Darmowa dostawa od 99,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Antyoksydacyjny krem nawilżająco - łagodzący Bielenda FERUL-X 50ml

Antyoksydacyjny krem nawilżająco - łagodzący Bielenda FERUL-X 50ml

  • Antyoksydacyjny krem nawilżająco - łagodzący Bielenda Professional FERUL-X, poj. 50ml, do każdego rodzaju skóry, w tym szarej, zmęczonej, z nierównym kolorytem i przebarwieniami różnego pochodzenia, dojrzałej z oznakami starzenia, o nierównej strukturze.
59,00 PLN
brutto / szt.
Cena jednostkowa118,00 PLN / 100ml
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Zamów więcej, zapłać mniej!
Mała ilość
Mała ilość
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Antyoksydacyjny krem nawilżająco - łagodzący Bielenda FERUL-X 50ml
Antyoksydacyjny krem nawilżająco - łagodzący Bielenda FERUL-X 50ml
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz 59 pkt.

Antyoksydacyjny krem nawilżająco - łagodzący Bielenda Professional FERUL-X, poj. 50ml, krem z kwasami (z kwasem ferulowym i kwasem traneksamowym) przeznaczony do każdego rodzaju skóry, w tym dla skóry szarej, z nierównym kolorytem i przebarwieniami różnego pochodzenia, skóry dojrzałej z oznakami starzenia, o nierównej strukturze, skóry zmęczonej, narażonej na kontakt z agresywnymi czynnikami miejskimi i zanieczyszczeniem.

FERUL-X. Krem po zabiegu kwasami.

Receptura kremu FERUL-X od Bielendy oparta została o szereg substancji aktywnych o szerokim spektrum działania. W składzie znajdują się kwasy: kwas ferulowy i kwas traneksamowy; witaminy (witamina C i E); skwalan, Anti-Pollution Complex, hydrolat z zielonej herbaty, olej z Kamelii Japońskiej, trehaloza i d-pantenol. W efekcie regularnego stosowania krem FERUL-X rozjaśnia i rozświetla skórę, łagodzi podrażnienia, regeneruje i wzmacnia skórę, działa przeciwzmarszczkowo i antyoksydacyjnie. Krem dedykowany jest jako przedłużenie i utrwalenie efektów zabiegu FERUL-X. Zaleca się jego stosowanie między kolejnymi zabiegami w serii.

Symbol
137622
Kod producenta
5902169035129
Dodatkowe informacje
Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Propanediol
SqualaneWięcej

Skwalan to stabilna forma skwalenu - jest to naturalny składnik kosmetyków, ma konsystencję lekkiego olejku, istotny dla utrzymania prawidłowej kondycji skóry. Jest hypoalergiczny (nie powoduje podrażnień), posiada niski stopień komodenności (nie zatyka porów). Szybko wnika w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości. Ważny element sebum, wpływa na utrzymanie prawidłowej bariery hydro-lipidowej skóry, pomaga zachować odpowiednie nawilżenie, chroni przed negatywnymi czynnikami środowiska (przed UV, grzybami, bakteriami), jest naturalnym antyoksydantem. Jest wykorzystywany w kosmetykach jako nośnik substancji aktywnych - ułatwia ich przenikanie w głąb skóry.

Cocos Nucifera (Coconut) Oil
Trehalose
Camellia Japonica Seed Oil
Stearyl Alcohol
Ferulic Acid
Tocopheryl Acetate
Cetearyl AlcoholWięcej

Mieszanina alkoholu cetylowego i stearylowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, ponadto wpływa na lepkość preparatu kosmetycznego.

Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Water
Tranexamic Acid
Panthenol
3-0-Ethyl Ascorbic Acid
Biosaccharide Gum-4
Sodium Stearoyl Glutamate
Potassium Cetyl Phosphate
Isododecane
Sodium Polyacrylate
Hydrogenated Tetradecenyl/Methylpentadecene
Disodium EDTA
Ethylhexylglycerin
Potassium Sorbate
Sodium BenzoateWięcej

Sól kwasu benzoesowego - konserwant stosowany w kosmetykach naturalnych, dozwolony przez Ecocert® (organizacja certyfikująca kosmetyki organiczne)

Benzyl AlcoholWięcej

Alkohol benzylowy - konserwant oraz składnik kompozycji zapachowych, stosowany w kosmetykach naturalnych, dozwolony przez Ecocert® (organizacja certyfikująca kosmetyki organiczne)

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Pojemność
50 ml
Kody rabatowe na kosmetyki. Sprawdzaj regularnie i korzystaj. Drogeria online kosme.pl
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 870 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-08-09
W skali 1 do 10- 11 pkt- szybko i sprawnie
2022-08-09
Bardzo szybka dostawa, jestem zadowolona z zamówionych produktów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel