Darmowa dostawa od 129,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Śliwkowy krem Apis Kakadu Plum 50 ml
Śliwkowy krem Apis Kakadu Plum 50 ml
Śliwkowy krem Apis Kakadu Plum 50 ml
Śliwkowy krem Apis Kakadu Plum 50 ml
Kliknij, aby powiększyć

Śliwkowy krem Apis Kakadu Plum 50 ml

  • Śliwkowy krem Apis Home terApis Kakadu Plum z olejem z 4 multiwitaminowych ekstraktów z owoców, poj. 50 ml, dla cery normalnej, suchej. Krem przeznaczony do kontynuacji pielęgnacji w domu po zabiegach kosmetycznych.
56,00 PLN
/ szt.
Cena jednostkowa112,00 PLN / 100ml
Zamów więcej, zapłać mniej!
Produkt w nadchodzącej dostawie
Produkt w nadchodzącej dostawie
14 dni na darmowy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

Śliwkowy krem Apis Home terApis Kakadu Plum

Śliwkowy krem Apis Home terApis Kakadu Plum z olejem z 4 multiwitaminowych ekstraktów z owoców, poj. 50 ml, dla cery normalnej, suchej. Krem przeznaczony do kontynuacji pielęgnacji w domu po zabiegach kosmetycznych.

Maksymalne odżywienie, witalność i nawilżenie

Aksamitny krem Apis Kakadu Plum to synergistyczne połączenie 4 multiwitaminowych ekstraktów z owoców: australijskiej śliwki kakadu, wiśni, mango i ekologicznych jagód goji.

Krem Apis Kakadu Plum zapewnia skórze maksymalne odżywienie, witalność i nawilżenie. Dodatkowo intensywnie pobudza i stymuluje syntezę kolagenu, elastyny, pomaga długotrwale utrzymać zdrowy wygląd skóry. Działanie kremu jest wzmocnione zawartym w nim organicznym olejem z pestek śliwek, z nasion chia, sojowym i kwasem hialuronowym, dzięki czemu przywraca równowagę hydrolipidową skóry.

Krem Apis Kakadu Plum sprawia, że pozbawiona życia skóra błyskawicznie zostaje zrewitalizowana i promienieje zdrowym, pełnym energii blaskiem.

Parametry techniczne
Kod produktu
53215
DARMOWA DOSTAWA OD 129 PLN

Bezpłatna wysyłka dla zamówień z przedpłatą już od 129 zł, a w przypadku płatności przy odbiorze dla zamówień od 299 zł. Darmowa dostawa obowiązuje wyłącznie na terenie Polski.

Darmowa dostawa
przedpłataWięcej

Płatność przed wysyłką:

  • kurier InPost i do Paczkomatu InPost dla zamówień od 129 zł.
  • kurier DPD dla zamówień od 199 zł
pobranieWięcej

Płatność przy odbiorze:

  • kurier InPost i kurier DPD dla zamówień od 299 zł.
NIŻSZE CENY DLA PROFESJONALISTÓW

Ceny hurtowe / gabinetowe widoczne dla zweryfikowanych profesjonalistów z branży kosmetycznej (dla kosmetyczek, kosmetologów, salonów i gabinetów kosmetycznych, SPA, lekarzy i in.).

Ceny hurtowe / gabinetowe
uzyskaj dostępWięcej

Zarejestruj się:
kosmepro.pl/gabinet

  • Firmy - zarejestruj konto na firmę, weryfikacja zostanie przeprowadzona na podstawie wpisu do CDEIG, w polu "opis działalności" opisz krótko działalność firmy.
  • Osoby fizyczne - zarejestruj konto na osobę prywatną, weryfikacja zostanie przeprowadzona na podstawie zdjęcia dyplomu / certyfikatu, w polu "opis działalności" opisz krótko czym się zajmujesz, w załączniku dodaj zdjęcie dokumentu potwierdzającego posiadane uprawnienia.
Informacje o produkcie
Skóra
do cery normalnejWięcej

Kosmetyk profesjonalny do cery normalnej

do cery suchej, odwodnionejWięcej

Kosmetyk profesjonalny do cery suchej, odwodnionej, wymagającej intensywnego nawilżenia, przesuszonej, szorstkiej, ściągniętej, spierzchniętej i łuszczącej się, także dla skóry twarzy przesuszonej w wyniku wiatru lub mrozu

do cery zmęczonej, szarejWięcej

Kosmetyk profesjonalny do zmęczonej skóry twarzy, poszarzałej (szara cera), ziemistej, niedotlenionej, pozbawionej blasku, witalności, do cery palacza

Przeznaczenie
codzienna pielęgnacja domowa twarzy
po zabiegu kosmetycznym twarzy
Kategoria
krem
Cecha szczególna
krem na noc
krem na dzień
Obszar
twarz
Właściwości kosmetyku
odżywiający
nawilżający
dermostymulujący
antyoksydacyjny
wygładzający
utrzymuje optymalne nawilżenie
poprawia koloryt cery
Linia kosmetyku
Apis Kakadu PlumWięcej

Multiwitaminowe, odżywcze kosmetyki profesjonalne Apis Kakadu Plum dla cery normalnej,  suchej i odwodnionej. Kosmetyki na bazie organicznego oleju z pestek śliwek Kakadu i z nasion chia, nie zawierające parafiny, silikonów, parabenów oraz barwników.

Apis Home terApisWięcej

Kosmetyki profesjonalne marki Apis do pielęgnacji domowej, do codziennej pielęgnacji i do stosowania po zabiegu kosmetycznym w celu podtrzymania jego efektów

Składniki aktywne
ekstrakt ze śliwki kakaduWięcej

Ekstrakt ze śliwki kakadu z Australii to wyjątkowy owoc znany jako największe na świecie źródło witaminy C. Dotychczas nie odkryto w żadnym miejscu na świecie bogatszego owocu w witaminę C. Zawiera jej 1000–5300 mg/100 g owocu, czyli co najmniej 50 razy więcej niż w pomarańczach.

Śliwka kakadu to ogromne źródło antyoksydantów. Ekstrakt ze śliwki kakadu zwiększa antyoksydacyjną obronę komórek, aby lepiej chronić przed stresem oksydacyjnym. Przeciwutleniacze w nim zawarte to organiczne hydrokwasy: kwas galusowy kwas elagowy, a także kwas foliowy i żelazo.

witamina CWięcej

Witamina C, czyli kwas L - askorbinowy, nazywana "witaminą młodości".

Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry, wzmacnia naczynia krwionośne zapobiegając ich pękaniu, delikatnie złuszczając spłyca drobne zmarszczki. Ma zastosowanie w kosmetykach na naczynka, kosmetykach przeciwstarzeniowych (anti-aging) oraz w kosmetykach na przebarwienia.

ekstrakt z wiśniWięcej

Ekstrakt z wiśni to bogactwo witaminy A i C, pektyn oraz związków o działaniu antyoksydacyjnym. Ekstrakty z owoców wiśni opóźniają procesy starzenia się skóry oraz pochłaniają promieniowanie UVA i UVB.

Ekstrakt z wiśni dzięki zawartości witamin i karotenu spowalnia powstawaniu zmarszczek.

ekstrakt z mangoWięcej

Ekstrakt z mango zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, przywraca jej miękkość, elastyczność i sprężystość.

ekstrakt z jagód gojiWięcej

Ekstrakt z jagód goji to bogactwo polisacharydów, aminokwasów i witamin. Uznawany jest za składnik energetyzujący i sty­mulujący, ponieważ dostarcza komórkom siły oraz energii niezbędnej do przeprowadzenia procesów metabolicznych. Dzięki temu, komórki mogą łatwiej przeprowadzać swoje funkcje, a w konsekwencji cała skóra wygląda zdrowiej i ładniej.

olej z nasion chiaWięcej

Olej z nasion chia to tłoczony na zimno olej z nasion szałwii hiszpańskiej. Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów oraz kwasów fenolowych, charakteryzuje się wysokim potencjałem antyoksydacyjnym. W składzie znajdziemy m.in. mirycetynę, kwas kawowy, kemferol oraz kwercetynę. Dodatkowo znajdujące się w oleju wielonienasycone kwasy tłuszczowe (60% Omega- 3, 20% Omega- 6), przy miejscowym zastosowaniu są w stanie indukować syntezę czynników przeciwzapalnych oraz obkurczać naczynia krwionośne.

organiczny olej z pestek śliwekWięcej

Organiczny olej z pestek śliwek jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-9, będące naturalnym składnikiem płaszcza lipidowego skóry, w witaminę E, która pełni funkcję antyoksydanta, zwalczającego wolne rodniki oraz w fitosterole roślinne, dzięki którym olej śliwkowy wykazuje działanie gojące, łagodzące oraz nawilżające.

Organiczny olej z pestek śliwek chroni strukturę skóry przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi, wewnętrznymi jak działanie wolnych rodników oraz poprawia elastyczność i spójność skóry, wykazując działanie przeciwzmarszczkowe.

kwas hialuronowyWięcej

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

kolagenWięcej

Mikrokolagen - jako składnik aktywny kosmetyku zapewnia skórze optymalny stopień nawilżenia, wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe (wygładza mikrozmarszczki i bruzdy mimiczne wypełniając je od środka), napinające i ujędrniające skórę, poprawia elastyczność skóry, jej strukturę i sprężystość zapobiegając przedwczesnemu wiotczeniu. Wzmacnia włókna (osłabione procesem starzenia lub przesuszeniem) korygując w ten sposób rysy twarzy.

elastynaWięcej

Elastyna zwiększa elastyczność i sprężystość skóry, wykazuje działanie nawilżające i przeciwzmarszczkowe.

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Soybean Oil
GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract
Prunus Domestica Seed Oil
Salvia Hispanica (Chia) Seed Oil
Coco-Caprylate / CaprateWięcej

Mieszanina estrów kwasów kaprylowego i kaprynowego z alkoholami z oleju kokosowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach do skóry i włosów jako składnik kondycjonujący. Wykazuje działanie pośrednio nawilżające (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni).

Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20Więcej

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

Sodium HyaluronateWięcej

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

Prunus Cerasus Extract
Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract
Lycium Barbarum Fruit ExtractWięcej

Wyciąg z owoców goji.

CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Sodium Polyacrylate Starch
TriethanolamineWięcej

regulator pH

PEG-8Więcej

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

TocopherolWięcej
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
Ascorbyl PalmitateWięcej

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

Ascorbic AcidWięcej

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

Citric AcidWięcej

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

Parfum (Fragrance)Więcej

Substancja zapachowa w kosmetyku.

Kosmetyk nie zawiera
bez parafinyWięcej

Kosmetyk nie zawierający parafiny.

bez silikonówWięcej

Kosmetyk nie zawierający silikonów.

bez barwnikówWięcej

Kosmetyk nie zawierający barwników.

bez parabenówWięcej

Kosmetyk nie zawierający parabenów. Konserwanty w kosmetykach. Parabeny to ogólne określenie na grupę związków obejmującą pochodne (estry) kwasu p-hydroksybenzoesowego. Są to substancje konserwujące w kosmetykach, wbrew krążącym mitom o szkodliwości parabenów są one bezpieczne (w ilościach stosowanych w kosmetykach), co więcej niektóre z nich występują w żywych roślinach - takim parabenem jest metyloparaben, który występuje w borówce amerykańskiej.

Pojemność
50 ml
Stosowanie

Jeżeli w treści opisu nie podano wskazówek dot. stosowania produktu skontaktuj się z nami. Przed użyciem produktu zapoznaj się również z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia
rozprowadzić równomiernie krem na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu
pozostawić do wchłonięcia
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.89 / 5.00 411 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-30
Polecam.
2020-07-16
POLECAM
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel