Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
APIS Hydro Evolution ekstremalnie nawilżające serum z gruszką i rabarbarem AQUAXTREM™ 100 ml
Kliknij, aby powiększyć
5.00/5.00Opinie (1)

APIS Hydro Evolution ekstremalnie nawilżające serum z gruszką i rabarbarem AQUAXTREM™ 100 ml

  • Ekstremalnie nawilżające serum Apis Hydro Evolution z gruszką i rabarbarem AQUAXTREM™, butelka z dozownikiem o poj. 100 ml, dla cery odwodnionej i zniszczonej.
60,00 PLN
/ szt. brutto
Cena jednostkowa60,00 PLN / 100ml
Kup za 1800 pkt.
Po zakupie otrzymasz 60 pkt.
Produkt chwilowo niedostępny. Zapytaj o dostępność.
Produkt chwilowo niedostępny. Zapytaj o dostępność.
14 dni na darmowy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

Ekstremalnie nawilżające serum Apis Hydro Evolution z gruszką i rabarbarem AQUAXTREM™, butelka z dozownikiem o poj. 100 ml, przeznaczone dla cery odwodnionej i zniszczonej.

Bogactwo składników głęboko i długotrwale nawilżających skórę

Serum o ekstremalnym działaniu nawilżającym z ekstraktem z gruszki, korzeni rabarbaru, alg morskich, proteinami jedwabiu, kwasem hialuronowym, olejem arganowym i masłem shea. Skutecznie naprawia strukturę skóry, ograniczając utratę wody i osiągając głębokie, długotrwałe efekty nawilżenia.

Kod produktu
52215
Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
ekstrakt z gruszkiWięcej

Ekstrakt z gruszki (wyciąg z owoców gruszy pospolitej, Pyrus Communis Fruit Extract) - bogate źródło witamin A, C i grupy B, kwasów owocowych (jabłkowy, cytrynowy), polifenoli o działaniu antyutleniającym oraz minerałów. Wykazuje działanie wygładzające (delikatnie usuwa martwe komórki), kojące, nawilżające i rewitalizujące. Ujędrnia, spowalnia proces starzenia się skóry,a także chroni ją przed szkodliwym działaniem promieni UV.

ekstrakt z korzeni rabarbaruWięcej

Ekstrakt z korzeni rabarbaru (wyciąg z korzenia rabarbaru ogrodowego, inna nazwa rzewień zwyczajny, Rheum Rhaponticum Root Extract) - posiada silne właściwości nawilżające - zapewnia głębokie i długotrwałe nawilżenie. Poprawia lipidową barierę skóry, chroniąc ją przed środowiskiem zewnętrznym i zapobiegając odwodnieniu skóry. Naprawia funkcję barierową skóry, ograniczając przeznaskórkową utratę wody.

ekstrakt z alg morskichWięcej

Wyciąg z alg morskich, algae extract - algi morskie są bogate w mikroelementy i witaminy. Jako składnik kosmetyków poprawiają ukrwienie, łagodzą podrażnienia oraz wzmacniają barierę ochronną skóry. Wykazują działanie antyrodnikowe, wzmacniają ściany naczynek, aktywizują procesy zachodzące w skórze, poprawiają jej koloryt. Intensywnie nawilżają, przywracają skórze jędrność i elastyczność.

proteiny jedwabiuWięcej

Proteiny jedwabiu nadają skórze miękkość, gładkość, aksamitny blask. Wykazują silne działanie liftingujące i nawilżające.

kwas hialuronowyWięcej

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

olej arganowyWięcej

Olej arganowy zwany eliksirem młodości, to składnik kosmetyków silnie regenerujący skórę, przeciwzmarszczkowy, dodatkowo łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii oraz łuszczycy.

masło sheaWięcej

Masło shea to składnik kosmetyków o bardzo wielu dobroczynnych dla skóry właściwościach. Kosmetyki z dużą zawartości masła shea posiadają przede wszystkim właściwości odżywcze, regenerujące. Masło shea także chroni przed promieniowaniem UV (stanowi naturalny filtr UV), działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwstarzeniowo, a nawet (stosowany w kosmetykach do ciała) pomaga w walce z rozstępami.

Masło shea to również skuteczny środek leczniczy, ponieważ przyśpiesza bliznowacenie ran i oparzeń. Jest bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas oleinowy i linolowy), nasycone kwasy tłuszczowe (kwas palmitynowy i stearynowy), polifenole (kwas galusowy, gallataniny, kwercetyne, kwas trans cynamonowy), a także zawiera witaminy A i E (prowitaminy).

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Glicerin
Lecithin
Silk Amino Acids
D-panthenolWięcej

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

Glucose
Trilaureth-4-Phosphate
Magnesium Pca
Pyridoxine
Citric AcidWięcej

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

Carnitine
Saccharomyces Cerevisiae Extract
Hydrolyzed Silk
Coco-Caprylate / CaprateWięcej

Mieszanina estrów kwasów kaprylowego i kaprynowego z alkoholami z oleju kokosowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach do skóry i włosów jako składnik kondycjonujący. Wykazuje działanie pośrednio nawilżające (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni).

Sodium HyaluronateWięcej

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

Pyrus Communis Fruit ExtractWięcej

Wyciąg z owoców gruszy pospolitej - składnik aktywny w kosmetykach bogaty w witaminy A, C i z grupy B, kwasy owocowe (jabłkowy, cytrynowy), polifenole o działaniu antyutleniającym oraz minerały. Stosowany z uwagi na działanie wygładzające, delikatnie złuszczające (delikatnie usuwa martwe komórki), kojące, nawilżające i rewitalizujące. Dodatkowo ujędrnia, spowalnia proces starzenia się skóry, a także chroni ją przed szkodliwym działaniem promieni UV.

Rheum Rhaponticum Root ExtractWięcej

Wyciąg z korzenia rabarbaru ogrodowego (inna nazwa rzewień zwyczajny) stosowany w kosmetykach z uwagi na silne właściwości nawilżające - zapewnia głębokie i długotrwałe nawilżenie. Poprawia lipidową barierę skóry, chroniąc ją przed środowiskiem zewnętrznym i zapobiegając odwodnieniu skóry. Naprawia funkcję barierową skóry, ograniczając przeznaskórkową utratę wody.

Cetearyl AlcoholWięcej

Mieszanina alkoholu cetylowego i stearylowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, ponadto wpływa na lepkość preparatu kosmetycznego.

Ceteareth 20Więcej

Emulgator - składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji (np. kremu, mleczka, balsamu).

CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

TriethanolamineWięcej

regulator pH

Algae ExtractWięcej

Ekstrakt z alg, wyciąg z alg - wyciąg roślinny z alg zawierający wiele substancji czynnych m.in. witaminy, ponadto mikro i makroelementy. Algi w kosmetykach wykazują szereg właściwości m. in. przeciwdziałają wolnym rodnikom, nawilżają, działają przeciwzapalnie i bakteriostatycznie, poprawiają mikrokrążenie, tworzą powłokę ochronną skóry.

Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel OilWięcej

Olej arganowy to składnik kosmetyków o wyjątkowych właściwościach, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów drzewa arganowego.

Oleja arganowy nazywany Złotem Maroka jest bogaty w witaminę E tzw. Witaminę Młodości i prowitaminę A, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6, i 9, posiada naturalny skwalan. Oleja arganowy wykazuje silne właściwości regenerujące, nawilżające, wygładzające, przeciwutleniające, antyseptyczne i ochronne. Pomaga w odbudowie naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry.

Olej arganowy jest delikatnym składnikiem kosmetyków o różnych zastosowaniach. Kosmetyki z olejem arganowym mają przede wszystkim właściwości regeneracyjne, odżywcze i nawilżające. Olej arganowy można stosować nawet do cery wrażliwej i alergicznej. Łagodzi objawy trądziku, alergii, łuszczycy.

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)Więcej

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

Aloe ExtractWięcej

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

PEG-8Więcej

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

TocopherolWięcej
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
Ascorbyl PalmitateWięcej

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

Ascorbic AcidWięcej

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

CI 19140 (Yellow 5)
CI 42090 (Blue 1)Więcej

Błękit brylantowy FCF - barwnik stosowany w kosmetykach, nadający zielono-niebieską barwę.

Parfum (Fragrance)Więcej

Substancja zapachowa w kosmetyku.

Pojemność
100 ml
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o APIS Hydro Evolution ekstremalnie nawilżające serum z gruszką i rabarbarem AQUAXTREM™ 100 ml

5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 1 pkt.
w naszym programie lojalnościowym.
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Świetnie nawilża, pachnie cudownie i owocowo, ma przyjemną konsystencję i szybko się wchłania
2021-06-30
Daria, Sobin
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 659 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-27
Polecam, szybka realizacja, bez kłopotów
2020-07-16
POLECAM
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel