Darmowa dostawa od 99,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Nawilżające mleczko z algami morskimi Apis Hydro Balance Home terApis 300 ml
Nawilżające mleczko z algami morskimi Apis Hydro Balance Home terApis 300 ml
Nawilżające mleczko z algami morskimi Apis Hydro Balance Home terApis 300 ml
Nawilżające mleczko z algami morskimi Apis Hydro Balance Home terApis 300 ml
W promocji

Nawilżające mleczko z algami morskimi Apis Hydro Balance Home terApis 300 ml

  • Nawilżające mleczko z algami morskimi Apis Home terApis Hydro Balance, poj. 300 ml, mleczko do twarzy do oczyszczania każdego typu skóry, szczególnie suchej i odwodnionej. Odpowiednie również do cer naczyniowych i wrażliwych.
Pojemność
31,99 PLN(Zniżka 20%)
25,59 PLN
brutto / szt.
Cena jednostkowa8,53 PLN / 100ml
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Zamów więcej, zapłać mniej!
Dostępny
Dostępny
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Nawilżające mleczko z algami morskimi Apis Hydro Balance Home terApis 300 ml
Nawilżające mleczko z algami morskimi Apis Hydro Balance Home terApis 300 ml
Pojemność:300 ml
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz 31.99 pkt.
Najniższa cena przed obniżką

Oczyszczające mleczko o działaniu nawilżającym

Nawilżające mleczko z algami morskimi Apis Home terApis Hydro Balance, poj. 300 ml, mleczko do twarzy przeznaczone do oczyszczania każdego typu skóry, szczególnie suchej i odwodnionej. Odpowiednie również do cer naczyniowych i wrażliwych.

Mleczko, które skutecznie usuwa makijaż i jednocześnie nawilża

Łagodne mleczko nawilżające Apis Hydro Balance z algami morskimi zawiera ekstrakt z alg morskich, aloesu oraz awokado. Za sprawą odpowiedniej formuły skutecznie usuwa makijaż. Mleczko przeznaczone do demakijażu każdego typu cery: cery tłustej, suchej i odwodnionej, wrażliwej i naczynkowej, mieszanej oraz normalnej, czy cery z problemami. Mleczko nie tylko skutecznie usuwa makijaż i inne zanieczyszczenia, ale dodatkowo za sprawą alg morskich i innych ekstraktów doskonale nawilża oraz odświeża skórę, a także wykazuje szereg innych dobroczynnych dla skóry właściwości.

Algi morskie poprawiają ukrwienie skóry, łagodzą podrażnienia, wzmacniają barierę ochronną skóry, intensywnie nawilżają, przywracają skórze jędrność i elastyczność. Bogaty w witaminy z grupy A, B,C, E oraz minerały aloes zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, odżywia i ponadto posiada właściwości bakteriobójcze. Z kolei znajdujące się w składzie mleczka awokado odżywia i wzmacnia skórę.

Stosowanie

Nałóż na dłonie lub wacik odrobinę mleczka i kolistymi ruchami rozprowadź na skórze delikatnie masując.
Następnie spłucz letnią wodą. Pamiętaj aby po demakijażu stonizować skórę i zaaplikować ulubiony krem.

Symbol
50045H
Kod producenta
5901810004996
Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
ekstrakt z alg morskichWięcej

Wyciąg z alg morskich, algae extract - algi morskie są bogate w mikroelementy i witaminy. Jako składnik kosmetyków poprawiają ukrwienie, łagodzą podrażnienia oraz wzmacniają barierę ochronną skóry. Wykazują działanie antyrodnikowe, wzmacniają ściany naczynek, aktywizują procesy zachodzące w skórze, poprawiają jej koloryt. Intensywnie nawilżają, przywracają skórze jędrność i elastyczność.

ekstrakt z aloesuWięcej

Wyciąg z aloesu (aloe extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aloe Vera Extract) otrzymywany z liści aloesu. Jest bogaty w witaminy (A, grupa B, C, E), minerały, enzymy, wielocukry i aminokwasy. W kosmetykach wykazuje właściwości nawilżające, uelastyczniające, poprawia ukrwienie skóry stymulując pracę komórek, przeciwzapalne, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, koi, odżywia, działa antybakteryjnie, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie. Jego zastosowanie to kosmetyki nawilżające, do skóry podrażnionej, skóry wysuszonej i zniszczonej.

ekstrakt z awokadoWięcej

Ekstrakt z awokado ma działanie pielęgnacyjne, wygładza i przywraca elastyczność skóry.

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Mineral OilWięcej

Olej mineralny, parafina ciekła (łac. Paraffinum Liquidum) - emolient (tzw. tłusty) jako składnik kosmetyków jest wykorzystywany w celach ochronnych przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi (zanieczyszczenia, bakterie) i przed nadmiernym odparowywaniem wody, ponieważ tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), stanowiącą barierę między skórą a środowiskiem zewnętrznym. Jako składnik kosmetyku pełni również rolę rozpuszczalnika dla innych składników hydrofobowych (nie lub słabo rozpuszczalnych w wodzie). Składnik niepożądany dla niektórych typów cery, ponieważ może zatykać pory.

Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20Więcej

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Propylene GlycolWięcej

Glikol propylenowy - substancja pochodzenia syntetycznego, jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę. Posiada dobre właściwości nawilżające.

CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

Algae ExtractWięcej

Ekstrakt z alg, wyciąg z alg - wyciąg roślinny z alg zawierający wiele substancji czynnych m.in. witaminy, ponadto mikro i makroelementy. Algi w kosmetykach wykazują szereg właściwości m. in. przeciwdziałają wolnym rodnikom, nawilżają, działają przeciwzapalnie i bakteriostatycznie, poprawiają mikrokrążenie, tworzą powłokę ochronną skóry.

TriethanolamineWięcej

regulator pH

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Aloe ExtractWięcej

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

Avocado ExtractWięcej

Ekstrakt z awokado - składnik aktywny kosmetyków.

PEG-8Więcej

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

TocopherolWięcej
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
Ascorbyl PalmitateWięcej

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

Ascorbic AcidWięcej

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

Citric AcidWięcej

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

Parfum (Fragrance)Więcej

Substancja zapachowa w kosmetyku.

Pojemność
300 ml
Kody rabatowe na kosmetyki. Sprawdzaj regularnie i korzystaj. Drogeria online kosme.pl
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Blog

Sucha skóra twarzy. Jak nawilżyć skórę? Krem do cery suchej.

Niezależnie od wieku oraz rodzaju skóry, każda skóra może być odwodniona. Na początku suchość skóry pojawia się przejściowo, gdyż będą na nią oddziaływać między innymi czynniki atmosferyczne takie jak słońce, wiatr, mróz oraz niska wilgotność powietrza związana z klimatyzacją czy centralnym ogrzewaniem lub po prostu nie odpowiednią codzienną pielęgnacją skóry. Jednakże jeżeli skóra nie zostanie odpowiednio nawilżona, stan skóry suchej będzie coraz dłużej się utrzymywał, może to doprowadzić do głównego problemu kosmetycznego, z którym będziemy się zmagać dłuższy czas.

Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.91 / 5.00 918 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-09-29
Szybka dostawa ,produkt super,polecam
2022-09-12
Wszystko w porządku. Przesyłka dobrze zabezpieczona. Polecam.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel