Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
APIS Maska łagodząca po zabiegu kwasami 200 ml
Kliknij, aby powiększyć
W promocji
5.00/5.00Opinie (1)

APIS Maska łagodząca po zabiegu kwasami 200 ml

  • Maska łagodząca po zabiegu kwasami, polecana do zabiegów kwasami z serii Fruity, Glyco i Mandelic terApis, pojemnik o poj. 200 ml, dla każdego rodzaju cery.
53,00 PLN(-10% Promocja ograniczona)
47,70 PLN
/ szt. brutto
Cena jednostkowa23,85 PLN / 100ml
Mała ilość
Mała ilość
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
APIS Maska łagodząca po zabiegu kwasami 200 ml
APIS Maska łagodząca po zabiegu kwasami 200 ml
Bezpieczne zakupy

Maska łagodząca po zabiegu kwasami, polecana do zabiegów kwasami z serii Fruity, Glyco i Mandelic terApis, pojemnik o poj. 200 ml, przeznaczona dla każdego rodzaju cery.

Łagodzi, koi i odpręża po zabiegu kwasami AHA, glikolowym i migdałowym

Maska działa łagodząco po zabiegu eksfoliującym kwasem glikolowym, migdałowym i AHA. Zawiera tlenek cynku, kaolin, ekstrakty z mimozy i arniki, dzięki czemu odpręża, koi, zmniejsza zaczerwienie i łagodnie zamyka pory skóry.

Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
tlenek cynkuWięcej

Tlenek cynku to naturalny minerał, stosowany w kosmetyce jako pigment oraz naturalny filtr UV (chroni skórę przed skutkami promieniowania słonecznego), przyspiesza gojenie się ran, owrzodzeń i podrażnień, działa antybakteryjnie, ściągająco, wspomaga leczenie trądziku oraz zmniejsza stany zapalne.

glinka białaWięcej

Biała glinka (INCI Kaolin Clay, Kaolin) znana również jako kaolin, glinka porcelanowa, jej zastosowanie to przede wszystkim kosmetyki matujące, kosmetyki do cery tłustej i mieszanej, z nadmiernym wydzielaniem sebum, zawarty w niej glin powoduje ściąganie porów. Jest to jedna z najdelikatniejszych glinek. Bogata w mikroelementy, głównie krzem, glin, żelazo, magnez, cynk i wapń oraz sole mineralne.

ekstrakt z mimozyWięcej

Wyciąg z mimozy - składnik aktywny kosmetyków posiadający szereg dobroczynnych dla skóry właściwości: efektywnie opóźnia proces starzenia się skóry, ma silne właściwości nawilżające i wzmacniające naczynka włosowate skóry, wykazuje właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne (stosowany w kosmetykach zmniejsza zaczerwienienia i obrzęki skóry).

ekstrakt z arnikiWięcej

Wyciąg z arniki (INCI: Arnica Extract) - składnik aktywny kosmetyków bogaty w olejki eteryczne, kwasy tłuszczowe i fitosterole. Dobroczynny dla skóry naczyniowej i trądzikowej, podrażnionej, zaczerwienionej: wzmacnia i obkurcza naczynka włosowate skóry, łagodzi podrażnienia i stany zapalne, zmniejsza obrzęki i zaczerwienienie skóry.

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

KaolinWięcej

Inna nazwa INCI Kaolin Clay, znany również jako glinka biała, glinka porcelanowa, stosowany w kosmetykach do cery tłustej i mieszanej, z nadmierną produkcją sebum, świetnie wchłania sebum, zawiera m. in. glin, który powoduje ściąganie porów. Kaolin jest miękki i jedwabisty, jest to jedna z najdelikatniejszych glinek. Zawiera wiele mikroelementów, w tym głównie krzem, glin, żelazo, magnez, cynk i wapń oraz sole mineralne.

Zinc OxideWięcej

tlenek cynku

GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Potassium Alum
Mimose ExtractWięcej

Ekstrakt z mimozy, wyciąg z mimozy (mimoza - rodzaj roślin tropikalnych) - składnik kosmetyków wykazujący działanie przeciwstarzeniowe, nawilżające, przeciwzapalne, antybakteryjne, wzmacniające naczynka włosowate skóry.

Arnica ExtractWięcej

Ekstrakt z arniki, wyciąg z arniki - wyciąg roślinny stosowany w kosmetykach z uwagi na bogactwo olejków eterycznych, kwasów tłuszczowych i fitosteroli. Składnik kosmetyków na naczynka (wzmacnia i obkurcza naczynka włosowate) oraz do cery trądzikowej, z podrażnieniami (zmniejsza obrzęki i zaczerwienienie, łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry).

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Pojemność
200 ml
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o APIS Maska łagodząca po zabiegu kwasami 200 ml

5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz 1 pkt.
w naszym programie lojalnościowym.
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Błyskawiczna przesyłka, wszystko w jak najlepszym porządku!
2021-03-29
Justyna, Kraków
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 783 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-30
Polecam
2020-07-16
POLECAM
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel