Nasz bestseller

Apis Apiderm Krem na dzień odbudowująco-odżywczy po chemio- i radioterapii 50 ml

  • Krem na dzień odbudowująco-odżywczy po chemio- i radioterapii Apis Apiderm, poj. 50 ml, dla skóry bardzo suchej i szczególnie wrażliwej po zabiegach chemio- i radioterapii.
47,00 PLN
/ szt.
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

W zestawie taniej !

Cena towarów poza zestawemCena zestawu
Apis ZESTAW APIDERM Odbudowująco-odżywcze kremy i balsamy po chemio- i radioterapiiApis ZESTAW APIDERM Odbudowująco-odżywcze kremy i balsamy po chemio- i radioterapii169,00 PLN152,10 PLNOszczędzasz (10.00%)

Darmowy zwrot

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Darmowy zwrot
Przy wyborze zwrotu środków na saldo klienta, darmowa przesyłka do sklepu.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność

Krem na dzień odbudowująco-odżywczy po chemio- i radioterapii Apis Apiderm, poj. 50 ml, dla skóry bardzo suchej i szczególnie wrażliwej po zabiegach chemio- i radioterapii.

Krem na dzień - intensywna pielęgnacja poonkologiczna skóry

Apis Apiderm to doskonale wchłaniający się krem o działaniu odbudowująco - odżywczym. Uzupełnia niedobory składników odżywczych i nawilżających. Krem przywraca równowagę hydrolipidową, regeneruje, łagodzi i koi podrażnioną skórę redukując napięcie spowodowane dużym przesuszeniem.

Formuła kremu Apis Apiderm została oparta o unikalne połączenie oleju: słonecznikowego, lnianego, arganowego, kokosowego, masła shea z odbudowującym ochronny film hydrolipidowy skwalenem z oliwekintensywnie nawilżającym kompleksem Hydromanil™ z peruwiańskiej rośliny Tara, kwasem hialuronowym, regenerującym wyciągiem z owsa, lnu, aloesu, witaminami A, E, oraz łagodzącym D-panthenolem i alantoiną.

Ale to nie wszystko. Kremu Apis Apiderm wynika również z tego, że zawiera ochronne filtry przeciwsłoneczne w nowoczesnej formie kapsułkowej i mineralny dwutlenek tytanu.

Krem nie zawiera substancji zapachowych i barwników, które mogą podrażniać przesuszoną i wrażliwą skórę.

Parametry techniczne:
Oferty specjalne
Dla profesjonalistów:
darmowa wysyłka

Darmowa dostawa kosmetyków kurierem DPD lub do paczkomatu InPost przy zamówieniu:

  • o min. wartości 200 zł przy płatności w formie przedpłaty (płatność przed wysyłką);
  • o min. wartości 250 zł przy płatności w formie za pobraniem (płatność przy odbiorze).

Szczegóły w regulaminie promocji darmowa dostawa

,
hurtownia / sklep dla kosmetyczek

Jesteś kosmetyczką? Prowadzisz gabinet lub salon kosmetyczny? Zyskaj niższe ceny na kosmetyki profesjonalne dla salonów kosmetycznych, kosmetyczek, kosmetologów i innych profesjonalistów z branży kosmetycznej rejestrując się w internetowej hurtowni kosmetyków profesjonalnych kosmepro.pl - oferta dostępna wyłącznie dla profesjonalistów.

W tym celu przejdź do hurtowni kosmepro.pl:

Rejestruję się terazrejestracja w hurtowni

Więcej informacji: dlaczego hurtownia kosmepro.pl?

Dla klientów detalicznych:
darmowa dostawa

Darmowa dostawa kosmetyków kurierem DPD lub do paczkomatu InPost przy zamówieniu:

  • o min. wartości 200 zł przy płatności w formie przedpłaty (płatność przed wysyłką);
  • o min. wartości 250 zł przy płatności w formie za pobraniem (płatność przy odbiorze).

Szczegóły w regulaminie promocji darmowa dostawa

Informacje o produkcie
Typ kosmetyku:
do pielęgnacji domowej

Kosmetyki profesjonalne do pielęgnacji domowej to zwykle odpowiedniki kosmetyków profesjonalnych do użytku gabinetowego, ale w mniejszym opakowaniu i o mniejszym stężeniu składników aktywnych lub nieco odmiennym składzie.

Czytaj więcej o kosmetykach profesjonalnych do stosowania w domu: kosmetyki profesjonalne do pielęgnacji domowej

,
dermokosmetyk, kosmeceutyk
Typ skóry (cery):
do cery suchej, odwodnionej

Kosmetyk profesjonalny do cery suchej, odwodnionej, wymagającej intensywnego nawilżenia, przesuszonej, szorstkiej, ściągniętej, spierzchniętej i łuszczącej się, także dla skóry twarzy przesuszonej w wyniku wiatru lub mrozu

,
do cery wrażliwej, atopowej

Kosmetyk profesjonalny do cery wrażliwej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, zaczerwienień, nadwrażliwej na czynniki zewnętrzne (warunki atmosferyczne, zanieczyszczenia itp.), alergicznej, atopowej.

Rodzaj kosmetyku:
krem
Cecha szczególna:
krem na dzień
Obszar:
twarz
Właściwości kosmetyku:
regenerujący
,
odżywiający
,
regeneruje płaszcz ochronny
,
poprawia hydro-lipidową barierę skóry
,
nawilżający
,
utrzymuje optymalne nawilżenie
,
łagodzący podrażnienia
,
zmniejsza napięcie
,
ochrona UVA, UVB
Przeznaczenie kosmetyku:
codzienna pielęgnacja domowa twarzy
,
pielęgnacja domowa twarzy po zabiegu kosmetycznym
,
pielęgnacja skóry twarzy po chemio- i radioterapii
Linia kosmetyku:
Apis Apiderm

Kosmetyki profesjonalne do pielęgnacji domowej Apis Apiderm Home terApis to Program pielęgnacyjny dla skóry bardzo suchej i szczególnie wrażliwej po zabiegach chemioterapii i radioterapii. Apis Apiderm to odpowiedź na specjalne wymagania intensywnej pielęgnacji poonkologicznej skóry.

,
Apis Home terApis

Kosmetyki profesjonalne marki Apis do pielęgnacji domowej, do codziennej pielęgnacji i do stosowania po zabiegu kosmetycznym w celu podtrzymania jego efektów

Składniki aktywne:

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego (odpowiedzialne za właściwości, działanie konkretnego kosmetyku). Kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich użyciem należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

olej słonecznikowy
,
olej lniany
,
olej arganowy

Olej arganowy zwany eliksirem młodości, to składnik kosmetyków silnie regenerujący skórę, przeciwzmarszczkowy, dodatkowo łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii oraz łuszczycy.

,
olej kokosowy

Olej kokosowy jest wielofunkcyjnym składnikiem: odżywia, nawilża, wspomaga regenerację skóry i wzmacnia jej elastyczność, zapobiega powstawaniu zmarszczek.

,
masło shea

Masło shea to składnik kosmetyków o bardzo wielu dobroczynnych dla skóry właściwościach. Kosmetyki z dużą zawartości masła shea posiadają przede wszystkim właściwości odżywcze, regenerujące. Masło shea także chroni przed promieniowaniem UV (stanowi naturalny filtr UV), działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwstarzeniowo, a nawet (stosowany w kosmetykach do ciała) pomaga w walce z rozstępami.

Masło shea to również skuteczny środek leczniczy, ponieważ przyśpiesza bliznowacenie ran i oparzeń. Jest bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas oleinowy i linolowy), nasycone kwasy tłuszczowe (kwas palmitynowy i stearynowy), polifenole (kwas galusowy, gallataniny, kwercetyne, kwas trans cynamonowy), a także zawiera witaminy A i E (prowitaminy).

,
skwalen z oliwek
,
Hydromanil™

Hydromanil™ (INCI: Aqua, Glycerin, Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum, Caesalpinia Spinosa, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate) to trójwymiarowa koloidalna matryca polisacharydowa z nasion peruwiańskiej rośliny Tara. Zastosowanie Hydromanil™ to kosmetyki nawilżające do cery suchej, odwodnionej, łuszczącej się, dojrzałej, z utratą elastyczności i jędrności.

Hydromanil™ działa na dwóch poziomach: natychmiastowo i długotrwale poprawia stopień nawilżenia warstwy rogowej oraz reguluje proces złuszczania naskórka, prowadząc do poprawy wyglądu skóry.

Hydromanil™ uwalnia stopniowo różnej wielkości czynniki nawilżające, dzięki czemu docierają one do najbardziej wewnętrznych warstw skóry. Wynikiem tego jest długotrwały efekt nawilżenia, który pozwala na regulację procesu złuszczania naskórka, pozostawienie warstwy rogowej spójnej i elastycznej, natychmiastową, wyraźną poprawę stanu i wyglądu skóry.

,
kwas hialuronowy

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

,
ekstrakt z owsa
,
ekstrakt z nasion lnu

Ekstrakt z lnu stosowany w kosmetykach ze względu na właściwości zmiękczające i łagodzące.

,
ekstrakt z aloesu

Wyciąg z aloesu (aloe extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aloe Vera Extract) otrzymywany z liści aloesu. Jest bogaty w witaminy (A, grupa B, C, E), minerały, enzymy, wielocukry i aminokwasy. W kosmetykach wykazuje właściwości nawilżające, uelastyczniające, poprawia ukrwienie skóry stymulując pracę komórek, przeciwzapalne, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, koi, odżywia, działa antybakteryjnie, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie. Jego zastosowanie to kosmetyki nawilżające, do skóry podrażnionej, skóry wysuszonej i zniszczonej.

,
witamina A

Witamina A, a raczej retinol, czyli aktywna forma witaminy A poprawia strukturę warstwy rogowej wzmacniając funkcje ochronne naskórka. Posiada cenione w kosmetyce właściwości przeciwzmarszczkowe i przeciwstarzeniowe. Działa pobudzająco na procesy odnowy naskórka, zwiększa syntezę kolagenu i elastyny, przyczyniając się do odbudowy skóry. Retinol zmniejsza przebarwienia naskórkowe, redukuje mikrozmarszczki, uelastycznia skórę. Witamina A wspiera wzmacnia skórę sprawiając, że ta jest dobrze nawilżona, jędrna i elastyczna. Witamina A jest także stosowana w leczeniu trądziku i niwelowaniu blizn trądzikowych.

,
witamina E

W nomenklaturze INCI Tocopherol (taka nazwa powinna widnieć w składzie kosmetyku), witamina E w kosmetykach wykazuje działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), przeciwstarzeniowe, wzmacnia barierę lipidową skóry zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji, zapobiega transepidermalnej utracie wody co ma istotny wpływ na właściwe nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczynek i poprawia ukrwienie skóry.

,
d-panthenol

D-panthenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) - prowitamina B5 (prekursor witaminy B5), który dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry, gdzie przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Jako składnik aktywny kosmetyków wykazuje działanie łagodzące, regenerujące (przyspiesza procesy regeneracji naskórka), ochronne (chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień).

,
alantoina

Alantoina wg nazewnictwa INCI Allantoin - nietoksyczny i niealergogenny związek, składnik aktywny kosmetyków wykazujący działanie nawilżające, łagodzące, wygładzające, zmiękczające i regenerujące. Łagodzi podrażnienia i przyspiesza odnowę zniszczonego naskórka niwelując jego pęknięcia. Substancja aktywna stosowana głównie w kosmetykach przeznaczonych do cery trądzikowej.

,
ochronne filtry przeciwsłoneczne
Skład kosmetyku wg INCI:

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
,
Octocrylene

filtr UVB

,
Butyl Methoxydibenzoylmethane

filtr UVA

,
Silica
,
PVP
,
Linum Usitatissimum Seed Oil
,
Glycerin

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

,
Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

,
Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel Oil

Olej arganowy to składnik kosmetyków o wyjątkowych właściwościach, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów drzewa arganowego.

Oleja arganowy nazywany Złotem Maroka jest bogaty w witaminę E tzw. Witaminę Młodości i prowitaminę A, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6, i 9, posiada naturalny skwalan. Oleja arganowy wykazuje silne właściwości regenerujące, nawilżające, wygładzające, przeciwutleniające, antyseptyczne i ochronne. Pomaga w odbudowie naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry.

Olej arganowy jest delikatnym składnikiem kosmetyków o różnych zastosowaniach. Kosmetyki z olejem arganowym mają przede wszystkim właściwości regeneracyjne, odżywcze i nawilżające. Olej arganowy można stosować nawet do cery wrażliwej i alergicznej. Łagodzi objawy trądziku, alergii, łuszczycy.

,
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

,
Avena Sativa (Oat) Kernel Extract
,
Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum
,
Sodium Hyaluronate

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

,
Allantoin

Alantoina - występuje naturalnie w przyrodzie, powstaje z kwasu moczowego w korzeniach niektórych roślin. Jako składnik aktywny kosmetyku alantoina wykazuje działanie przeciwzapalne i łagodzące podrażnienia, regenerujące (wspomaga odnowę zniszczonego naskórka), stymulujące proces gojenia się ran, nawilżające, zmiękczające i wygładzające. Związek nietoksyczny i niealergogenny.

,
D-panthenol

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

,
Linseed Extract
,
Aloe Extract

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

,
Squalane

Skwalan to stabilna forma skwalenu - jest to naturalny składnik kosmetyków, ma konsystencję lekkiego olejku, istotny dla utrzymania prawidłowej kondycji skóry. Jest hypoalergiczny (nie powoduje podrażnień), posiada niski stopień komodenności (nie zatyka porów). Szybko wnika w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości. Ważny element sebum, wpływa na utrzymanie prawidłowej bariery hydro-lipidowej skóry, pomaga zachować odpowiednie nawilżenie, chroni przed negatywnymi czynnikami środowiska (przed UV, grzybami, bakteriami), jest naturalnym antyoksydantem. Jest wykorzystywany w kosmetykach jako nośnik substancji aktywnych - ułatwia ich przenikanie w głąb skóry.

,
Cocos Nucifera (Coconut) Oil
,
Titanium Dioxide

Dwutlenek tytanu, inna nazwa to CI 77891 - jeden z podstawowych pigmentów w kosmetyce kolorowej, jest biały, matowy, od jego zawartości decyduje siła krycia makijażu, pełni również rolę fizycznego filtra UV.

,
Carbomer

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

,
Retinyl (Vitamin A) Palmitate
,
Tocopherol Acetate
,
Phenoxyethanol

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

,
Caprylyl Glycol

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

,
Triethanoloamine

regulator pH

,
PEG-8

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

,
Tocopherol
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
,
Ascorbyl Palmitate

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

,
Ascorbic Acid

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

,
Citric Acid

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

Kosmetyk nie zawiera:
bez substancji zapachowych
,
bez barwników

Kosmetyk nie zawierający barwników.

Producent:
Apis Natural Cosmetics - Apis Professional

Producentem kosmetyków Apis jest P.P.H. "Apis" Sp. z o.o. Jest to producent naturalnych kosmetyków profesjonalnych oraz detalicznych. Kosmetyki Apis zostały oparte o minerały z Morza Martwego i bazują na naturalnych składnikach mineralnych.

Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia:
rozprowadzić równomiernie krem Apis Apiderm na oczyszczoną skórę twarzy i szyi (w zależności od potrzeby również dekoltu), pozostawić do wchłonięcia
Dodatkowe uwagi:
w trakcie trwania terapii onkologicznej należy bezwzględnie stosować się do zaleceń lekarskich
,
przed użyciem zaleca się przeprowadzenie skróconego testu skórnego wykluczającego alergię skórną

W tym celu niewielką ilość preparatu nanieść na osuszoną skórę przedramienia, pozostawić na 10-15 min., a następnie ocenić stan skóry. Po pozytywnej ocenie stanu skóry przystąpić do właściwej aplikacji preparatu.

Inne
Czy wiesz że ... ?:
skóra po chemioterapii i radioterapii wymaga specjalnej pielęgnacji

Apis Apiderm - kosmetyki dedykowane dla skóry po zabiegach chemioterapii i radioterapii.

W trakcie chemioterapii oraz radioterapii skóra ulega znacznemu uszkodzeniu. Najczęściej występujące skutki uboczne to nasilona suchość i szorstkość skóry z towarzyszącym uporczywym świądem, zwiększona podatność na infekcje i odczyny alergiczne, zaczerwienie, obrzęki i podrażnienia, wykwity skórne, nadwrażliwość na działanie promieni UV oraz złuszczanie naskórka.

Dlatego skóra w trakcie oraz po terapii onkologicznej wymaga specjalnej pielęgnacji i właściwego doboru kosmetyków. Nowe kremy i balsamy odbudowująco-odżywcze na dzień i na noc linii Apis Apiderm uwzględniają specjalne wymagania, stawiane kosmetykom do pielęgnacji skóry po zabiegach chemioterapii i radioterapii.

,
kosmetyki Apis to połączenie natury z nowymi osiągnięciami nauki

Kosmetyki Apis to kosmetyki oparte o naturalne wyciągi i ekstrakty roślinne oraz witaminy i minerały (minerały z Morza Martwego). Kosmetyki Apis to umiejętne połączenie składników naturalnych z nowoczesnymi technologiami - osiągnięciami biotechnologii i kosmetologii.

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów

Poradnik

2018-10-18

Charakterystyka i pielęgnacja skóry z Atopowym Zapaleniem Skóry

Charakterystyka i pielęgnacja skóry z Atopowym Zapaleniem Skóry
Inaczej zwane AZS, czyli Atopowe Zapalenie Skóry jest genetyczną, niezakaźną chorobą z towarzyszącymi zmianami wypryskowymi, silnym świądem oraz stanem zapalnym. Najczęściej rozpoczyna się w dzieciństwie. Ma przewlekły i nawrotowy przebieg, z fazami zaostrzeń i remisji. Zmiany mogą pojawiać się już u niemowlaków w wieku około 3 miesięcy. AZS ma tendencje do wygasania, więc jeśli pojawi się u dziecka nie jest wyrokiem choroby na całe życie. Niemniej AZS wieku dorosłego wcale nie jest rzadkim zjawiskiem.
Z artykułu dowiesz się m. in. czym charakteryzuje się AZS, jak zdiagnozować AZS oraz jak pielęgnować skórę z AZS?
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Rozumiem
pixelpixelpixelpixelpixel