Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 Lekki krem normalizujący do skóry tłustej i trądzikowej (50 ml)
Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 Lekki krem normalizujący do skóry tłustej i trądzikowej (50 ml)
Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 Lekki krem normalizujący do skóry tłustej i trądzikowej (50 ml)
Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 Lekki krem normalizujący do skóry tłustej i trądzikowej (50 ml)
Kliknij, aby powiększyć

Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 Lekki krem normalizujący do skóry tłustej i trądzikowej (50 ml)

  • Lekki krem normalizujący do skóry tłustej i trądzikowej Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40, poj. 50 ml, delikatny krem na dzień z NeoGlukozaminą® 8%, z filtrem UV SPF 35, dedykowany do cer tłustych, trądzikowych, skłonnych do zanieczyszczeń.
170,00 PLN
/ szt. brutto
Cena jednostkowa340,00 PLN / 100ml
Kup za 5100 pkt.
Po zakupie otrzymasz 170 pkt.
Mała ilość
Mała ilość
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 Lekki krem normalizujący do skóry tłustej i trądzikowej (50 ml)
Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 Lekki krem normalizujący do skóry tłustej i trądzikowej (50 ml)
Bezpieczne zakupy

Lekki krem normalizujący do skóry tłustej i trądzikowej Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40, poj. 50 ml, delikatny krem na dzień z NeoGlukozaminą® 8%, z filtrami UV SPF 35, dedykowany do cer tłustych, trądzikowych, skłonnych do zanieczyszczeń.

Przeciwstarzeniowy krem normalizujący, matujący

Delikatny krem - emulsja Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 35 perfekcyjnie łączy działanie przeciwstarzeniowe z normalizacją i przywróceniem prawidłowych funkcji skóry. Redukuje wydzielanie sebum, matuje, intensywnie oczyszcza i odświeża. Za efektywne działanie seboregulujące dla cery przetłuszczającej się odpowiedzialny jest opatentowany kompleks wyciągów roślinnych - Phytotal®, który w naturalny sposób normalizuje pracę gruczołów łojowych, efektywnie zmniejsza przetłuszczanie i błyszczenie się skóry. Dodatkowo ekstrakty z miodli indyjskiej i łopianu wykazują działanie przeciwgrzybicze, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, efektywnie eliminując zmiany trądzikowe związane z obecnością na skórze bakterii Propionibacterium acnes. Krem Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 35 zawiera 8% NeoGlukozaminę®, która wykazuje intensywne działanie anti-aging, redukuje wszystkie typy oznak starzenia się skóry, rozjaśnia koloryt. Krem zawiera również witaminę E, lecytynę i ekstrakt z pestek winogron. Posiada wysoką ochronę przed promieniowaniem słonecznym - filtry UVA i UVB SPF 35.

Skuteczność kremu Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 35 potwierdzona badaniami klinicznymi

Badania kliniczne dowodzą, że Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 35 nawilża i zmiękcza skórę, rozświetla ją i redukuje zmarszczki.Po 4 tygodniach jego stosowania stwierdzono:*

  • 100% nie podrażnia, łatwo się wchłania i współgra z makijażem
  • 93% ogólna poprawa wyglądu skóry
  • 90% odczuło nawodnienie skóry
  • 86% skóra jest jaśniejsza / rozświetlona
  • 83% skóra jest wygładzona, wygląda czyściej i młodziej
  • 76% redukcja wielkości porów skóry
  • 69% koloryt skóry jest bardziej wyrównany

* Badania NeoStrata Company, Inc.

Kod produktu
F20047X
Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
Phytotal®
Neoglukozamina™
witamina EWięcej

W nomenklaturze INCI Tocopherol (taka nazwa powinna widnieć w składzie kosmetyku), witamina E w kosmetykach wykazuje działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), przeciwstarzeniowe, wzmacnia barierę lipidową skóry zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji, zapobiega transepidermalnej utracie wody co ma istotny wpływ na właściwe nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczynek i poprawia ukrwienie skóry.

ekstrakt z modli indyjskiej
ekstrakt z łopianuWięcej

Ekstrakt z łopianu - Regeneruje komórki, poprawia ich aktywność, ma działanie ściągające i oczyszczające.

ekstrakt z pestek winogron
lecytyna
Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Ethylhexyl MethoxycinnamateWięcej

filtr UVB

Ethylhexyl Salicylate (Octisalate)Więcej

Filtr UVA i UVB

Butyl MethoxydibenzoylmethaneWięcej

filtr UVA

Acetyl Glucosamine
Butyloctyl Salicylate
CyclopentasiloxaneWięcej

Cyklopentasiloksan - emolient tzw. suchy stosowany w kosmetykach nie tworzy lepkiej, tłustej warstwy na powierzchni skóry, tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (TEWL) i przez to pośrednio nawilża i zmiękcza skórę lub włosy. Jest to silikon lotny - po kilku godzinach odparowuje z miejsca aplikacji. Nie powoduje obciążenia włosów, nawet cienkich i delikatnych. Nie drażni ani nie alergizuje. Nie przenika do organizmu. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci.

GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

C12-15 Alkyl Benzoate
Dimethicone
Butylene Glycol
Glyceryl Stearate
Octyldodecyl Neopentanoate
Cetyl Alcohol
PEG-100 Stearate
Cetearyl AlcoholWięcej

Mieszanina alkoholu cetylowego i stearylowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, ponadto wpływa na lepkość preparatu kosmetycznego.

Tocopheryl (Vitamin E) Acetate
Melia Azadirachta Leaf Extract
Arctium Lappa Root Extract
Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract
Lecithin
Dimethicone Crosspolymer
Propylene GlycolWięcej

Glikol propylenowy - substancja pochodzenia syntetycznego, jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę. Posiada dobre właściwości nawilżające.

PEG-75 Stearate
Xanthan Gum
Disodium EDTA
Ceteth-20
Steareth-20
CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

Ammonium Hydroxide
PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Chlorphenesin
Sodium Bisulfite
Pojemność
50 ml
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 646 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-27
Polecam, szybka realizacja, bez kłopotów
2020-06-30
Polecam
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel