Darmowa dostawa od 129,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Maska dla cery z problemami naczynkowymi Apis Couperose-Stop 200 ml

  • Maska dla cery z problemami naczynkowymi Apis Professional Couperose-Stop z witaminą C, kiwi, cytryną, dziką różą i miłorzębem japońskim, poj. 200 ml, do zabiegów dla cery z rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi, wrażliwej, ze skłonnością do podrażnień.
Maska dla cery z problemami naczynkowymi  Apis Couperose-Stop 200 ml
Kliknij, aby powiększyć
52,00 PLN
/ szt.
Kup 3 szt., oszczędź 5% - 49,40 PLN / szt.
Kup 5 szt., oszczędź 10% - 46,80 PLN / szt.
26,00 PLN / 100ml
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 129,00 PLN
Maska dla cery z problemami naczynkowymi  Apis Couperose-Stop 200 ml
Maska dla cery z problemami naczynkowymi Apis Couperose-Stop 200 ml

Oszczędź kupując więcej

Zestaw do cery naczynkowej Apis Couperose-Stop

Zestaw do cery naczynkowej Apis Couperose-Stop

148,00 PLN140,60 PLN
Taniej w zestawie o 5.00%
Zobacz zestaw

Maska dla cery z problemami naczynkowymi Apis Professional Couperose-Stop z witaminą C, kiwi, cytryną, dziką różą i miłorzębem japońskim, poj. 200 ml, do zabiegów dla cery z rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi, wrażliwej, ze skłonnością do podrażnień.

Maska kremowa do zabiegów na pękające naczynka

Kremowa maska na naczynka Apis Couperose-Stop jest niezwykle bogata w witaminę C. Została oparta o ekstrakt z kiwi, cytryny, dzikiej róży i miłorzębu japońskiego. Bogaty skład substancji biologicznie aktywnych komplementarnie wzmacnia ścianki naczynek krwionośnych, a zarazem uelastycznia je chroniąc przed pękaniem i polepsza ich ukrwienie. Maska na naczynka Apis skutecznie łagodzi podrażnienia, skóra twarzy jest mniej zaczerwieniona.

Apis Couperose-Stop z witaminą C to profesjonalna maska dla salonów kosmetycznych do zabiegów dla cery z problemami naczynkowymi (z rozszerzonymi, pękającymi naczynkami krwionośnymi). Można ją stosować zarówno z innymi produktami Couperose-Stop lub łączyć z innymi liniami.

Składniki aktywne

  • Witamina C - jest doskonałym eksfoliatorem, a także stymuluje syntezę kolagenu i elastyny, rozjaśnia przebarwienia, jest naturalnym antyoksydantem, neutralizuje wolne rodniki opóźniając proces starzenia się skóry.
  • Ekstrakt z kiwi - bogate źródło wit. C o silnych właściwościach przeciwrodnikowych,ujędrniających, regenerujących i wygładzających naskórek. Stymuluje powstawanie włókien kolagenowych.
  • Ekstrakt z cytryny - ma właściwości antybakteryjne i antyseptyczne. Doskonale rozjaśnia przebarwienia naskórkowe, oczyszcza i orzeźwia skórę. Ściąga rozszerzone pory i wygładza mikrozmarszczki.
  • Ekstrakt z dzikiej róży - odżywia i regeneruje komórki skóry,wspomaga syntezę kolagenu. Nawilża i chroni skórę przed utratą wilgoci,poprawia jej napięcie i wygładza mikrozmarszczki.
  • Ekstrakt z miłorzębu japońskiego - poprawia ukrwienie skóry, wzmacnia naczynka krwionośne, zwiększa elastyczność i jędrność skóry.
Kod produktu
50465
Informacje o produkcie
Typ skóry
do cery wrażliwej, atopowej

Kosmetyk profesjonalny do cery wrażliwej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, zaczerwienień, nadwrażliwej na czynniki zewnętrzne (warunki atmosferyczne, zanieczyszczenia itp.), alergicznej, atopowej.

,
do cery naczyniowej

kosmetyk profesjonalny do cery naczynkowej, z pękającymi naczynkami, z problemami naczyniowymi, na rozszerzone naczynka krwionośne twarzy

Przeznaczenie
zabiegi pielęgnacyjne twarzy
,
po zabiegu mikrodermabrazji
Kategoria
maska
Cecha szczególna
maska kremowa
Obszar
twarz
Właściwości kosmetyku
wzmacnia i uszczelnia naczynka krwionośne
,
uelastyczniający
,
ujędrniający
,
wzmacniający
,
antyoksydacyjny
,
pobudza mikrokrążenie
,
odżywiający
Linia kosmetyku
Apis Couperose-Stop

Apis Couperose-Stop to linia profesjonalna kosmetyków na pękające naczynka. Są to kosmetyki profesjonalne dla cery wrażliwej z pękającymi naczynkami i trądzikiem różowatym, ze skłonnością do podrażnień i zaczerwienień. Kosmetyki Apis Couperose-Stop wzmacniają naczynka krwionośne za sprawą dużej ilości witaminy C, ekstraktu z arniki i dzikiej róży, zapobiegając ich pękaniu.

Składniki aktywne

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego odpowiedzialne za właściwości, czyli działanie konkretnego kosmetyku. Składniki aktywne podajemy nie w kolejności stężenia ich występowania w składzie produktu (patrz skład INCI), a w zależności jaką odgrywają w danych kosmetyku rolę w pielęgnacji skóry i włosów, a tym samym przesądzają o cechach i właściwościach danego preparatu.

Stężenie poszczególnych składników aktywnych może się różnić w zależności od przeznaczenia preparatu - do pielęgnacji domowej lub gabinetowej. Pamiętaj, że kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich ewentualnym użyciem w domu należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

Nie zawsze składnik, który znajduje się w składzie produktu (patrz skład INCI), występuje w danym produkcie jako składnik aktywny. Ten sam składnik może w jednym preparacie być wymieniony jako składnik aktywny, a w innym nie, ponieważ jego właściwości pielęgnacyjne zależą od odpowiedniego stężenia i współistnienia z innymi substancjami, a także od technologii produkcji preparatu. Dlatego mimo, iż czasami dany składnik występuje w pełnym składzie preparatu może nie być wymieniony na liście składników aktywnych, a producent użył go w innym celu niż pielęgnacyjny np. w celu poprawy właściwości aplikacyjnych lub jako konserwant w produkcie.

ekstrakt z kiwi

Ekstrakt z kiwi to bogate źródło witaminy C, posiadający silne właściwości przeciwrodnikowe. Stymuluje powstawanie włókien kolagenowych, dlatego posiada właściwości ujędrniające, regenerujące i wygładzające naskórek.

,
ekstrakt z cytryny
,
ekstrakt z dzikiej róży

Wyciąg z dzikiej róży (INCI: Rosa Canina Fruit Extract, Dog Rose Fruit Extract- stosowany w kosmetykach odżywia i regeneruje komórki skóry, wspomaga syntezę kolagenu, poprawia napięcie skóry i wygładza mikrozmarszczki, nawilża i chroni skórę przed utratą wilgoci.

,
ekstrakt z miłorzębu japońskiego
,
witamina C

Witamina C, czyli kwas L - askorbinowy, nazywana "witaminą młodości".

Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry, wzmacnia naczynia krwionośne zapobiegając ich pękaniu, delikatnie złuszczając spłyca drobne zmarszczki. Ma zastosowanie w kosmetykach na naczynka, kosmetykach przeciwstarzeniowych (anti-aging) oraz w kosmetykach na przebarwienia.

Skład INCI

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Mineral Oil

Olej mineralny, parafina ciekła (łac. Paraffinum Liquidum) - emolient (tzw. tłusty) jako składnik kosmetyków jest wykorzystywany w celach ochronnych przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi (zanieczyszczenia, bakterie) i przed nadmiernym odparowywaniem wody, ponieważ tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), stanowiącą barierę między skórą a środowiskiem zewnętrznym. Jako składnik kosmetyku pełni również rolę rozpuszczalnika dla innych składników hydrofobowych (nie lub słabo rozpuszczalnych w wodzie). Składnik niepożądany dla niektórych typów cery, ponieważ może zatykać pory.

,
Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

,
Glycerin

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

,
Carbomer

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

,
Collagen

Kolagen, w kosmetykach mikrokolagen utrzymuje wysoki stopień nawilżenia skóry, wygładza mikrozmarszczki (wypełnia od środka zmarszczki i bruzdy mimiczne), ujędrnia i napina skórę, poprawia jej strukturę i sprężystość zapobiegając jej wiotczeniu. Koryguje rysy twarzy poprzez wzmocnienie włókien osłabionych procesem starzenia się lub przesuszeniem.

,
Hydrolyzed Elastin

Elastyna hydrolizowana - stosowana w kosmetykach do skóry i włosów jako emolient i składnik kondycjonujący. Zwiększa elastyczność i sprężystość skóry i włosów, wykazuje działanie pośrednio nawilżające (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni) i opóźniające oznaki starzenia.

,
Ascorbyl Glucoside

Glukozyd kwasu L-askorbinowego, stabilna forma witaminy C.

,
Kivi Extract

Ekstrakt z kiwi - w kosmetykach pełni rolę składnika aktywnego.

,
Lemon Extract
,
Propylene Glycol

Glikol propylenowy - substancja pochodzenia syntetycznego, jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę. Posiada dobre właściwości nawilżające.

,
Triethanolamine

regulator pH

,
Algae Extract

Ekstrakt z alg, wyciąg z alg - wyciąg roślinny z alg zawierający wiele substancji czynnych m.in. witaminy, ponadto mikro i makroelementy. Algi w kosmetykach wykazują szereg właściwości m. in. przeciwdziałają wolnym rodnikom, nawilżają, działają przeciwzapalnie i bakteriostatycznie, poprawiają mikrokrążenie, tworzą powłokę ochronną skóry.

,
Sodium Hyaluronate

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

,
Rosa Canina Fruit Extract
,
Sal Maris

Sól morska.

,
Ginkgo Biloba Leaf Extract

Wyciąg z miłorzębu japońskiego - bogaty w polifenole - terpenoidy (ginkgolidy, bilobalidy), flawonoidy i ich glikozydy. Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwstarzeniowe (anty-aging), antyoksydacyjne, ujędrnia i zwiększa elastyczność skóry, stymuluje proces rozkładania tłuszczy stąd działa antycellulitowo, wzmacnia naczynia krwionośne - ściany naczyń krwionośnych, uelastycznia je i uszczelnia, podbudza mikrokrążenie, posiada właściwości nawilżające.

Jego zastosowanie to głównie kosmetyki anty-aging (przeciwstarzeniowe), antycellulitowe, rozjaśniających cienie pod oczami, oraz kosmetyki do pielęgnacji cery naczynkowej.

,
Lecithin
,
Sorbitol
,
D-panthenol

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

,
Glucose
,
Trilaureth-4-Phosphate
,
Dipalmitoyl Hydroxyproline
,
Xantan Gum
,
Palmitoyl Tetrapeptide
,
Mimose Extract

Ekstrakt z mimozy, wyciąg z mimozy (mimoza - rodzaj roślin tropikalnych) - składnik kosmetyków wykazujący działanie przeciwstarzeniowe, nawilżające, przeciwzapalne, antybakteryjne, wzmacniające naczynka włosowate skóry.

,
Phenoxyethanol

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

,
Caprylyl Glycol

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

,
Aloe Extract

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

,
Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel Oil

Olej arganowy to składnik kosmetyków o wyjątkowych właściwościach, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów drzewa arganowego.

Oleja arganowy nazywany Złotem Maroka jest bogaty w witaminę E tzw. Witaminę Młodości i prowitaminę A, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6, i 9, posiada naturalny skwalan. Oleja arganowy wykazuje silne właściwości regenerujące, nawilżające, wygładzające, przeciwutleniające, antyseptyczne i ochronne. Pomaga w odbudowie naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry.

Olej arganowy jest delikatnym składnikiem kosmetyków o różnych zastosowaniach. Kosmetyki z olejem arganowym mają przede wszystkim właściwości regeneracyjne, odżywcze i nawilżające. Olej arganowy można stosować nawet do cery wrażliwej i alergicznej. Łagodzi objawy trądziku, alergii, łuszczycy.

,
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

,
Avocado Extract

Ekstrakt z awokado - składnik aktywny kosmetyków.

,
Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract

Wyciąg z kiełków pszenicy w kosmetykach stosowany zarówno jako składnik aktywny do pielęgnacji skóry jak i substancja pomocnicza. Jako składnik aktywny kosmetyków rozjaśnia i wygładza skórę,  stosowany w większym stężeniu w kosmetykach na przebarwienia, posiada silne właściwości wybielające skórę, depigmentacyjne. Ponadto wzmacnia działanie innych substancji rozjaśniających i rozświetlających.

Ekstrakt z kiełków pszenicy to naturalny składnik roślinny, który zawiera ryboflawinę, karoten, tiaminę, niacynę, tokoferol, związki mineralne (wapnia, sodu, fosforu, potasu, magnezu, siarki, żelaza), proteiny i aminokwasy (gluten), tłuszcze i cukry.

,
Parfum (Fragrance)

Substancja zapachowa w kosmetyku.

,
PEG-8

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

,
Tocopherol
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
,
Ascorbyl Palmitate

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

,
Ascorbic Acid

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

,
Citric Acid

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

,
CI 14720
Pojemność
200 ml
Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia
na oczyszczoną skórę twarzy rozprowadzić równomiernie grubą warstwę maseczki (można lekko wmasować, a nadmiar pozostawić do wchłonięcia) omijając okolice oczu i ust, pozostawić na 10-15 minut,
,
zmyć letnią wodą lub tonikiem
Czy wiesz że ... ?
kosmetyki Apis to połączenie natury z nowymi osiągnięciami nauki

Kosmetyki Apis to kosmetyki oparte o naturalne wyciągi i ekstrakty roślinne oraz witaminy i minerały (minerały z Morza Martwego). Kosmetyki Apis to umiejętne połączenie składników naturalnych z nowoczesnymi technologiami - osiągnięciami biotechnologii i kosmetologii.

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.88 / 5.00 364 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-30
Polecam.
2020-07-14
Super obsługa i produkty.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel