Clarena Anti-Hiperpigmentation Cream Krem redukujący przebarwienia i plamy starcze 50 ml

  • Krem redukujący przebarwienia i plamy starcze Clarena Anti-Hiperpigmentation Cream, poj. 50 ml. Skuteczny krem na przebarwienia, ostudy oraz objawy fotostarzenia jak plamy starcze i zmarszczki. Clarena Medica Lentigo Sensilis.
Producent: Clarena
Kod produktu: 2150
89,00 zł
/ szt. brutto + koszty wysyłki

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz zwrócić ten towar bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na zwrot
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Darmowy zwrot
Przy wyborze zwrotu środków na saldo klienta, darmowa przesyłka do sklepu.

Krem redukujący przebarwienia i plamy starcze Clarena Anti-Hiperpigmentation Cream, poj. 50 ml. Skuteczny krem na przebarwienia, ostudy oraz objawy fotostarzenia jak plamy starcze i zmarszczki. Clarena Medica Lentigo Sensilis.

Skuteczny krem na plamy starcze, ostudy i inne przebarwienia

Clarena Anti-Hiperpigmentation Cream to połączenie Vit C AA2G™ (glukozyd kwasu L-askorbinowego, stabilna forma witaminy C), Whitesphere Premium XP oraz Nikkol Retinol. Krem jest przeznaczony do pielęgnacji skóry dojrzałej z objawami fotostarzenia - plamami starczymi, przebarwieniami, zmarszczkami oraz powstałymi w wyniku zaburzeń hormonalnych ostudami.

Ten hipoalergiczny krem minimalizuje przebarwienia oraz plamy starcze na dwóch poziomach: pogrubia żywą warstwę naskórka przez co powstałe przebarwienia są mniej widoczne oraz reguluje proces melanogenezy zapobiegając nadmiernej pigmentacji skóry. Regularnie stosowany krem Clarena Anti-Hiperpigmentation Cream rozjaśnia skórę, ujednolica jej koloryt. Ponadto stymuluje proces rogowacenia i ujędrnia skórę. Stanowi doskonałą bazę pod makijaż dla cery z przebarwieniami.

Parametry techniczne:
Oferty specjalne
Dla profesjonalistów:
hurtownia / sklep dla kosmetyczek

Jesteś kosmetyczką? Prowadzisz gabinet lub salon kosmetyczny? Zyskaj niższe ceny na kosmetyki profesjonalne dla salonów kosmetycznych, kosmetyczek, kosmetologów i innych profesjonalistów z branży kosmetycznej rejestrując się w internetowej hurtowni kosmetyków profesjonalnych kosmepro.pl - oferta dostępna wyłącznie dla profesjonalistów.

W tym celu przejdź do hurtowni kosmepro.pl:

Rejestruję się terazrejestracja w hurtowni

Więcej informacji: dlaczego hurtownia kosmepro.pl?

,
darmowa wysyłka

Darmowa dostawa kosmetyków kurierem DPD, Pocztą Polską lub paczką lub do paczkomatu InPost przy zamówieniu:

  • o min. wartości 200 zł przy płatności w formie przedpłaty (płatność przed wysyłką);
  • o min. wartości 250 zł przy płatności w formie za pobraniem (płatność przy odbiorze).

Szczegóły w regulaminie promocji darmowa dostawa

Dla klientów detalicznych:
darmowa dostawa

Darmowa dostawa kosmetyków kurierem DPD, Pocztą Polską lub paczką lub do paczkomatu InPost przy zamówieniu:

  • o min. wartości 200 zł przy płatności w formie przedpłaty (płatność przed wysyłką);
  • o min. wartości 250 zł przy płatności w formie za pobraniem (płatność przy odbiorze).

Szczegóły w regulaminie promocji darmowa dostawa

Informacje o produkcie
Typ kosmetyku:
dermokosmetyk, kosmeceutyk
Właściwości kosmetyku:
rozjaśnia i redukuje przebarwienia
,
poprawia koloryt cery
,
przeciwzmarszczkowy
,
dermostymulujący
Przeznaczenie kosmetyku:
codzienna pielęgnacja domowa twarzy
,
codzienna domowa pielęgnacja przeciwstarzeniowa
,
pielęgnacja skóry z przebarwieniami
Linia kosmetyku:
Clarena Medica
Składniki aktywne:

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego (odpowiedzialne za właściwości, działanie konkretnego kosmetyku). Kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich użyciem należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

kwas L-askorbinowy AA2G™

Vit C AA2G™ - glukozyd kwasu L-askorbinowego, stabilna forma witaminy C, która ulega aktywacji dopiero w kontakcie ze skórą, co zapobiega jej inaktywacji na skutek działania powietrza, zmiennych warunków pH, metali ciężkich. Witamina C znana jest ze swych właściwości rozjaśniających, przeciwstarzeniowych.

,
kompleks Whitesphere Premium XP

Whitesphere Premium XP - kompleks substancji aktywnych mający zastosowanie w kosmetykach typu anti-aging (przeciwstarzeniowych) oraz fotoprotekcyjnych, kosmetykach o właściwościach wybielających oraz rozjaśniających przebarwienia.

Whitesphere Premium XP to innowacyjny składnik kosmetyków z uwagi na zastosowanie opatentowanej technologii  mikroenkapsulacji – Spherulite, pozwalającej na bezpośrednie jego dostarczenie do melanocytów.

Kompleks Whitesphere Premium hamuje aktywność tyrozynazy, enzymu odpowiedzialnego za syntezę melaniny oraz wychwytując ogniska nadmiernej hiperpigmentacji - transformuje melaninę do jednego z jej bezbarwnych prekursorów redukującym tym samym istniejące przebarwienia.

W celu uzyskania najlepszych efektów należy regularnie stosować kosmetyki z Whitesphere Premium przez co najmniej 8 tygodni.

,
Nikkol Retinol

Nikkol Retinol to modyfikowany retinol, uwodorniona forma retinolu.

Wykazuje działanie keratolityczne, stymuluje produkcję kwasu hialuronowego w skórze właściwej, przyspiesza proces rogowacenia, nawadnia skórę, pogrubia ją maskując powstałe przebarwienia.

Nikkol Retinol posiada zastosowanie w kosmetykach przeciwstarzeniowych (anti-aging) i na przebarwienia.

,
witamina C

Witamina C, czyli kwas L - askorbinowy, nazywana "witaminą młodości".

Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry, wzmacnia naczynia krwionośne zapobiegając ich pękaniu, delikatnie złuszczając spłyca drobne zmarszczki. Ma zastosowanie w kosmetykach na naczynka, kosmetykach przeciwstarzeniowych (anti-aging) oraz w kosmetykach na przebarwienia.

Skład kosmetyku wg INCI:

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Ethylhexyl Methoxycinnamate

filtr UVB

,
Octocrylene

filtr UVB

,
Citric Acid

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

,
Propanediol
,
Glycerin

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

,
Butyl Methoxydibenzoylmethane

filtr UVA

,
Lactic Acid

Kwas mlekowy - w kosmetykach wykazuje właściwości złuszczające - usuwa zrogowaciały naskórek; i regenerujące skórę - reguluje odnowę komórkową skóry m. in. pobudza fibroblasty do produkcji kolagenu oraz stymuluje produkcję ceramidów (odpowiedzialnych za prawidłową budowę bariery lipidowej skóry), zapewniając skórze optymalne nawilżenie i jędrność.

,
Synthetic Beswax
,
Coco-caprylate
,
Sodium Hydroxide
,
Glyceryl Stearate
,
PEG-100 Stearate
,
Stearic Acid
,
Isononyl Isononanoate
,
Persea Gratissima (Avocado) Oil
,
Arbutin
,
Cetearyl Alcohol

Mieszanina alkoholu cetylowego i stearylowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, ponadto wpływa na lepkość preparatu kosmetycznego.

,
Panthenol
,
Hydrogenated Polyisobutene
,
C15-19 Alkane
,
Phenoxyethanol

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

,
Xanthan Gum
,
Sodium Ascorbyl Phosphate
,
Titanium Dioxide

Dwutlenek tytanu, inna nazwa to CI 77891 - jeden z podstawowych pigmentów w kosmetyce kolorowej, jest biały, matowy, od jego zawartości decyduje siła krycia makijażu, pełni również rolę fizycznego filtra UV.

,
Hydrogenated Poly(C6-14 Olefin)
,
Tocopheryl Acetate
,
Benzoic Acid

Kwas benzoesowy - konserwant stosowany w kosmetykach naturalnych, dozwolony przez Ecocert® (organizacja certyfikująca kosmetyki organiczne)

,
Ascorbyl Glucoside

Glukozyd kwasu L-askorbinowego, stabilna forma witaminy C.

,
Dehydroacetic Acid

Kwas dehydrooctowy - konserwant stosowany w kosmetykach naturalnych, dozwolony przez Ecocert® (organizacja certyfikująca kosmetyki organiczne)

,
Sucrose Palmitate
,
Parfum (Fragrance)

Substancja zapachowa w kosmetyku.

,
Butylene Glycol
,
Glyceryl Linoleate
,
Prunus Amygdalus Dulcis Oil
,
Ethylhexylglycerin
,
Hydrogenated Retinol
,
Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract

Wyciąg z korzenia lukrecji - jako składnik kosmetyków łagodzi podrażnienia, przyśpiesza gojenie, zmniejsza zaczerwienienia, regeneruje, rozjaśnia skórę.

,
Magnesium Ascorbyl Phosphate

Sól magnezowa monofosforanu kwasu askorbinowego - forma witaminy C stabilna w roztworach wodnych i bardziej odporna na utlenianie i działanie światła.

,
Caprylic / Capric Triglyceride
,
Undaria Pinnatifida Extract
,
Benzyl Alcohol

Alkohol benzylowy - konserwant oraz składnik kompozycji zapachowych, stosowany w kosmetykach naturalnych, dozwolony przez Ecocert® (organizacja certyfikująca kosmetyki organiczne)

,
Potassium Sorbate
,
Butylphenyl Methylpropional
,
Hexyl Cinnamal
,
D-limonene
,
Linalool
Kosmetyk nie zawiera:
bez parabenów

Kosmetyk nie zawierający parabenów. Konserwanty w kosmetykach. Parabeny to ogólne określenie na grupę związków obejmującą pochodne (estry) kwasu p-hydroksybenzoesowego. Są to substancje konserwujące w kosmetykach, wbrew krążącym mitom o szkodliwości parabenów są one bezpieczne (w ilościach stosowanych w kosmetykach), co więcej niektóre z nich występują w żywych roślinach - takim parabenem jest metyloparaben, który występuje w borówce amerykańskiej.

,
bez parafiny

Kosmetyk nie zawierający parafiny.

,
bez oleju parafinowego
,
bez silikonów

Kosmetyk nie zawierający silikonów.

Typ skóry (cery):
do cery z przebarwieniami
,
do cery starczej po menopauzie
Rodzaj kosmetyku:
krem
,
krem do twarzy
,
krem na przebarwienia

Krem redukujący przebarwienia, wyrównujący koloryt cery, rozjaśniający.

,
krem na dzień
,
krem na noc
Producent:
Clarena

Clarena to polski producent kosmetyków profesjonalnych, dermokosmetyków oraz kosmetyków naturalnych. Są to kosmetyki o nowatorskich formułach, często spotykane w gabinetach kosmetycznych oraz chętnie stosowane w ramach pielęgnacji domowej po zabiegach.

Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia:
oczyścić skórę twarzy przy użyciu żelu oczyszczającego i toniku micelarnego Clarena Medica
,
rozprowadzić krem redukujący przebarwienia
Kiedy stosować:
krem stosować rano i wieczorem
Inne
Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane

Znajdujesz się w Sklepie kosmetycznym

Internetowy sklep kosmetyczny z kosmetykami profesjonalnymi, dermokosmetykami i kosmetykami naturalnymi.


Jesteś profesjonalistą? Przejdź do hurtowni kosmetycznej kosmepro.pl

Ceny hurtowe na kosmetyki profesjonalne do gabinetu dla kosmetyczek i innych profesjonalistów.


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Rozumiem
pixelpixelpixelpixel