Darmowa dostawa od 99,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Krem intensywnie depigmentujący - Neostrata Enlighten - Pigment Controler - 50 ml
Krem intensywnie depigmentujący - Neostrata Enlighten - Pigment Controler - 50 ml
Krem intensywnie depigmentujący - Neostrata Enlighten - Pigment Controler - 50 ml
Krem intensywnie depigmentujący - Neostrata Enlighten - Pigment Controler - 50 ml
Nowość

Krem intensywnie depigmentujący - Neostrata Enlighten - Pigment Controler - 50 ml

  • Peeling z kwasami do twarzy na przebarwienia.
362,00 PLN
brutto / szt.
Cena jednostkowa724,00 PLN / 100ml
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Zamów więcej, zapłać mniej!
Produkt w nadchodzącej dostawie
Produkt w nadchodzącej dostawie
14 dni na darmowy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz 362 pkt.

Neostrata Enlighten - Pigment Controler
Krem intensywnie depigmentujący

Pojemność: 50 ml

Krem intensywnie depigmentujący - Neostrata Enlighten - Pigment Controler - intensywna, wielokierunkowa kuracja rozjaśniająca w kremie zawiera wysoce aktywne składniki, w tym NeoGlukozaminę, retinol oraz stabilizowaną witaminę C, które zwalczają u źródła przyczynę przebarwień, zmniejszając ich widoczność oraz wspomagając proces odnowy powierzchni skóry. Pigment Controller pomaga natychmiast rozjaśnić wygląd skóry, a silny przeciwutleniacz zawarty w kurkumie działa na przebarwienia. Skóra jest rozjaśniona, bardziej stonowana, o ujednoliconym kolorycie, a nierówna pigmentacja widocznie zredukowana.

  • 6% Neoglukozamina, 0,1% Retinol, Witamina C - kompleks pobudza komórki do regeneracji, działa anti-aging oraz wyrównuje koloryt skóry.
  • Kompleks SabiWhite – pochodna kwasu ferulowego oraz ekstrakt z 7 roślin alpejskich - hamuje tyrozynazę i produkcję melaniny, zapobiegając powstawaniu nowych przebarwień. Rozjaśnia przebarwienia porównywalnie z działaniem 4% hydrochinonu.
  • Witamina E – chroni przed działaniem wolnych rodników.

W efekcie Neostrata Enlighten - Pigment Controler wyrównuje koloryt skóry, tonacja jest równomierna, plamy i inne przebarwienia są mniej widoczne, skóra wygląda zdrowiej i młodziej.

Wskazania

  • przebarwienia o różnej etiologii
  • odpowiedni dla każdego rodzaju skóry: normalnej, suchej i tłustej
  • cera szara, ziemista, cera palacza
  • ciemne plamy, matowy, nierówny koloryt i tekstura skóry

Działanie

  • wyrównuje i poprawia koloryt skóry
  • niweluje przebarwienia
  • zapobiega powstawaniu nowych przebarwień hamując tyrozynazę oraz produkcję melaniny
  • delikatnie złuszcza
  • rozjaśnia i rewitalizuje skórę
  • nawilża

Sposób użycia

  1. Krem aplikuj na czystą i suchą skórę twarzy i szyi.
  2. Delikatnie wmasuj, aż do całkowitego wchłonięcia.

Przez pierwsze 2 tygodnie zaleca się stosowanie raz dziennie.
Po upływie tego czasu przez kolejne 2 tygodnie krem należy stosować dwa razy dziennie.

Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
Neoglukozamina™
retinolWięcej

Retinol (INCI: Retinyl palmitate) to witamina A w czystej postaci, tzw. witamina młodości. Jego zastosowanie to kosmetyki przeciwzmarszczkowe i przeciwstarzeniowe.

Jako substancja aktywna kosmetyków wykazuje działanie wygładzające skórę, zwiększa poziom jej nawilżenia i ukrwienia, stymuluje syntezę włókien kolagenu i elastyny zapobiegając objawom fotostarzenia i zmniejszając głębokość zmarszczek, rozjaśnia przebarwienia i poprawia koloryt skóry.

Retinol stosowany w kosmetykach występuje w różnych formach: w formie retinolu - witamina A, aldehydu - retinal, kwasu - kwas retinowy oraz w formie estrów - octan retinolu, propian retinylu, polimitynian retinylu.

witamina CWięcej

Witamina C, czyli kwas L - askorbinowy, nazywana "witaminą młodości".

Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry, wzmacnia naczynia krwionośne zapobiegając ich pękaniu, delikatnie złuszczając spłyca drobne zmarszczki. Ma zastosowanie w kosmetykach na naczynka, kosmetykach przeciwstarzeniowych (anti-aging) oraz w kosmetykach na przebarwienia.

SabiWhite™
GigaWhite™
witamina EWięcej

W nomenklaturze INCI Tocopherol (taka nazwa powinna widnieć w składzie kosmetyku), witamina E w kosmetykach wykazuje działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), przeciwstarzeniowe, wzmacnia barierę lipidową skóry zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji, zapobiega transepidermalnej utracie wody co ma istotny wpływ na właściwe nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczynek i poprawia ukrwienie skóry.

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Acetyl Glucosamine
PEG-8Więcej

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

Dimethicone
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)Więcej

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

Octyldodecyl Neopentanoate
Butylene Glycol
Glyceryl Stearate
PEG-100 Stearate
Hydrogenated Polyisobutene
propylene glycol hydroxystearate
Nylon-12
Cetearyl AlcoholWięcej

Mieszanina alkoholu cetylowego i stearylowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, ponadto wpływa na lepkość preparatu kosmetycznego.

Ascorbyl GlucosideWięcej

Glukozyd kwasu L-askorbinowego, stabilna forma witaminy C.

Arginine
Retinol
Citric AcidWięcej

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

tetrahydrodiferuloylmethane
Tocopheryl (Vitamin E) Acetate
GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Melissa Officinalis (Leaf) Extract
Veronica Officinalis (Speedwell) Extract
Vanilla Planifolia Fruit Extract
Pyrus Malus Fruit Extract
Prunus Armeniaca (Apricot) Fruit Extract
Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Extract
Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract
Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Leaf/Steam Extract
Primula Veris Extract
Alchemilla Vulgaris ExtractWięcej

Wyciąg z przywrotnika pospolitego - stosowany w kosmetykach z uwagi na swoje właściwości poprawiające gojenie się ran, ujędrniające i uelastyczniające tkankę łączną, rozjaśnia skórę, poprawia jej ukrwienie, zmniejsza cellulit.

Plumeria Rubra Flower Extract
Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract
Malva Sylvestris (Mallow) Extract
Achillea Millefolium Extract
Jasminum Officinale (Jasmine) Flower/Leaf Extract
Hibiscus Abelmoschus Extract
Hedychium Spicatum Extract
Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Extract
Gardenia Tahitensis Flower
Elettaria Cardamomum Seed Extract
Polianthes Tuberosa Extract
Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Caprylic/CapricTriglyceride
Steareth-20
Ceteth-20
Polysorbate 20
PEG-75 Stearate
Xanthan Gum
Cetyl Alcohol
Ammonium Acryloyldimethyltaurate / VP Copolymer
BHT
Disodium EDTA
Hydroxycitronellal
Limonene
CI 19140 (Yellow 5)
CI 17200 (Acid Red 33)
Pojemność
50 ml
Kody rabatowe na kosmetyki. Sprawdzaj regularnie i korzystaj. Drogeria online kosme.pl
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.91 / 5.00 880 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-08-16
Do zamówienia dostałam gratisy próbek produktów ,oraz kody ze zniżką na kolejne produkty.Firma rzetelna szybko wysłała zamówienie jestem bardzo zadowolona na pewno skorzystam jeszcze z usług firmy kosme.
2022-08-14
Szybko i sprawnie, dostawa na drugi dzień. Jestem zadowolona z produktów :)
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel