INCI - Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków

KOSME.PL to sklep kosmetyczny podający pełne składy sprzedawanych kosmetyków. Przed zakupem kosmetyku możesz sprawdzić jego pełny skład.

INCI - angielskie i łacińskie nazwy.

W nomenklaturze INCI w przypadku związków chemicznych stosuje się angielskie nazwy, a w przypadku roślin stosuje się łacińskie nazwy. Nie bez znaczenia jest również kolejność poszczególnych składników kosmetyku - nazwy składników umieszcza się w kolejności od tych które w danym kosmetyku zostały użyte w największej ilości do tych w najmniejszej. Substancje, które stanowią mniej niż 1% pojemności produktu, mogą zostać wypisane na końcu listy nieuporządkowane.

INCI - dla konsumenta i dla profesjonalisty.

Nomenklatura INCI jest stosowana w celu ujednolicenia nazw składników kosmetyków. Ma to istotne znaczenie zarówno dla konsumentów jak i dla profesjonalistów. Z jednej strony konsument znając skład kosmetyku może podjąć świadomą decyzję przy jego zakupie, a z drugiej kosmetyczka lub kosmetolog, może dobrać odpowiedni preparat kosmetyczny do typu skóry (problemu skórnego) konkretnego klienta.

Znajdujesz się w Sklepie kosmetycznym

Internetowy sklep kosmetyczny z kosmetykami profesjonalnymi, dermokosmetykami i kosmetykami naturalnymi.


Jesteś profesjonalistą? Przejdź do hurtowni kosmetycznej

Ceny hurtowe na kosmetyki profesjonalne do gabinetu dla kosmetyczek i innych profesjonalistów.


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Rozumiem
pixelpixelpixelpixel