Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
BIELENDA Cukrowy peeling do ciała 600g
Kliknij, aby powiększyć

BIELENDA Cukrowy peeling do ciała 600g

  • Peeling cukrowy do ciała Bielenda Professional Body Program, poj. 600 g, przeznaczony do każdego rodzaju skóry.
61,00 PLN
/ szt. brutto
Cena jednostkowa10,17 PLN / 100g
Produkt w nadchodzącej dostawie
Produkt w nadchodzącej dostawie
14 dni na darmowy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

Peeling cukrowy do ciała Bielenda Professional Body Program, poj. 600 g, przeznaczony do każdego rodzaju skóry.

Oczyszczający i wygładzający peeling do ciała - pobudza mikrocyrkulację, wzmacnia i ujędrnia.

Peeling na bazie cukru kryształowego oraz olejku grejpfrutowego. Brązowy cukier z trzciny cukrowej w połączeniu z olejkiem grejpfrutowym sprawia, że preparat oczyszcza i wygładza skórę ciała, pobudza mikrocyrkulację, wzmacnia i ujędrnia, delikatnie natłuszcza, optymalnie nawilża, przygotowuje skórę do przyjęcia substancji aktywnych.

Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
brązowy cukier z trzciny cukrowej
olejek grejpfrutowy
olej makadamiaWięcej

Olej makadamia (INCI Macadamia Ternifolia Seed Oil ) - to niezwykle bogaty w witaminy olej - zawiera wit. A, B, E oraz składniki mineralne. Olej makadamia często spotykany w kosmetykach dla skóry suchej i wrażliwej, a także do suchych, delikatnych i zniszczonych włosów. Do zalet oleju makadamia oraz jego popularności w kosmetykach, także w kosmetykach naturalnych, należy to, że szybko się wchłania, intensywnie regeneruje i odżywia skórę oraz włosy, w efekcie czego widocznie poprawia jej wygląd oraz kondycję.

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Mineral OilWięcej

Olej mineralny, parafina ciekła (łac. Paraffinum Liquidum) - emolient (tzw. tłusty) jako składnik kosmetyków jest wykorzystywany w celach ochronnych przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi (zanieczyszczenia, bakterie) i przed nadmiernym odparowywaniem wody, ponieważ tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), stanowiącą barierę między skórą a środowiskiem zewnętrznym. Jako składnik kosmetyku pełni również rolę rozpuszczalnika dla innych składników hydrofobowych (nie lub słabo rozpuszczalnych w wodzie). Składnik niepożądany dla niektórych typów cery, ponieważ może zatykać pory.

Sucrose
Sodium Chloride
PEG-40/45 Hydrogenated Castor Oil
Caprylic / Capric Triglyceride
PetrolatumWięcej

Wazelina - emolient tłusty, tworzy ochronną warstwę na skórze (film) zapobiegając TEWL (odparowywaniu wody z naskórka), ma właściwości natłuszczające, wygładzające i zmiękczające. Stosowany w kosmetykach także jako składnik konsystencjotwórczy, polepsza właściwości aplikacyjne, zmniejsza lepkość preparatu, ma także zdolność pochłaniania promieni UV.

Silica
Parfum (Fragrance)Więcej

Substancja zapachowa w kosmetyku.

Saccharum Officinarum (Sugar Cane)
Theobroma Cacao (Cocoa) Extract
Cinnamomum Zeylanicum Powder
Macadamia Ternifolia Seed OilWięcej

Olej z nasion / orzechów Makadamii - emolient tzw. tłusty, kondycjonuje skórę i włosy. Stosowany w kosmetyce także z uwagi na źródło witamin A, B, E oraz składniki mineralne. Znajdziemy go w wielu kosmetykach do skóry i włosów, szczególnie dla skóry i włosów suchych i zniszczonych, odpowiedni dla skór wrażliwych. Tworzy na powierzchni skóry i włosów warstwę okluzyjną (film), zapobiegając nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (ogranicza TEWL). Szybko się wchłania, widocznie poprawia wygląd skóry i włosów, regeneruje i odżywia.

Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil
Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil
TocopherolWięcej
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
Beta-Sitosterol
SqualaneWięcej

Skwalan to stabilna forma skwalenu - jest to naturalny składnik kosmetyków, ma konsystencję lekkiego olejku, istotny dla utrzymania prawidłowej kondycji skóry. Jest hypoalergiczny (nie powoduje podrażnień), posiada niski stopień komodenności (nie zatyka porów). Szybko wnika w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości. Ważny element sebum, wpływa na utrzymanie prawidłowej bariery hydro-lipidowej skóry, pomaga zachować odpowiednie nawilżenie, chroni przed negatywnymi czynnikami środowiska (przed UV, grzybami, bakteriami), jest naturalnym antyoksydantem. Jest wykorzystywany w kosmetykach jako nośnik substancji aktywnych - ułatwia ich przenikanie w głąb skóry.

Ascorbyl PalmitateWięcej

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

Alcohol Denat.
Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Limonene
Linalool
CI 26100 (D&C Red No. 17)
Pojemność
600 g
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 784 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-25
Bardzo szybko zrealizowane zamówienie. Polecam
2020-06-27
Polecam, szybka realizacja, bez kłopotów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel