgnacyjny krem do rąk 100 ml

5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 1 pkt.
w naszym programie lojalnościowym.
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Krem wydajny i ładnie pachnie, dobrze nawilża
2018-04-14
Małgorzata, Głubczyce
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.87 / 5.00 83 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-07-14
Super obsługa i produkty.
2020-07-16
Transakcja przebiegła bezproblemowo. Toników nie mogę jeszcze ocenić, ponieważ będę je testować za ok. dwa miesiące.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Rozumiem
pixelpixelpixelpixel