Darmowa dostawa od 99,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Apis Dermasoft Intensywnie łagodzący żel po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych 1x200ml + 5x50ml
Apis Dermasoft Intensywnie łagodzący żel po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych 200ml
Apis Dermasoft Intensywnie łagodzący żel po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych 50ml
Apis Dermasoft Intensywnie łagodzący żel po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych 1x200ml + 5x50ml
Apis Dermasoft Intensywnie łagodzący żel po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych 200ml
Apis Dermasoft Intensywnie łagodzący żel po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych 50ml

Apis Dermasoft Intensywnie łagodzący żel po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych 1x200ml + 5x50ml

  • Intensywnie łagodzący żel po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych Apis Professional Dermasoft, 1x200ml + 5x50ml (1 GRATIS), dla skóry wrażliwej, podrażnionej po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych.

183,94 PLN(Zniżka 22% kupując w zestawie)
142,40 PLN
brutto / szt.
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Produkt w nadchodzącej dostawie
Produkt w nadchodzącej dostawie
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Apis Dermasoft Intensywnie łagodzący żel po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych 1x200ml + 5x50ml
Apis Dermasoft Intensywnie łagodzący żel po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych 1x200ml + 5x50ml
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz 142.40 pkt.

W zestawie

Apis Dermasoft Intensywnie łagodzący żel po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych 200ml
Apis Dermasoft Intensywnie łagodzący żel po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych 200ml (1 szt.)
53,99 PLN / szt.

ZESTAW 1x200ml + 5x50ml (1 otrzymujesz GRATIS)

Kup zestaw w skład którego wchodzi:

  • 1 x Intensywnie łagodzący żel Apis Professional Dermasoft o poj. 200ml, który możesz wykorzystać na zakończenie zabiegu;
  • 5 x Intensywnie łagodzący żel Apis Professional Dermasoft o poj. 50ml, które możesz odsprzedawać Klientom do stosowania w domu.

Korzystając z tej promocji 1 żel o poj. 50 ml otrzymujesz GRATIS, ponieważ cena zestawu jest o 20 zł niższa niż pojedynczych produktów.

Łagodzący żel po zabiegach podrażniających zabiegach kosmetycznych, kosmetologicznych i medycyny estetycznej

Apis Professional Dermasoft to intensywnie łagodzący żel po zabiegach medycyny estetycznej i kosmetologicznych podrażniających skórę takich jak mikrodermabrazja, mezoterapia, elektrokoagulacja, eksfoliacja, fale radiowe. Żel Apis Dermasoft rekomendowany jest dla skóry wrażliwej i podrażnionej. Można go stosować również dla skóry podrażnionej po opalaniu.

Jest to naturalny, kojący żel, który zawiera innowacyjny kompleks Dermasooth™ składający się z bazylii azjatyckiej, ostropestu oraz aktywnej frakcji algi Enteromorpha compressa. Apis Dermasoft został zaprojektowany do łagodzenia procesów powodujących podrażnienia skóry. Zmniejsza pro-zapalny wpływ na naczynia krwionośne, nie tylko redukuje zaczerwienienie skóry, ale również w miarę trwania aplikacji, przyspiesza regenerację uszkodzonego obszaru. Żel Dermasoft został wzmocniony przeciwbakteryjnym i aseptycznym jonizowanym srebrem oraz ekstaktem z arniki, d-panthenolem, lilią wodną, kwasem hialuronowym i kompleksem Hydromanil™. Intensywnie łagodzący żel od Apis nie tylko skutecznie łagodzi podrażnienia, ale także delikatnie chłodzi przynosząc skórze natychmiastową ulgę. Pomaga utrzymać optymalne nawilżenie skóry.

Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
Dermasooth™
jony srebra
ekstrakt z arnikiWięcej

Wyciąg z arniki (INCI: Arnica Extract) - składnik aktywny kosmetyków bogaty w olejki eteryczne, kwasy tłuszczowe i fitosterole. Dobroczynny dla skóry naczyniowej i trądzikowej, podrażnionej, zaczerwienionej: wzmacnia i obkurcza naczynka włosowate skóry, łagodzi podrażnienia i stany zapalne, zmniejsza obrzęki i zaczerwienienie skóry.

d-panthenolWięcej

D-panthenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) - prowitamina B5 (prekursor witaminy B5), który dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry, gdzie przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Jako składnik aktywny kosmetyków wykazuje działanie łagodzące, regenerujące (przyspiesza procesy regeneracji naskórka), ochronne (chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień).

ekstrakt z lilii wodnej
kwas hialuronowyWięcej

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

Hydromanil™Więcej

Hydromanil™ (INCI: Aqua, Glycerin, Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum, Caesalpinia Spinosa, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate) to trójwymiarowa koloidalna matryca polisacharydowa z nasion peruwiańskiej rośliny Tara. Zastosowanie Hydromanil™ to kosmetyki nawilżające do cery suchej, odwodnionej, łuszczącej się, dojrzałej, z utratą elastyczności i jędrności.

Hydromanil™ działa na dwóch poziomach: natychmiastowo i długotrwale poprawia stopień nawilżenia warstwy rogowej oraz reguluje proces złuszczania naskórka, prowadząc do poprawy wyglądu skóry.

Hydromanil™ uwalnia stopniowo różnej wielkości czynniki nawilżające, dzięki czemu docierają one do najbardziej wewnętrznych warstw skóry. Wynikiem tego jest długotrwały efekt nawilżenia, który pozwala na regulację procesu złuszczania naskórka, pozostawienie warstwy rogowej spójnej i elastycznej, natychmiastową, wyraźną poprawę stanu i wyglądu skóry.

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Calcium Sodium Borosilicate
Silver Oxide
Propanediol
Enteromorpha Compressa Extract
Silybum Marianum Fruit Extract
Ocimum Sanctum Leaf Extract
Arnica ExtractWięcej

Ekstrakt z arniki, wyciąg z arniki - wyciąg roślinny stosowany w kosmetykach z uwagi na bogactwo olejków eterycznych, kwasów tłuszczowych i fitosteroli. Składnik kosmetyków na naczynka (wzmacnia i obkurcza naczynka włosowate) oraz do cery trądzikowej, z podrażnieniami (zmniejsza obrzęki i zaczerwienienie, łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry).

Water Lily Extract
D-panthenolWięcej

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum
CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

Sodium HyaluronateWięcej

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

TriethanolamineWięcej

regulator pH

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Kody rabatowe na kosmetyki. Sprawdzaj regularnie i korzystaj. Drogeria online kosme.pl
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 970 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-11-25
Polecam
2022-11-13
Fast, reliable delivery
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel