Darmowa dostawa od 129,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Krem na dzień odbudowująco-odżywczy Apis Apiderm po chemio- i radioterapii 50 ml
Krem na dzień odbudowująco-odżywczy Apis Apiderm po chemio- i radioterapii 50 ml
Krem na dzień odbudowująco-odżywczy Apis Apiderm po chemio- i radioterapii 50 ml
Krem na dzień odbudowująco-odżywczy Apis Apiderm po chemio- i radioterapii 50 ml
Kliknij, aby powiększyć

Krem na dzień odbudowująco-odżywczy Apis Apiderm po chemio- i radioterapii 50 ml

  • Odbudowująco-odżywczy krem na dzień po chemio- i radioterapii Apis Apiderm dla skóry bardzo suchej i szczególnie wrażliwej, rekomendowany do poonkologicznej pielęgnacji skóry.
61,00 PLN
/ szt.
Cena jednostkowa122,00 PLN / 100ml
Zamów więcej, zapłać mniej!
Mała ilość
Mała ilość
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Krem na dzień odbudowująco-odżywczy Apis Apiderm po chemio- i radioterapii 50 ml
Krem na dzień odbudowująco-odżywczy Apis Apiderm po chemio- i radioterapii 50 ml
Bezpieczne zakupy

Oszczędź kupując więcej

Krem do twarzy na dzień - intensywna pielęgnacja poonkologiczna skóry

Odbudowująco-odżywczy krem na dzień po chemio- i radioterapii Apis Apiderm dla skóry bardzo suchej i szczególnie wrażliwej, rekomendowany jest do poonkologicznej pielęgnacji skóry. Specjalnie stworzona formuła uwzględniająca szczególną nadwrażliwość i osłabienie skóry pacjentów po terapiach onkologicznych to połączenie naturalnych olejów: słonecznikowego, lnianego, arganowego, kokosowego oraz masła shea i skwalenu z oliwek. Natłuszcza, wspomaga odbudowę bariery hydrolipidowej skóry i przywraca jej naturalną funkcję ochronną.

Krem zawiera również intensywnie nawilżający kompleks Hydromanil™ z nasion peruwiańskiej rośliny Tara, regenerujące wyciągi z owsa, lnu, aloesu, witaminy A i E, oraz łagodzące D-panthenol i alantoinę. W efekcie przywraca skórze równowagę hydrolipidową. Regeneruje, łagodzi i koi niezwykle wrażliwą skórę redukując napięcie spowodowane dużym przesuszeniem. Niweluje uczucie swędzenia.

Zawiera ochronne filtry przeciwsłoneczne w nowoczesnej formie kapsułkowej i mineralny dwutlenek tytanu.
Nie zawiera substancji zapachowych i barwników, które mogą podrażniać przesuszoną i wrażliwą skórę.

Wskazania

  • dla skóry bardzo suchej i szczególnie wrażliwej,
  • pielęgnacja skóry po chemioterapii i radioterapii,
  • odbudowa bariery hydrolipidowej skóry.

Działanie

  • regeneruje, odżywia i nawilża,
  • łagodzi podrażnienia, koi, niweluje swędzenie skóry,
  • wspomaga odbudowę płaszcza hydrolipidowego,
  • natłuszcza,
  • chroni przed promieniowaniem słonecznym.

Stosowanie

  1. Preparat rozprowadzić równomiernie na skórę twarzy, szyi i dekoltu.
  2. Pozostawić do wchłonięcia.

Zalecamy przeprowadzenie skróconego testu skórnego wykluczającego alergię skórną. W tym celu niewielką ilość preparatu nanieść na osuszoną skórę przedramienia, pozostawić na 10-15 minut, a następnie ocenić jej stan. Po pozytywnej ocenie stanu skóry przystąpić do aplikacji preparatu.

W trakcie trwania terapii onkologicznej należy bezwzględnie stosować się do zaleceń lekarskich.

Parametry techniczne
Kod produktu
52775
DARMOWA DOSTAWA OD 129 PLN

Bezpłatna wysyłka dla zamówień z przedpłatą już od 129 zł, a w przypadku płatności przy odbiorze dla zamówień od 299 zł. Darmowa dostawa obowiązuje wyłącznie na terenie Polski.

Darmowa dostawa
przedpłataWięcej

Płatność przed wysyłką:

  • kurier InPost i do Paczkomatu InPost dla zamówień od 129 zł.
  • kurier DPD dla zamówień od 199 zł
pobranieWięcej

Płatność przy odbiorze:

  • kurier InPost i kurier DPD dla zamówień od 299 zł.
NIŻSZE CENY DLA PROFESJONALISTÓW

Ceny hurtowe / gabinetowe widoczne dla zweryfikowanych profesjonalistów z branży kosmetycznej (dla kosmetyczek, kosmetologów, salonów i gabinetów kosmetycznych, SPA, lekarzy i in.).

Ceny hurtowe / gabinetowe
uzyskaj dostępWięcej

Zarejestruj się:
kosmepro.pl/gabinet

  • Firmy - zarejestruj konto na firmę, weryfikacja zostanie przeprowadzona na podstawie wpisu do CDEIG, w polu "opis działalności" opisz krótko działalność firmy.
  • Osoby fizyczne - zarejestruj konto na osobę prywatną, weryfikacja zostanie przeprowadzona na podstawie zdjęcia dyplomu / certyfikatu, w polu "opis działalności" opisz krótko czym się zajmujesz, w załączniku dodaj zdjęcie dokumentu potwierdzającego posiadane uprawnienia.
Informacje o produkcie
Skóra
do cery suchej, odwodnionejWięcej

Kosmetyk profesjonalny do cery suchej, odwodnionej, wymagającej intensywnego nawilżenia, przesuszonej, szorstkiej, ściągniętej, spierzchniętej i łuszczącej się, także dla skóry twarzy przesuszonej w wyniku wiatru lub mrozu

do cery wrażliwej, atopowejWięcej

Kosmetyk profesjonalny do cery wrażliwej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, zaczerwienień, nadwrażliwej na czynniki zewnętrzne (warunki atmosferyczne, zanieczyszczenia itp.), alergicznej, atopowej.

Przeznaczenie
codzienna pielęgnacja domowa twarzy
pielęgnacja domowa twarzy po zabiegu kosmetycznym
pielęgnacja skóry twarzy po chemio- i radioterapii
Kategoria
krem
Cecha szczególna
krem na dzień
Obszar
twarz
Właściwości kosmetyku
regenerujący
odżywiający
regeneruje płaszcz ochronny
poprawia hydro-lipidową barierę skóry
nawilżający
utrzymuje optymalne nawilżenie
łagodzący podrażnienia
zmniejsza napięcie
ochrona UVA, UVB
Linia kosmetyku
Apis ApidermWięcej

Kosmetyki profesjonalne do pielęgnacji domowej Apis Apiderm Home terApis to Program pielęgnacyjny dla skóry bardzo suchej i szczególnie wrażliwej po zabiegach chemioterapii i radioterapii. Apis Apiderm to odpowiedź na specjalne wymagania intensywnej pielęgnacji poonkologicznej skóry.

Apis Home terApisWięcej

Kosmetyki profesjonalne marki Apis do pielęgnacji domowej, do codziennej pielęgnacji i do stosowania po zabiegu kosmetycznym w celu podtrzymania jego efektów

Składniki aktywne
olej słonecznikowy
olej lniany
olej arganowyWięcej

Olej arganowy zwany eliksirem młodości, to składnik kosmetyków silnie regenerujący skórę, przeciwzmarszczkowy, dodatkowo łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii oraz łuszczycy.

olej kokosowyWięcej

Olej kokosowy jest wielofunkcyjnym składnikiem: odżywia, nawilża, wspomaga regenerację skóry i wzmacnia jej elastyczność, zapobiega powstawaniu zmarszczek.

masło sheaWięcej

Masło shea to składnik kosmetyków o bardzo wielu dobroczynnych dla skóry właściwościach. Kosmetyki z dużą zawartości masła shea posiadają przede wszystkim właściwości odżywcze, regenerujące. Masło shea także chroni przed promieniowaniem UV (stanowi naturalny filtr UV), działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwstarzeniowo, a nawet (stosowany w kosmetykach do ciała) pomaga w walce z rozstępami.

Masło shea to również skuteczny środek leczniczy, ponieważ przyśpiesza bliznowacenie ran i oparzeń. Jest bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas oleinowy i linolowy), nasycone kwasy tłuszczowe (kwas palmitynowy i stearynowy), polifenole (kwas galusowy, gallataniny, kwercetyne, kwas trans cynamonowy), a także zawiera witaminy A i E (prowitaminy).

skwalen z oliwek
Hydromanil™Więcej

Hydromanil™ (INCI: Aqua, Glycerin, Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum, Caesalpinia Spinosa, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate) to trójwymiarowa koloidalna matryca polisacharydowa z nasion peruwiańskiej rośliny Tara. Zastosowanie Hydromanil™ to kosmetyki nawilżające do cery suchej, odwodnionej, łuszczącej się, dojrzałej, z utratą elastyczności i jędrności.

Hydromanil™ działa na dwóch poziomach: natychmiastowo i długotrwale poprawia stopień nawilżenia warstwy rogowej oraz reguluje proces złuszczania naskórka, prowadząc do poprawy wyglądu skóry.

Hydromanil™ uwalnia stopniowo różnej wielkości czynniki nawilżające, dzięki czemu docierają one do najbardziej wewnętrznych warstw skóry. Wynikiem tego jest długotrwały efekt nawilżenia, który pozwala na regulację procesu złuszczania naskórka, pozostawienie warstwy rogowej spójnej i elastycznej, natychmiastową, wyraźną poprawę stanu i wyglądu skóry.

kwas hialuronowyWięcej

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

ekstrakt z owsa
ekstrakt z nasion lnuWięcej

Ekstrakt z lnu stosowany w kosmetykach ze względu na właściwości zmiękczające i łagodzące.

ekstrakt z aloesuWięcej

Wyciąg z aloesu (aloe extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aloe Vera Extract) otrzymywany z liści aloesu. Jest bogaty w witaminy (A, grupa B, C, E), minerały, enzymy, wielocukry i aminokwasy. W kosmetykach wykazuje właściwości nawilżające, uelastyczniające, poprawia ukrwienie skóry stymulując pracę komórek, przeciwzapalne, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, koi, odżywia, działa antybakteryjnie, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie. Jego zastosowanie to kosmetyki nawilżające, do skóry podrażnionej, skóry wysuszonej i zniszczonej.

witamina AWięcej

Witamina A, a raczej retinol, czyli aktywna forma witaminy A poprawia strukturę warstwy rogowej wzmacniając funkcje ochronne naskórka. Posiada cenione w kosmetyce właściwości przeciwzmarszczkowe i przeciwstarzeniowe. Działa pobudzająco na procesy odnowy naskórka, zwiększa syntezę kolagenu i elastyny, przyczyniając się do odbudowy skóry. Retinol zmniejsza przebarwienia naskórkowe, redukuje mikrozmarszczki, uelastycznia skórę. Witamina A wspiera wzmacnia skórę sprawiając, że ta jest dobrze nawilżona, jędrna i elastyczna. Witamina A jest także stosowana w leczeniu trądziku i niwelowaniu blizn trądzikowych.

witamina EWięcej

W nomenklaturze INCI Tocopherol (taka nazwa powinna widnieć w składzie kosmetyku), witamina E w kosmetykach wykazuje działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), przeciwstarzeniowe, wzmacnia barierę lipidową skóry zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji, zapobiega transepidermalnej utracie wody co ma istotny wpływ na właściwe nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczynek i poprawia ukrwienie skóry.

d-panthenolWięcej

D-panthenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) - prowitamina B5 (prekursor witaminy B5), który dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry, gdzie przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Jako składnik aktywny kosmetyków wykazuje działanie łagodzące, regenerujące (przyspiesza procesy regeneracji naskórka), ochronne (chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień).

alantoinaWięcej

Alantoina wg nazewnictwa INCI Allantoin - nietoksyczny i niealergogenny związek, składnik aktywny kosmetyków wykazujący działanie nawilżające, łagodzące, wygładzające, zmiękczające i regenerujące. Łagodzi podrażnienia i przyspiesza odnowę zniszczonego naskórka niwelując jego pęknięcia. Substancja aktywna stosowana głównie w kosmetykach przeznaczonych do cery trądzikowej.

ochronne filtry przeciwsłoneczne
Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
OctocryleneWięcej

filtr UVB

Butyl MethoxydibenzoylmethaneWięcej

filtr UVA

Silica
PVP
Linum Usitatissimum Seed Oil
GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20Więcej

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel OilWięcej

Olej arganowy to składnik kosmetyków o wyjątkowych właściwościach, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów drzewa arganowego.

Oleja arganowy nazywany Złotem Maroka jest bogaty w witaminę E tzw. Witaminę Młodości i prowitaminę A, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6, i 9, posiada naturalny skwalan. Oleja arganowy wykazuje silne właściwości regenerujące, nawilżające, wygładzające, przeciwutleniające, antyseptyczne i ochronne. Pomaga w odbudowie naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry.

Olej arganowy jest delikatnym składnikiem kosmetyków o różnych zastosowaniach. Kosmetyki z olejem arganowym mają przede wszystkim właściwości regeneracyjne, odżywcze i nawilżające. Olej arganowy można stosować nawet do cery wrażliwej i alergicznej. Łagodzi objawy trądziku, alergii, łuszczycy.

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)Więcej

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

Avena Sativa (Oat) Kernel Extract
Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum
Sodium HyaluronateWięcej

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

AllantoinWięcej

Alantoina - występuje naturalnie w przyrodzie, powstaje z kwasu moczowego w korzeniach niektórych roślin. Jako składnik aktywny kosmetyku alantoina wykazuje działanie przeciwzapalne i łagodzące podrażnienia, regenerujące (wspomaga odnowę zniszczonego naskórka), stymulujące proces gojenia się ran, nawilżające, zmiękczające i wygładzające. Związek nietoksyczny i niealergogenny.

D-panthenolWięcej

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

Linseed Extract
Aloe ExtractWięcej

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

SqualaneWięcej

Skwalan to stabilna forma skwalenu - jest to naturalny składnik kosmetyków, ma konsystencję lekkiego olejku, istotny dla utrzymania prawidłowej kondycji skóry. Jest hypoalergiczny (nie powoduje podrażnień), posiada niski stopień komodenności (nie zatyka porów). Szybko wnika w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości. Ważny element sebum, wpływa na utrzymanie prawidłowej bariery hydro-lipidowej skóry, pomaga zachować odpowiednie nawilżenie, chroni przed negatywnymi czynnikami środowiska (przed UV, grzybami, bakteriami), jest naturalnym antyoksydantem. Jest wykorzystywany w kosmetykach jako nośnik substancji aktywnych - ułatwia ich przenikanie w głąb skóry.

Cocos Nucifera (Coconut) Oil
Titanium DioxideWięcej

Dwutlenek tytanu, inna nazwa to CI 77891 - jeden z podstawowych pigmentów w kosmetyce kolorowej, jest biały, matowy, od jego zawartości decyduje siła krycia makijażu, pełni również rolę fizycznego filtra UV.

CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

Retinyl (Vitamin A) Palmitate
Tocopherol Acetate
PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

TriethanolamineWięcej

regulator pH

PEG-8Więcej

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

TocopherolWięcej
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
Ascorbyl PalmitateWięcej

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

Ascorbic AcidWięcej

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

Citric AcidWięcej

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

Kosmetyk nie zawiera
bez substancji zapachowych
bez barwnikówWięcej

Kosmetyk nie zawierający barwników.

Pojemność
50 ml
Stosowanie

Jeżeli w treści opisu nie podano wskazówek dot. stosowania produktu skontaktuj się z nami. Przed użyciem produktu zapoznaj się również z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia
rozprowadzić równomiernie krem Apis Apiderm na oczyszczoną skórę twarzy i szyi (w zależności od potrzeby również dekoltu), pozostawić do wchłonięcia
Dodatkowe uwagi
w trakcie trwania terapii onkologicznej należy bezwzględnie stosować się do zaleceń lekarskich
przed użyciem zaleca się przeprowadzenie skróconego testu skórnego wykluczającego alergię skórnąWięcej

W tym celu niewielką ilość preparatu nanieść na osuszoną skórę przedramienia, pozostawić na 10-15 min., a następnie ocenić stan skóry. Po pozytywnej ocenie stanu skóry przystąpić do właściwej aplikacji preparatu.

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o Krem na dzień odbudowująco-odżywczy Apis Apiderm po chemio- i radioterapii 50 ml

5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 1 pkt.
w naszym programie lojalnościowym.
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
świetny
2020-10-05
Paweł, Borek Wielkopolski
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Charakterystyka i pielęgnacja skóry z Atopowym Zapaleniem Skóry
Inaczej zwane AZS, czyli Atopowe Zapalenie Skóry jest genetyczną, niezakaźną chorobą z towarzyszącymi zmianami wypryskowymi, silnym świądem oraz stanem zapalnym. Najczęściej rozpoczyna się w dzieciństwie. Ma przewlekły i nawrotowy przebieg, z fazami zaostrzeń i remisji. Zmiany mogą pojawiać się już u niemowlaków w wieku około 3 miesięcy. AZS ma tendencje do wygasania, więc jeśli pojawi się u dziecka nie jest wyrokiem choroby na całe życie. Niemniej AZS wieku dorosłego wcale nie jest rzadkim zjawiskiem.
Z artykułu dowiesz się m. in. czym charakteryzuje się AZS, jak zdiagnozować AZS oraz jak pielęgnować skórę z AZS?
Czytaj więcej
Kosmetyki i zimowa pielęgnacja skóry
Zimowa aura za oknem, ogrzewane pomieszczenia i nagłe zmiany temperatury, to trudny czas dla cery, szczególnie dla delikatnej i wrażliwej. Niewłaściwa pielęgnacja i brak ochrony przed niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi negatywnie wpływają na jej kondycję. Pozostawiona bez pomocy skóra zacznie sprawiać kłopoty i będzie przyczyną dyskomfortu.
Czytaj więcej
Odbudowa bariery hydrolipidowej skóry
Nasza skóra codziennie narażona jest na oddziaływanie negatywnych czynników zewnętrznych takich jak np. zmiany temperatury, wiatr czy słońce. W efekcie czego możemy odczuwać, że cera jest ściągnięta, zaczerwieniona i podrażniona. Te cechy mogą być sygnałem, że doszło do naruszenia bariery hydrolipidowej skóry. Co zrobić zatem, jeśli uległa ona uszkodzeniu? Jak odbudować barierę hydrolipidową skóry? Dowiesz się wszystkiego czytając wpis na naszym blogu kosmetycznym.
Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.89 / 5.00 495 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-25
Bardzo szybko zrealizowane zamówienie. Polecam
2020-06-30
Polecam.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel