Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Kakaowe masło do demakijażu twarzy i oczu Apis Cocoa 40 g
Kakaowe masło do demakijażu twarzy i oczu Apis Cocoa 40 g
Kakaowe masło do demakijażu twarzy i oczu Apis Cocoa 40 g
Kakaowe masło do demakijażu twarzy i oczu Apis Cocoa 40 g
Kakaowe masło do demakijażu twarzy i oczu Apis Cocoa 40 g
Kakaowe masło do demakijażu twarzy i oczu Apis Cocoa 40 g
Kliknij, aby powiększyć

Kakaowe masło do demakijażu twarzy i oczu Apis Cocoa 40 g

  • Unikalna formuła oparta na naturalnych składnikach - masło do demakijażu Apis Cocoa to połączenie naturalnego masła kakaowego, shea i migdałowego oraz olejów konopnego i babassu, z dodatkiem pantenolu. Usuwa nawet wodoodporny makijaż.
25,00 PLN
/ szt. brutto
Cena jednostkowa62,50 PLN / 100g
Mała ilość
Mała ilość
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Kakaowe masło do demakijażu twarzy i oczu Apis Cocoa 40 g
Kakaowe masło do demakijażu twarzy i oczu Apis Cocoa 40 g
Polecane:masło do demakijażu twarzy i oczu
Bezpieczne zakupy

Masło do demakijażu twarzy i oczu

Apis Cocoa Cleansing to masło do demakijażu o unikalnej recepturze bazującej na naturalnych składnikach aktywnych, stanowiącej połączenie naturalnego masła kakaowego, shea i migdałowego - wzbogaconego doskonałymi właściwościami olejów konopnego i babassu, z dodatkiem pantenolu. W kontakcie ze skórą zmienia się w delikatny olejek, który dokładnie oczyszcza twarz. Zapewnia skuteczny i szybki demakijaż każdego rodzaju skóry. Usuwa zarówno makijaż, w tym wodoodporny, jaki inne zanieczyszczenia znajdujące się na twarzy i wokół oczu. Kakaowe masło Apis Cocoa pozostawia czystą, nawilżoną, wygładzoną i pełną blasku skórę, a dodatkowo poprawia jej elastyczność.

Wskazania

  • każdy rodzaj skóry
  • demakijaż twarzy i oczu
  • naturalna pielęgnacja

Działanie

  • oczyszcza skórę i usuwa makijaż, nawet wodoodporny
  • nawilża i odżywia

Składniki aktywne

  • Masło kakaowe - poprawia koloryt skóry i wygładza ją.
  • Masło shea - delikatnie natłuszcza, chroni przed przesuszeniem, łagodzi podrażnienia.
  • Masło migdałowe - natłuszcza skórę, nawilża i regeneruje. Pomaga niwelować efekty starzenia.
  • Olej konopny - posiada doskonałe właściwości regeneracyjne, antyoksydacyjne, antyseptyczne, przeciwzapalne i fotoprotekcyjne.
  • Olej babassu - o działaniu zmiękczającym, nawilżającym oraz przeciwzmarszczkowym. Zawarte w nim fitosterole pobudzają skórę do regeneracji.
  • Pantenol - łagodzi podrażnienia, nawilża i zmiękcza naskórek, poprawia strukturę naskórka.

Stosowanie

  1. Na oczyszczone dłonie nanieś niewielką ilość masła używając szpatułki.
  2. Delikatnie wmasuj w suchą skórę twarzy oraz powiek pamiętając o zamknięciu oczu.
  3. Zmyj za pomocą ciepłej wody. W przypadku kontaktu z oczami natychmiast spłucz wodą.

Po demakijażu zaaplikuj tonik.

Kod produktu
6884
Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
masło kakaowe
masło sheaWięcej

Masło shea to składnik kosmetyków o bardzo wielu dobroczynnych dla skóry właściwościach. Kosmetyki z dużą zawartości masła shea posiadają przede wszystkim właściwości odżywcze, regenerujące. Masło shea także chroni przed promieniowaniem UV (stanowi naturalny filtr UV), działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwstarzeniowo, a nawet (stosowany w kosmetykach do ciała) pomaga w walce z rozstępami.

Masło shea to również skuteczny środek leczniczy, ponieważ przyśpiesza bliznowacenie ran i oparzeń. Jest bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas oleinowy i linolowy), nasycone kwasy tłuszczowe (kwas palmitynowy i stearynowy), polifenole (kwas galusowy, gallataniny, kwercetyne, kwas trans cynamonowy), a także zawiera witaminy A i E (prowitaminy).

masło migdałowe
olej konopny
olej babassu
d-panthenolWięcej

D-panthenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) - prowitamina B5 (prekursor witaminy B5), który dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry, gdzie przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Jako składnik aktywny kosmetyków wykazuje działanie łagodzące, regenerujące (przyspiesza procesy regeneracji naskórka), ochronne (chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień).

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)Więcej

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter
Prunus Amygdalus Dulcis Oil
Olive Oil PEG-8 Esters
Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20Więcej

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil
TocopherolWięcej
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Coco-Caprylate / CaprateWięcej

Mieszanina estrów kwasów kaprylowego i kaprynowego z alkoholami z oleju kokosowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach do skóry i włosów jako składnik kondycjonujący. Wykazuje działanie pośrednio nawilżające (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni).

Orbignya Oleifera Seed Oil
D-panthenolWięcej

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

Benzyl AlcoholWięcej

Alkohol benzylowy - konserwant oraz składnik kompozycji zapachowych, stosowany w kosmetykach naturalnych, dozwolony przez Ecocert® (organizacja certyfikująca kosmetyki organiczne)

Salicylic Acid
GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Sorbic Acid
Parfum (Fragrance)Więcej

Substancja zapachowa w kosmetyku.

Pojemność
40 g
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 785 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-27
Polecam, szybka realizacja, bez kłopotów
2020-07-16
POLECAM
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel