Apis Oczyszczający płyn micelarny do demakijażu twarzy i oczu 500 ml

  • Oczyszczający płyn micelarny marki Apis Professional do demakijażu twarzy i oczu, poj. 500 ml, delikatny płyn do oczyszczania każdego rodzaju cery. Skutecznie usuwa makijaż i inne zanieczyszczenia bez konieczności spłukiwania. Do użytku profesjonalnego.
Apis Oczyszczający płyn micelarny do demakijażu twarzy i oczu 500 ml
Kliknij, aby powiększyć
41,00 PLN
/ szt. brutto
Kup 3 szt., oszczędź 3% - 39,77 PLN / szt.
Kup 4 szt., oszczędź 5% - 38,95 PLN / szt.
Kup 5 szt., oszczędź 10% - 36,90 PLN / szt.
Kup 13 szt., oszczędź 15% - 34,85 PLN / szt.
Kup 25 szt., oszczędź 20% - 32,80 PLN / szt.
Kup 37 szt., oszczędź 25% - 30,75 PLN / szt.
8,20 PLN / 100ml
1025 pkt.
41 pkt.
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 99,00 PLN

Oczyszczający płyn micelarny marki Apis Professional do demakijażu twarzy i oczu, poj. 500 ml, delikatny płyn do oczyszczania każdego rodzaju cery. Skutecznie usuwa makijaż i inne zanieczyszczenia bez konieczności spłukiwania. Produkt profesjonalny do zabiegów kosmetycznych.

Skuteczny a zarazem lekki i bezzapachowy płyn do demakijażu

Oczyszczający płyn micelarny marki Apis to lekki, bezzapachowy płyn skutecznie, a przy tym łagodnie usuwający makijaż i inne zanieczyszczenia z twarzy i oczu. Stosowanie płynu micelarnego jest wygodne, ponieważ nie wymaga spłukiwania.

Płyn micelarny - delikatny demakijaż, nawilżenie i uczucie świeżości bez przesuszenia i podrażnień

Oczyszczający płyn micelarny marki Apis jest wzbogacony kwasem hialuronowym, ekstraktem z aloesu i mimozy. Kwas hialuronowy to dobrze wszystkim znany składnik nawilżający. Preparat wzbogacony o bogaty w witaminę A, B,C, E oraz minerały ekstrakt z aloesu, który nie tylko zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, ale także poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, odżywia i ma właściwości bakteriobójcze. Z kolei ekstrakt z mimozy efektywnie opóźnia proces starzenia się skóry, ma silne właściwości nawilżające i wzmacniające naczynka włosowate skóry. Działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie, widocznie zmniejszając zaczerwienienia i obrzęki. Płyn micelarny Apis za sprawą odpowiedniej formuły skutecznie nawilża, łagodzi oraz przyjemnie odświeża. Ponadto dzięki neutralnemu pH nie narusza bariery ochronnej skóry. Skutecznie usuwa makijaż nie wysuszając i nie podrażniając delikatnej skóry.

Kod produktu
52175
Oferty specjalne
Darmowa dostawa
darmowa dostawa od 99 PLN

Darmowa dostawa kosmetyków przy zamówieniu:

  • o min. wartości 99 zł przy płatności w formie przedpłaty (płatność przed wysyłką);
  • o min. wartości 250 zł przy płatności w formie za pobraniem (płatność przy odbiorze).

Szczegóły w regulaminie promocji darmowa dostawa

Sklep / Hurtownia
kosme.pl & kosmepro.pl
Prowadzimy dwa sklepy internetowe:
  • kosme.pl - sklep dla klientów indywidualnych
  • kosmepro.pl - hurtownia kosmetyczna (sklep dla profesjonalistów)

Jeżeli jesteś profesjonalistą z branży kosmetycznej (kosmetyczki, kosmetolodzy, gabinety, sklepy) zarejestruj się w naszej hurtowni KOSMEPRO.PL:

Rejestruję się terazKLIENCI PROFESJONALNI

CO ZYSKASZ?

Po weryfikacji danych Twoje konto zostanie przypisane do grupy rabatowej dla gabinetów lub sklepów, dzięki czemu zyskasz dostęp do niższych cen oraz dostęp do produktów sprzedawanych wyłącznie profesjonalistom.

Zarówno klienci detaliczni jak i profesjonalni mogą dokonywać zamówień w obu sklepach. Z tymże w hurtowni kosmepro.pl klienci detaliczni mogą mieć ograniczony dostęp do oferty.

Kody rabatowe
sprawdź aktualne kody

sklep kosme.pl:
www.kosme.pl/kody-rabatowe

hurtownia kosmepro.pl:
www.kosmepro.pl/kody-rabatowe

Informacje o produkcie
Typ skóry
do skóry powiek i wokół oczu
,
do cery normalnej

Kosmetyk profesjonalny do cery normalnej

,
do cery suchej, odwodnionej

Kosmetyk profesjonalny do cery suchej, odwodnionej, wymagającej intensywnego nawilżenia, przesuszonej, szorstkiej, ściągniętej, spierzchniętej i łuszczącej się, także dla skóry twarzy przesuszonej w wyniku wiatru lub mrozu

,
do cery wrażliwej, atopowej

Kosmetyk profesjonalny do cery wrażliwej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, zaczerwienień, nadwrażliwej na czynniki zewnętrzne (warunki atmosferyczne, zanieczyszczenia itp.), alergicznej, atopowej.

,
do każdego typu cery

Kosmetyk profesjonalny do każdego typu cery, do cery normalnej, w przypadku cery trądzikowej, wrażliwej, naczyniowej, dojrzałej polecamy inne kosmetyki dedykowane do konkretnego typu cery lub problemu skórnego.

Przeznaczenie
zabiegi pielęgnacyjne twarzy
,
demakijaż

Kosmetyk przeznaczony do demakijażu twarzy

Problem skóry
skóra skłonna do podrażnień
Wiek
każdy wiek
Kategoria
płyn micelarny
Cecha szczególna
płyn do demakijażu
,
płyn jednofazowy
Obszar
okolice oczu
,
twarz
Właściwości kosmetyku
nawilżający
,
odświeżający
,
łagodzący podrażnienia
,
oczyszczający
Linia kosmetyku
Apis inne
Składniki aktywne

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego odpowiedzialne za właściwości, czyli działanie konkretnego kosmetyku. Składniki aktywne podajemy nie w kolejności stężenia ich występowania w składzie produktu (patrz skład INCI), a w zależności jaką odgrywają w danych kosmetyku rolę w pielęgnacji skóry i włosów, a tym samym przesądzają o cechach i właściwościach danego preparatu.

Stężenie poszczególnych składników aktywnych może się różnić w zależności od przeznaczenia preparatu - do pielęgnacji domowej lub gabinetowej. Pamiętaj, że kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich ewentualnym użyciem w domu należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

Nie zawsze składnik, który znajduje się w składzie produktu (patrz skład INCI), występuje w danym produkcie jako składnik aktywny. Ten sam składnik może w jednym preparacie być wymieniony jako składnik aktywny, a w innym nie, ponieważ jego właściwości pielęgnacyjne zależą od odpowiedniego stężenia i współistnienia z innymi substancjami, a także od technologii produkcji preparatu. Dlatego mimo, iż czasami dany składnik występuje w pełnym składzie preparatu może nie być wymieniony na liście składników aktywnych, a producent użył go w innym celu niż pielęgnacyjny np. w celu poprawy właściwości aplikacyjnych lub jako konserwant w produkcie.

ekstrakt z aloesu

Wyciąg z aloesu (aloe extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aloe Vera Extract) otrzymywany z liści aloesu. Jest bogaty w witaminy (A, grupa B, C, E), minerały, enzymy, wielocukry i aminokwasy. W kosmetykach wykazuje właściwości nawilżające, uelastyczniające, poprawia ukrwienie skóry stymulując pracę komórek, przeciwzapalne, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, koi, odżywia, działa antybakteryjnie, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie. Jego zastosowanie to kosmetyki nawilżające, do skóry podrażnionej, skóry wysuszonej i zniszczonej.

,
ekstrakt z mimozy

Wyciąg z mimozy - składnik aktywny kosmetyków posiadający szereg dobroczynnych dla skóry właściwości: efektywnie opóźnia proces starzenia się skóry, ma silne właściwości nawilżające i wzmacniające naczynka włosowate skóry, wykazuje właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne (stosowany w kosmetykach zmniejsza zaczerwienienia i obrzęki skóry).

,
kwas hialuronowy

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

Skład INCI

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Polyglyceryl-4 Caprate

Ester kwasu kaprylowego i poliglicerolu (4) - emulgator pochodzenia naturalnego lub syntetycznego. Natłuszcza skórę, wpływa na powstanie emulsji. Ułatwia rozpuszczanie innych substancji. Bezpieczny dla kobiet w ciąży.

,
Glycerin

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

,
Sodium Hyaluronate

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

,
Mimose Extract

Ekstrakt z mimozy, wyciąg z mimozy (mimoza - rodzaj roślin tropikalnych) - składnik kosmetyków wykazujący działanie przeciwstarzeniowe, nawilżające, przeciwzapalne, antybakteryjne, wzmacniające naczynka włosowate skóry.

,
Aloe Extract

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

,
Phenoxyethanol

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

,
Caprylyl Glycol

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Kosmetyk nie zawiera
bez parabenów

Kosmetyk nie zawierający parabenów. Konserwanty w kosmetykach. Parabeny to ogólne określenie na grupę związków obejmującą pochodne (estry) kwasu p-hydroksybenzoesowego. Są to substancje konserwujące w kosmetykach, wbrew krążącym mitom o szkodliwości parabenów są one bezpieczne (w ilościach stosowanych w kosmetykach), co więcej niektóre z nich występują w żywych roślinach - takim parabenem jest metyloparaben, który występuje w borówce amerykańskiej.

,
bez alergenów

Kosmetyk hipoalergiczny - nie zawiera alergenów.

,
bez silikonów

Kosmetyk nie zawierający silikonów.

,
bez parafiny

Kosmetyk nie zawierający parafiny.

,
bez oleju parafinowego
,
bez substancji zapachowych
,
bez barwników

Kosmetyk nie zawierający barwników.

,
bez SLS
,
bez SLES
,
bez aluminium
Konsytencja
płynna
Opakowanie
tuba
,
dozownik
Pojemność
500 ml
Producent
Apis Natural Cosmetics - Apis Professional

Producentem kosmetyków Apis jest P.P.H. "Apis" Sp. z o.o. Jest to producent naturalnych kosmetyków profesjonalnych oraz detalicznych. Kosmetyki Apis zostały oparte o minerały z Morza Martwego i bazują na naturalnych składnikach mineralnych.

Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia
na płatek kosmetyczny zaaplikować niewielką ilość płynu do demakijażu i delikatnie zmyć nim makijaż
,
unikać wprowadzenia do oka
Inne
Czy wiesz że ... ?
kosmetyki Apis to połączenie natury z nowymi osiągnięciami nauki

Kosmetyki Apis to kosmetyki oparte o naturalne wyciągi i ekstrakty roślinne oraz witaminy i minerały (minerały z Morza Martwego). Kosmetyki Apis to umiejętne połączenie składników naturalnych z nowoczesnymi technologiami - osiągnięciami biotechnologii i kosmetologii.

Typ kosmetyku
do użytku profesjonalnego

Kosmetyk do użytku profesjonalnego - kosmetyk profesjonalny dla kosmetyczek (do salonu kosmetycznego) do stosowania w ramach zabiegu kosmetycznego przez wykwalifikowaną osobę.

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Sucha skóra twarzy. Jak nawilżyć skórę? Krem do cery suchej.

Niezależnie od wieku oraz rodzaju skóry, każda skóra może być odwodniona. Na początku suchość skóry pojawia się przejściowo, gdyż będą na nią oddziaływać między innymi czynniki atmosferyczne takie jak słońce, wiatr, mróz oraz niska wilgotność powietrza związana z klimatyzacją czy centralnym ogrzewaniem lub po prostu nie odpowiednią codzienną pielęgnacją skóry. Jednakże jeżeli skóra nie zostanie odpowiednio nawilżona, stan skóry suchej będzie coraz dłużej się utrzymywał, może to doprowadzić do głównego problemu kosmetycznego, z którym będziemy się zmagać dłuższy czas.

Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.88 / 5.00 223 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-27
Polecam, szybka realizacja, bez kłopotów
2020-07-02
Wszystko sprawnie i szybciutko
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Rozumiem
pixelpixelpixelpixel