Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Kwas azelainowy, migdałowy, mlekowy 30% Apis AML Complex 30 ml
Kwas azelainowy, migdałowy, mlekowy 30% Apis AML Complex 30 ml
Kwas azelainowy, migdałowy, mlekowy 30% Apis AML Complex 30 ml
Kwas azelainowy, migdałowy, mlekowy 30% Apis AML Complex 30 ml
Kliknij, aby powiększyć
W promocji

Kwas azelainowy, migdałowy, mlekowy 30% Apis AML Complex 30 ml

  • Kwasy azelainowy, migdałowy, mlekowy 30% Apis Professional AML Complex, poj. 30ml, do użytku profesjonalnego dla cery trądzikowej, atopowej, z przebarwieniami, skłonnej do rumienia, trądziku różowatego, łuszczycowej, z zapaleniem mieszków włosowych.
66,00 PLN(-20% Promocja ograniczona)
52,80 PLN
/ szt. brutto
Cena jednostkowa176,00 PLN / 100ml
Produkt chwilowo niedostępny. Zapytaj o dostępność.
Produkt chwilowo niedostępny. Zapytaj o dostępność.
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Kwas azelainowy, migdałowy, mlekowy 30% Apis AML Complex 30 ml
Kwas azelainowy, migdałowy, mlekowy 30% Apis AML Complex 30 ml
Polecane:kwas azelainowy, migdałowy, mlekowy 30% Apis AML Complex
Bezpieczne zakupy

Kwasy Apis - kompleks kwasów AHA

Kompleks kwasów AHA 30% o pH 2.0 w skład którego wchodzi kwas azelainowy, kwas migdałowy oraz kwas mlekowy. Produkt przeznaczony do zabiegów kosmetycznych dla cery trądzikowej, tłustej i mieszanej, atopowej, z przebarwieniami, skłonnej do rumienia, trądziku różowatego, łuszczycowej oraz ze skłonnością do zapalenia mieszków włosowych.

Kompleks eksfoliujący Apis AML Complex KWAS 30% delikatnie złuszcza martwe komórki naskórka, poprawia strukturę skóry, wygładza zmarszczki, optymalnie rozjaśnia przebarwienia posłoneczne. Wykazuje właściwości przeciwbakteryjne, przeciwzaskórnikowe i przeciwzapalne. Stymuluje proces odnowy komórek skóry, reguluje wydzielanie sebum.

Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
kwas azelainowy
kwas migdałowyWięcej

Kwas migdałowy (INCI: Mandelic Acid) należy alfa-hydrokwasów (kwasów owocowych, kwasów AHA) i z pośród tych kwasów posiada najsilniejsze działanie antybakteryjne, delikatnie złuszcza i rozjaśnia przebarwienia posłoneczne, łagodzi podrażnienia, posiada właściwości nawilżające, polecany nawet do cery wrażliwej, naczyniowej.

kwas mlekowyWięcej

Kwas mlekowy (INCI: Lactic Acid) - jako składnik kosmetyków posiada właściwości złuszczające (usuwa zrogowaciały naskórek) i reguluje odnowę komórkową skóry. Stosowany w kosmetykach z uwagi na swoje regenerujące skórę właściwości: pobudza fibroblasty do produkcji kolagenu oraz stymuluje produkcje ceramidów, dzięki czemu skóra jest optymalnie nawilżona, ujędrniona oraz chroniona (ceramidy są niezbędne do prawidłowej budowy bariery lipidowej skóry).

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Polyethylene Glycol 400
Azelaic Acid
Mandelic AcidWięcej

Kwas migdałowy (alfa-hydrokwas, kwas owocowy, kwas AHA) - silne działanie antybakteryjne, łagodzi podrażnienia, posiada właściwości nawilżające, delikatnie złuszcza i rozjaśnia przebarwienia posłoneczne, polecany nawet do cery wrażliwej, naczyniowej.

Lactic AcidWięcej

Kwas mlekowy - w kosmetykach wykazuje właściwości złuszczające - usuwa zrogowaciały naskórek; i regenerujące skórę - reguluje odnowę komórkową skóry m. in. pobudza fibroblasty do produkcji kolagenu oraz stymuluje produkcję ceramidów (odpowiedzialnych za prawidłową budowę bariery lipidowej skóry), zapewniając skórze optymalne nawilżenie i jędrność.

TriethanolamineWięcej

regulator pH

CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Pojemność
30 ml
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 787 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-27
Polecam, szybka realizacja, bez kłopotów
2020-07-14
Super obsługa i produkty.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel