Darmowa dostawa od 50,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Krem bioochronny SPF 10 Jadwiga 50ml
W promocji

Krem bioochronny SPF 10 Jadwiga 50ml

  • Krem bioochronny SPF 10 Jadwiga Seria AHA 50 ml, przeznaczony do codziennej pielęgnacji domowej do każdego rodzaju cery, rekomendowany po zabiegu kwasami lub po peelingu ziołowym. Krem z filtrami fizycznymi. Można stosować pod makijaż.
56,86 PLN(Zniżka 15%)
48,33 PLN
brutto / szt.
Cena jednostkowa96,66 PLN / 100ml
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Zamów więcej, zapłać mniej!
Dostępny
Dostępny
14 dni na darmowy zwrot
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz 56.86 pkt.
Najniższa cena przed obniżką
Darmowa dostawa do paczkomatuWięcej informacji
Smile - dostawy ze sklepów internetowych przy zamówieniu od 50,00 PLN są za darmo.

Kupujesz i dostawę masz gratis!

dostawy ze sklepów internetowych przy zamówieniu za 50,00 PLN są za darmo.
Darmowa dostawa obejmuje dostarczenie przesyłki do paczkomatu

Krem bioochronny SPF 10 Jadwiga Seria AHA, poj. 50 ml, przeznaczony do codziennej pielęgnacji domowej do każdego rodzaju cery, rekomendowany po zabiegu kwasami lub po peelingu ziołowym. Krem z naturalnymi filtrami fizycznymi.

Krem ochronny po kwasach lub peelingu ziołowym.

Krem bioochronny marki Jadwiga wzmacniający barierę hydrolipidową naskórka. Dzięki obecności dużej ilości naturalnych olejów jojoba, z nasion malin oraz masła kakaowego, tworzy ochronny film na twarzy, jednocześnie naturalnie ją pielęgnując. Dodatek witamin A, E, B5, silnych przeciwutleniaczy działa przeciwzmarszczkowo. Naturalne filtry fizyczne oprócz odbijania promieni UV wykazują działanie matujące. Dodatkowo tlenek cynku wysusza wypryski oraz hamuje ich nadkażenie.

Krem bioochronny polecany jest po zabiegach złuszczających z Eksfoliatorami Jadwiga oraz po Peelingu Ziołowym Jadwiga, do ochrony skóry przed czynnikami atmosferycznymi. Nakładać codziennie rano, a także po zabiegach złuszczających w gabinecie. Można stosować pod makijaż.

Marka
Symbol
207
Kod producenta
5908249261563
Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
tlenek cynkuWięcej

Tlenek cynku to naturalny minerał, stosowany w kosmetyce jako pigment oraz naturalny filtr UV (chroni skórę przed skutkami promieniowania słonecznego), przyspiesza gojenie się ran, owrzodzeń i podrażnień, działa antybakteryjnie, ściągająco, wspomaga leczenie trądziku oraz zmniejsza stany zapalne.

olej jojoba
olej z pestek malin
masło kakaowe
witamina AWięcej

Witamina A, a raczej retinol, czyli aktywna forma witaminy A poprawia strukturę warstwy rogowej wzmacniając funkcje ochronne naskórka. Posiada cenione w kosmetyce właściwości przeciwzmarszczkowe i przeciwstarzeniowe. Działa pobudzająco na procesy odnowy naskórka, zwiększa syntezę kolagenu i elastyny, przyczyniając się do odbudowy skóry. Retinol zmniejsza przebarwienia naskórkowe, redukuje mikrozmarszczki, uelastycznia skórę. Witamina A wspiera wzmacnia skórę sprawiając, że ta jest dobrze nawilżona, jędrna i elastyczna. Witamina A jest także stosowana w leczeniu trądziku i niwelowaniu blizn trądzikowych.

witamina EWięcej

W nomenklaturze INCI Tocopherol (taka nazwa powinna widnieć w składzie kosmetyku), witamina E w kosmetykach wykazuje działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), przeciwstarzeniowe, wzmacnia barierę lipidową skóry zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji, zapobiega transepidermalnej utracie wody co ma istotny wpływ na właściwe nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczynek i poprawia ukrwienie skóry.

witamina B5
Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Zinc OxideWięcej

tlenek cynku

Titanium DioxideWięcej

Dwutlenek tytanu, inna nazwa to CI 77891 - jeden z podstawowych pigmentów w kosmetyce kolorowej, jest biały, matowy, od jego zawartości decyduje siła krycia makijażu, pełni również rolę fizycznego filtra UV.

Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oil
Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter
Stearyl Alcohol & Steareth-7 & Steareth-10
Raspberry Seed Oil
Isopropyl Myristate
GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Panthenol
Cetyl Alcohol
Diazolidinyl Urea
Retinyl (Vitamin A) Palmitate
Tocopheryl (Vitamin E) Acetate
Methylparaben
Propylparaben
Aurantium Dulcis Peel Oil
Parfum (Fragrance)Więcej

Substancja zapachowa w kosmetyku.

Pojemność
50 ml
Kody rabatowe na kosmetyki. Sprawdzaj regularnie i korzystaj. Drogeria online kosme.pl
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 822 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-06-20
Mega szybko obsługa. Informacja o przesyłce na każdym etapie. Serdecznie polecam !
2022-06-16
Szybka dostawa, produkty niesamowite. POLECAM !
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel