Darmowa dostawa od 99,00 PLN

Dotleniający mus z aktywnym tlenem Apis OXY O2 Terapis 100 ml

  • Dotleniający mus - serum Apis Professional OXY O2 Terapis z aktywnym tlenem, poj. 100 ml, dla cery szarej, zmęczonej, pozbawionej energii i blasku. Mus przeznaczony użytku profesjonalnego.
Dotleniający mus z aktywnym tlenem Apis OXY O2 Terapis 100 ml
Kliknij, aby powiększyć
Pojemność:
75,00 PLN
/ szt.
Kup 2 szt., oszczędź 3% - 72,75 PLN / szt.
Kup 3 szt., oszczędź 5% - 71,25 PLN / szt.
Kup 7 szt., oszczędź 15% - 63,75 PLN / szt.
Kup 14 szt., oszczędź 20% - 60,00 PLN / szt.
Kup 20 szt., oszczędź 25% - 56,25 PLN / szt.
75,00 PLN / 100ml
1875 pkt.
75 pkt.
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

PayPoOdroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz. Więcej informacji

Kup teraz, zapłać później - 4 kroki

Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPoPayPo
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdż swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 99,00 PLN
Dotleniający mus z aktywnym tlenem Apis OXY O2 Terapis 100 ml
Dotleniający mus z aktywnym tlenem Apis OXY O2 Terapis 100 ml
Pojemność:100 ml

Dotleniające serum w formie musu Apis OXY O2 Terapis

Dotleniający mus - serum Apis Professional OXY O2 Terapis z aktywnym tlenem, poj. 100 ml, dla cery szarej, zmęczonej, pozbawionej energii i blasku. Mus przeznaczony do zabiegów w gabinecie.

Infuzja tlenowa w serum - mus dotleniający

Mus - serum Apis OXY O2 Terapis to preparat o niezwykle delikatnej, piankowej konsystencji musu. Innowacyjne połączenie składników dotleniających skórę jak aktywny tlen, Sepitonic M3, koenzym Q10, kwas hialuronowy, ekstrakt z żeń-szenia, witamina E, olej z baobabu i orzechów makadamia powoduje, że skóra odzyskuje naturalne piękno - świeżość, blask i witalność.

Aktywny tlen zwiększa natychmiastowy dostęp tlenu w skórze poprawiając poziom energii komórkowej niezbędnej do prawidłowych przemian metabolicznych. Sepitonic M3 stanowi kombinację minerałów (m.in. miedzi, cynku, magnezu, wapnia) i zapobiega akumulacji toksyn komórkowych, a w połączeniu z koenzymem Q10 usprawniają oddychanie komórkowe. Mus - serum Apis OXY O2 Terapis posiada w swoim składzie kwas hialuronowy, ekstrakt z żeń-szenia, witaminę E, olej z baobabu i orzechów makadamia, które każde z osobna posiada wiele dobroczynnych dla skóry właściwości, a ich najważniejszą funkcją w serum Apis OXY O2 Terapis jest głębokie nawilżenie i regeneracja skóry.

Wysoka skuteczność selektywnie dobranych składników dotleniających sprawia, że mus - serum Apis OXY O2 Terapis to prawdziwa infuzja tlenowa.

Składniki aktywne

  • Aktywny tlen - przez dostarczanie intensywnego zapasu tlenowego, pomaga skórze zwiększyć swoje samoregulujące mechanizmy i lepiej poradzić sobie z wpływami środowiska. Nadaje skórze miękkość, minimalizuje skłonności skóry do podrażnień czy wrażliwości.
  • Sepitonic M3 - jest inhibitorem powstawania wolnych rodników, zapobiegając akumulacji toksyn komórkowych. Po detoksykacji komórka zachowuje swój potencjał obronny. Zwiększa natychmiastową dostępność tlenu i tym samym poprawia natlenienie komórek skóry, polepszając metabolizm i przyspieszając regenerację komórek. Wygładza skórę, wyraźnie spłyca istniejące zmarszczki oraz hamuje tworzenie się nowych. Dodatkowo chroni skórę przed działaniem wolnych rodników oraz procesem glikacji – czynnikami przyspieszającymi starzenie.
  • Koenzym Q10 - działa na skórę odmładzająco, powoduje zanik drobnych zmarszczek, wzrost elastyczności, sprężystości i napięcia skóry.
  • Kwas hialuronowy - to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej, jest w stanie związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa i z tego powodu jest stosowany jako jeden z najbardziej wartościowych czynników nawilżających.
  • Ekstrakt z żeń-szenia - ma działanie ujędrniające, wzmacnia strukturę skóry, stymuluje odnowę naskórka.
  • Olej z baobabu - zawiera zbliżoną zawartość kwasów tłuszczowych nasyconych, głównie palmitynowego (33%), jednonienasyconych omega-9 (36%) oraz wielonienasyconych, głównie omega-6 (31%). Nasycone kwasy tłuszczowe najdłużej pozostają na skórze, działają ochronnie, zmiękczająco, przyspieszają gojenie się ranek i najlepiej wśród kwasów tłuszczowych chronią przed transepidermalną utratą wody. NNKT omega-9 wykazuje wysoką zgodność z sebum i uzupełnia płaszcz lipidowy naskórka. NNKT omega-6 jest składnikiem cementu międzykomórkowego, przyspiesza odnowę komórkową i reguluje czynność gruczołów łojowych skóry. W oleju z baobabu znajdują się też witaminy A, E i D oraz NNKT omega-3 o silnym działaniu przeciwzapalnym.
  • Olej makadamia - pozyskuje się z orzechów drzewa makadamia (Macadamia ternifolia). Hamuje proces starzenia się skóry, chroniąc ją przed wpływem wolnych rodników. Posiada doskonałe właściwości zmiękczające i wygładzające.
  • Witamina E - chroni przed zniszczeniem lipidy naskórka oraz włókna kolagenowe i elastynowe skóry, zapewniając ochronę przed szkodliwym wpływem środowiska. Ma również działanie zmiękczające i wygładzające.
Kod produktu
53135
Informacje o produkcie
Typ skóry
do cery zmęczonej, szarej

Kosmetyk profesjonalny do zmęczonej skóry twarzy, poszarzałej (szara cera), ziemistej, niedotlenionej, pozbawionej blasku, witalności, do cery palacza

Przeznaczenie
zabiegi pielęgnacyjne twarzy
,
aktywny zabieg dotleniający Apis OXY O2 terApis
,
ultradźwięki
,
po zabiegu mikrodermabrazji
Kategoria
mus
,
serum
Obszar
twarz
Właściwości kosmetyku
dotleniający
,
dermostymulujący
,
poprawia koloryt cery
,
przyspiesza metabolizm
,
wygładzający
,
przeciwstarzeniowy
,
odświeżający
Ilość zabiegów
30 zabiegów
Linia kosmetyku
Apis OXY O2 Terapis

Dotleniające kosmetyki profesjonalne Apis OXY O2 terApis dla cery szarej, zmęczonej, pozbawionej energii i blasku. Kosmetyki z  aktywnym tlenem. Nie zawierają parafiny, silikonów, parabenów oraz barwników.

Składniki aktywne

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego odpowiedzialne za właściwości, czyli działanie konkretnego kosmetyku. Składniki aktywne podajemy nie w kolejności stężenia ich występowania w składzie produktu (patrz skład INCI), a w zależności jaką odgrywają w danych kosmetyku rolę w pielęgnacji skóry i włosów, a tym samym przesądzają o cechach i właściwościach danego preparatu.

Stężenie poszczególnych składników aktywnych może się różnić w zależności od przeznaczenia preparatu - do pielęgnacji domowej lub gabinetowej. Pamiętaj, że kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich ewentualnym użyciem w domu należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

Nie zawsze składnik, który znajduje się w składzie produktu (patrz skład INCI), występuje w danym produkcie jako składnik aktywny. Ten sam składnik może w jednym preparacie być wymieniony jako składnik aktywny, a w innym nie, ponieważ jego właściwości pielęgnacyjne zależą od odpowiedniego stężenia i współistnienia z innymi substancjami, a także od technologii produkcji preparatu. Dlatego mimo, iż czasami dany składnik występuje w pełnym składzie preparatu może nie być wymieniony na liście składników aktywnych, a producent użył go w innym celu niż pielęgnacyjny np. w celu poprawy właściwości aplikacyjnych lub jako konserwant w produkcie.

aktywny tlen

Aktywny tlen powoduje powstanie w komórkach skóry dużego zapasu tlenowego, dzięki czemu skóra zwiększa swoje samoregulujące mechanizmy, metabolizm i lepiej radzi sobie z negatywnym wpływem środowiska. Aktywny tlen stosowany w kosmetykach nadaje skórze miękkość, jest ona mniej skłonna do podrażnień, mniej podatna i wrażliwa na czynniki drażniące.

,
Sepitonic M3

Sepitonic M3 to inhibitor powstawania wolnych rodników, zapobiega akumulacji toksyn komórkowych, w wyniku czego (detoksykacji) komórka zachowuje swój potencjał obronny i lepiej radzi sobie z negatywnymi czynnikami środowiska. Sepitonic M3 zwiększa natychmiastową dostępność tlenu i tym samym poprawia natlenienie komórek skóry, polepszając metabolizm i przyspieszając regenerację komórek. Ponadto wygładza skórę, wyraźnie spłyca istniejące zmarszczki oraz hamuje tworzenie się nowych, chroni skórę przed działaniem wolnych rodników oraz procesem glikacji – czynnikami przyspieszającymi starzenie.

,
kompleks minerałów
,
koenzym Q10

Koenzym Q10 to substancja aktywna w kosmetykach, która działa na skórę odmładzająco, powoduje zanik drobnych zmarszczek, wzrost elastyczności, sprężystości i napięcia skóry.

,
kwas hialuronowy

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

,
ekstrakt z żeń-szenia

Ekstrakt z żeń-szenia w kosmetykach stosowany z uwagi na działanie ujędrniające, wzmacniające strukturę skóry, dermostymuluje skórę i pobudza odnowę naskórka.

,
olej z baobabu

Adansonia Digitata Seed Oil - olej z nasion baobabu to składnik kosmetyków o dużej zawartości (A, C, D, E, F) i niezbędne dla skóry kwasy tłuszczowe nienasycone. Ułatwia regenerację naskórka, działa nawilżająco, przeciwzapalnie, odżywia skórę, dodaje skórze blasku i zwiększa jej elastyczność. Składnik kosmetyków regenerujących i nawilżających. Składnik kosmetyków naturalnych.

,
olej makadamia

Olej makadamia (INCI Macadamia Ternifolia Seed Oil ) - to niezwykle bogaty w witaminy olej - zawiera wit. A, B, E oraz składniki mineralne. Olej makadamia często spotykany w kosmetykach dla skóry suchej i wrażliwej, a także do suchych, delikatnych i zniszczonych włosów. Do zalet oleju makadamia oraz jego popularności w kosmetykach, także w kosmetykach naturalnych, należy to, że szybko się wchłania, intensywnie regeneruje i odżywia skórę oraz włosy, w efekcie czego widocznie poprawia jej wygląd oraz kondycję.

,
witamina E

W nomenklaturze INCI Tocopherol (taka nazwa powinna widnieć w składzie kosmetyku), witamina E w kosmetykach wykazuje działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), przeciwstarzeniowe, wzmacnia barierę lipidową skóry zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji, zapobiega transepidermalnej utracie wody co ma istotny wpływ na właściwe nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczynek i poprawia ukrwienie skóry.

Skład INCI

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Glycerin

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

,
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
,
Adansonia Digitata (Baobab) Oil

Olej z baobabu - składnik aktywny kosmetyku bogaty w witaminy (A, C, D, E, F) i niezbędne dla skóry kwasy nienasycone. Charakteryzuje się właściwościami przeciwzapalnymi, nawilżającymi, odżywczymi, ułatwia regenerację naskórka, dodaje skórze blasku i zwiększa elastyczność skóry. Składnik kosmetyków regenerujących i nawilżających.

,
Macadamia Integrifolia Seed Oil
,
Perfluorodecalin
,
Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oil
,
Sucrose Palmitate
,
Ceramide NP
,
Xanthan Gum
,
Ubichinon
,
Sodium Hyaluronate

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

,
Tocopherol Acetate
,
Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

,
Magnesium Aspartate & Zinc Gluconate & Copper Gluconate
,
Ginseng Root Extract
,
Coco-Caprylate / Caprate

Mieszanina estrów kwasów kaprylowego i kaprynowego z alkoholami z oleju kokosowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach do skóry i włosów jako składnik kondycjonujący. Wykazuje działanie pośrednio nawilżające (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni).

,
Sodium Polyacrylate Starch
,
Carbomer

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

,
Phenoxyethanol

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

,
Caprylyl Glycol

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

,
PEG-8

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

,
Tocopherol
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
,
Ascorbyl Palmitate

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

,
Ascorbic Acid

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

,
Citric Acid

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

,
Parfum (Fragrance)

Substancja zapachowa w kosmetyku.

Kosmetyk nie zawiera
bez parafiny

Kosmetyk nie zawierający parafiny.

,
bez silikonów

Kosmetyk nie zawierający silikonów.

,
bez parabenów

Kosmetyk nie zawierający parabenów. Konserwanty w kosmetykach. Parabeny to ogólne określenie na grupę związków obejmującą pochodne (estry) kwasu p-hydroksybenzoesowego. Są to substancje konserwujące w kosmetykach, wbrew krążącym mitom o szkodliwości parabenów są one bezpieczne (w ilościach stosowanych w kosmetykach), co więcej niektóre z nich występują w żywych roślinach - takim parabenem jest metyloparaben, który występuje w borówce amerykańskiej.

,
bez barwników

Kosmetyk nie zawierający barwników.

Pojemność
100 ml
Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia
rozprowadzić równomiernie serum na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu
,
pozostawić do wchłonięcia
Dodatkowe uwagi
na powierzchni preparatu mogą pojawić się delikatne pęcherzyki wywołane obecnością aktywnego tlenu
,
ZE WZGLĘDU NA ZAWARTOŚĆ AKTYWNEGO TLENU PRZECHOWYWAĆ W TEMPERATURZE DO 20°C
Czy wiesz że ... ?
kosmetyki Apis to połączenie natury z nowymi osiągnięciami nauki

Kosmetyki Apis to kosmetyki oparte o naturalne wyciągi i ekstrakty roślinne oraz witaminy i minerały (minerały z Morza Martwego). Kosmetyki Apis to umiejętne połączenie składników naturalnych z nowoczesnymi technologiami - osiągnięciami biotechnologii i kosmetologii.

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.86 / 5.00 300 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-07-02
Wszystko sprawnie i szybciutko
2020-07-14
Super obsługa i produkty.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel