CLARENA Actlift Eye Cream Aktywnie liftujący krem pod oczy z diamentem 15 ml

  • Aktywnie liftujący krem pod oczy z diamentem Clarena Actlift Eye Cream, poj. 15 ml, przeznaczony do pielęgnacji wrażliwej, dojrzałej skóry z wyraźnie zaznaczonymi zmarszczkami wokół oczu. Clarena Eye Line.
CLARENA Actlift Eye Cream Aktywnie liftujący krem pod oczy z diamentem 15 ml
Kliknij, aby powiększyć
82,00 PLN
/ szt. brutto
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 99,00 PLN

Aktywnie liftujący krem pod oczy z diamentem Clarena Actlift Eye Cream, poj. 15 ml, przeznaczony do pielęgnacji wrażliwej, dojrzałej skóry z wyraźnie zaznaczonymi zmarszczkami wokół oczu. Clarena Eye Line.

Błyskawiczny lifting oczu - spłyca kurze łakpki i zmarszczki pod oczami

Ekskluzywny krem pod oczy oparty o innowacyjne kompleksy substancji aktywnych Liftonin®XPress oraz Actiporine 8G. Zawarte w kremie Clarena Actlift Eye Cream składniki widocznie spłycają kurze łapki i zmarszczki pod oczami, wygładzają skórę wokół oczy dając efekt liftu. Znajdujący się w kremie diamentowy pył rozprasza światło, pięknie rozświetla cerę nadając jej świeży i wypoczęty wygląd. Krem pod oczy Clarena Actlift Eye Cream to błyskawiczny lifting skóry wokół oczu.

Producent
Kod produktu
1749
Oferty specjalne
Darmowa dostawa
darmowa dostawa od 99 PLN

Darmowa dostawa kosmetyków przy zamówieniu:

  • o min. wartości 99 zł przy płatności w formie przedpłaty (płatność przed wysyłką);
  • o min. wartości 250 zł przy płatności w formie za pobraniem (płatność przy odbiorze).

Szczegóły w regulaminie promocji darmowa dostawa

Sklep / Hurtownia
kosme.pl & kosmepro.pl
Prowadzimy dwa sklepy internetowe:
  • kosme.pl - sklep dla klientów indywidualnych
  • kosmepro.pl - hurtownia kosmetyczna (sklep dla profesjonalistów)

Jeżeli jesteś profesjonalistą z branży kosmetycznej (kosmetyczki, kosmetolodzy, gabinety, sklepy) zarejestruj się w naszej hurtowni KOSMEPRO.PL:

Rejestruję się terazKLIENCI PROFESJONALNI

CO ZYSKASZ?

Po weryfikacji danych Twoje konto zostanie przypisane do grupy rabatowej dla gabinetów lub sklepów, dzięki czemu zyskasz dostęp do niższych cen oraz dostęp do produktów sprzedawanych wyłącznie profesjonalistom.

Zarówno klienci detaliczni jak i profesjonalni mogą dokonywać zamówień w obu sklepach. Z tymże w hurtowni kosmepro.pl klienci detaliczni mogą mieć ograniczony dostęp do oferty.

Kody rabatowe
sprawdź aktualne kody

sklep kosme.pl:
www.kosme.pl/kody-rabatowe

hurtownia kosmepro.pl:
www.kosmepro.pl/kody-rabatowe

Informacje o produkcie
Typ skóry
do skóry powiek i wokół oczu
,
do cery dojrzałej

Kosmetyk profesjonalny do cery dojrzałej, z oznakami starzenia

Przeznaczenie
codzienna pielęgnacja domowa skóry okolic oczu
Kategoria
krem
Cecha szczególna
krem pod oczy
,
krem na dzień
,
krem na noc
Obszar
okolice oczu
,
twarz
Właściwości kosmetyku
liftingujący
,
przeciwzmarszczkowy
,
wygładzający
,
utrzymuje optymalne nawilżenie
,
poprawia koloryt cery
Linia kosmetyku
Clarena Eye Line
Składniki aktywne

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego (odpowiedzialne za właściwości, działanie konkretnego kosmetyku). Kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich użyciem należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

Liftonin®XPress
,
Actiporine 8G

Actiporine 8G to kompleks na bazie ekstraktu z algi Jania Rubens zapewniający spektakularne działanie ujędrniające. Reaktywuje lipolizę i uwalnianie kwasów tłuszczowych z adipocytów oraz syntezę włókien kolagenowych, zmniejsza widoczność cellulitu, a skóra odzyskuje jędrność i sprężystość.

Skład INCI

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Glicerin
,
Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate
,
Propanediol
,
Coco-caprylate
,
Isocetyl Palmitate
,
Cetearyl Alcohol

Mieszanina alkoholu cetylowego i stearylowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, ponadto wpływa na lepkość preparatu kosmetycznego.

,
Squalane

Skwalan to stabilna forma skwalenu - jest to naturalny składnik kosmetyków, ma konsystencję lekkiego olejku, istotny dla utrzymania prawidłowej kondycji skóry. Jest hypoalergiczny (nie powoduje podrażnień), posiada niski stopień komodenności (nie zatyka porów). Szybko wnika w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości. Ważny element sebum, wpływa na utrzymanie prawidłowej bariery hydro-lipidowej skóry, pomaga zachować odpowiednie nawilżenie, chroni przed negatywnymi czynnikami środowiska (przed UV, grzybami, bakteriami), jest naturalnym antyoksydantem. Jest wykorzystywany w kosmetykach jako nośnik substancji aktywnych - ułatwia ich przenikanie w głąb skóry.

,
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

,
Porphyridium Cruentum (Red Algae) Extract

Ekstrakt z czerwonej mikroalgi - naturalny składnik kosmetyków bogaty w polisacharydy, w kosmetykach stosowany jako składnik nawilżający.

,
Equisetum Arvense Extract

Wyciąg ze skrzypu polnego - ceniony składnik kosmetyków, zawiera głównie krzem, potas i wapń, flawonoidy i saponiny, wykazuje działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne, ściągające, poprawia mikrokrążenie skóry.

,
Palmitoyl Oligopeptide

Oligopeptyd Kwasu Palmitynowego - oligopeptyd połączony z kwasem palmitynowym.

Peptydy to zbudowane z wielu aminokwasów substancje aktywne kosmetyków, które stymulują syntezę kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego w skórze właściwej. Peptydy to niezbędny składnik kosmetyków przeciwzmarszczkowych, bowiem istotnie przyczyniają się do zmniejszenia zmarszczek, ujędrnienia skóry i zwiększenia jej elastyczności.

Połączenie peptydów z kwasem palmitynowym tworzy tzw. "peptydy IQ" (inteligentne peptydy). Nazwa ta pochodzi od tego, że peptydy w połączeniu z kwasem tłuszczowym kilkukrotnie szybciej wnikają w głąb skóry.

Kosmetyki z peptydami mogą posiadać różną skuteczność w zależności od ich stężenia w danym kosmetyku oraz od ich rodzaju. Zwykle najskuteczniejsze będą kosmetyki, w których występuje kilka rodzajów peptydów (w odpowiednim stężeniu).

,
Palmitoyl Tetrapeptide-7

Tertrapeptyd Kwasu Palmitynowego - tetrapeptyd połączony z kwasem palmitynowym.

Peptydy to zbudowane z wielu aminokwasów substancje aktywne kosmetyków, które stymulują syntezę kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego w skórze właściwej. Peptydy to niezbędny składnik kosmetyków przeciwzmarszczkowych, bowiem istotnie przyczyniają się do zmniejszenia zmarszczek, ujędrnienia skóry i zwiększenia jej elastyczności.

Połączenie peptydów z kwasem palmitynowym tworzy tzw. "peptydy IQ" (inteligentne peptydy). Nazwa ta pochodzi od tego, że peptydy w połączeniu z kwasem tłuszczowym kilkukrotnie szybciej wnikają w głąb skóry.

Kosmetyki z peptydami mogą posiadać różną skuteczność w zależności od ich stężenia w danym kosmetyku oraz od ich rodzaju. Zwykle najskuteczniejsze będą kosmetyki, w których występuje kilka rodzajów peptydów (w odpowiednim stężeniu).

,
Alchemilla Vulgaris Extract

Wyciąg z przywrotnika pospolitego - stosowany w kosmetykach z uwagi na swoje właściwości poprawiające gojenie się ran, ujędrniające i uelastyczniające tkankę łączną, rozjaśnia skórę, poprawia jej ukrwienie, zmniejsza cellulit.

,
Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract

Wyciąg z rumianku pospolitego - składnik kosmetyków z uwagi na właściwości łagodzące, przeciwzapalne, antybakteryjne.

,
Hedera Helix Leaf Extract

Wyciąg z bluszczu pospolitego - bogaty w specyficzne flawonoidy, saponiny - hederyny, kwasy polifenolowe, poliacetyleny, fitosterole, seskwiterpeny, niewielkie ilości alkaloidów, jodu. Stosowany w kosmetykach wykazuje działanie przeciwzapalne, bakteriostatyczne, pobudza mikrokrążenie skórne, działa przeciwobrzękowo, modyfikuje aktywność kolagenazy i elastazy, hialuronidazy (enzymów rozkładających kluczowe elementy budulcowe skóry właściwej). Bardzo częsty składnik kosmetyków pobudzających mikrokrążenie oraz antycellulitowych.

,
Ginkgo Biloba Leaf Extract

Wyciąg z miłorzębu japońskiego - bogaty w polifenole - terpenoidy (ginkgolidy, bilobalidy), flawonoidy i ich glikozydy. Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwstarzeniowe (anty-aging), antyoksydacyjne, ujędrnia i zwiększa elastyczność skóry, stymuluje proces rozkładania tłuszczy stąd działa antycellulitowo, wzmacnia naczynia krwionośne - ściany naczyń krwionośnych, uelastycznia je i uszczelnia, podbudza mikrokrążenie, posiada właściwości nawilżające.

Jego zastosowanie to głównie kosmetyki anty-aging (przeciwstarzeniowe), antycellulitowe, rozjaśniających cienie pod oczami, oraz kosmetyki do pielęgnacji cery naczynkowej.

,
Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract

Wyciąg z korzenia lukrecji - jako składnik kosmetyków łagodzi podrażnienia, przyśpiesza gojenie, zmniejsza zaczerwienienia, regeneruje, rozjaśnia skórę.

,
Jania Rubens Extract

Wyciąg z czerwonej algi morskiej - bogaty w minerały i pierwiastki śladowe (mikroelementy), stosowany w kosmetykach z uwagi na właściwości intensywnie nawilżające, remineralizujące i ochronne.

,
Stearic Acid
,
Hamamelis Virginiana Leaf Extract

Wyciąg z oczaru wirgilijskiego (inne nazwy Witch Hazel, Hamamelis, Orzech czarnoksięski) stosowany w kosmetykach m. in. z uwagi na właściwości przeciwzapalne, zapobiega zaczerwienieniom i działa antyoksydacyjnie, przeciwstarzeniowo.

Najczęściej zawierają go kosmetyki dla cery naczynkowej, zaczerwienionej, podrażnionej, tłustej, trądzikowej, dojrzałej i zniszczonej.

,
Talc

Pełni w kosmetyku funkcję matującą

,
Panax Ginseng Root Extract

Wyciąg z korzenia żeń-szenia prawdziwego - jako składnik kosmetyków posiada właściwości antyoksydacyjne, rewitalizujące, regenerujące, poprawiające ukrwienie i odnowę skóry, antycellulitowe - aktywuje rozkład tłuszczy i hamuje syntezę kwasów tłuszczowych.

Składnik aktywny kosmetyków przeciwstarzeniowych, regenerujących i odmładzających.

,
Propylene Glycol

Glikol propylenowy - substancja pochodzenia syntetycznego, jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę. Posiada dobre właściwości nawilżające.

,
Butylene Glycol
,
Synthetic Fluorphylogopite
,
Hydroxypropyl Methylcellulose
,
Pullulan
,
Titanium Dioxide

Dwutlenek tytanu, inna nazwa to CI 77891 - jeden z podstawowych pigmentów w kosmetyce kolorowej, jest biały, matowy, od jego zawartości decyduje siła krycia makijażu, pełni również rolę fizycznego filtra UV.

,
Sodium Phytate
,
Urea
,
Diamond Powder

Pył diamentowy

,
Polysorbate 20
,
Carbomer

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

,
Triethanolamine

regulator pH

,
Phenoxyethanol

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

,
Benzoic Acid

Kwas benzoesowy - konserwant stosowany w kosmetykach naturalnych, dozwolony przez Ecocert® (organizacja certyfikująca kosmetyki organiczne)

,
Dehydroacetic Acid

Kwas dehydrooctowy - konserwant stosowany w kosmetykach naturalnych, dozwolony przez Ecocert® (organizacja certyfikująca kosmetyki organiczne)

,
Ethylhexylglycerin
,
Parfum (Fragrance)

Substancja zapachowa w kosmetyku.

,
Tin Oxide
Producent
Clarena

Clarena to polski producent kosmetyków profesjonalnych, dermokosmetyków oraz kosmetyków naturalnych. Są to kosmetyki o nowatorskich formułach, często spotykane w gabinetach kosmetycznych oraz chętnie stosowane w ramach pielęgnacji domowej po zabiegach.

Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia
krem Clarena Actlift Eye Cream stosować na oczyszczoną skórę pod oczami
Inne
Typ kosmetyku
do pielęgnacji domowej

Kosmetyki profesjonalne do pielęgnacji domowej to zwykle odpowiedniki kosmetyków profesjonalnych do użytku gabinetowego, ale w mniejszym opakowaniu i o mniejszym stężeniu składników aktywnych lub nieco odmiennym składzie.

Czytaj więcej o kosmetykach profesjonalnych do stosowania w domu: kosmetyki profesjonalne do pielęgnacji domowej

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 118 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-30
Polecam
2020-07-16
Transakcja przebiegła bezproblemowo. Toników nie mogę jeszcze ocenić, ponieważ będę je testować za ok. dwa miesiące.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Rozumiem
pixelpixelpixelpixel