Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Serum na naczynka Apis Couperose-Stop 100 ml
Kliknij, aby powiększyć

Serum na naczynka Apis Couperose-Stop 100 ml

  • Serum na naczynka Apis Couperose-Stop, poj. 100 ml, dla cery z problemami naczynkowymi, wrażliwej. Produkt profesjonalny.
59,00 PLN
/ szt. brutto
Cena jednostkowa59,00 PLN / 100ml
Kup za 1770 pkt.
Po zakupie otrzymasz 59 pkt.
Mała ilość
Mała ilość
14 dni na darmowy zwrot
Bezpieczne zakupy

Serum na naczynka Apis Couperose-Stop, poj. 100 ml, dla cery z problemami naczynkowymi, wrażliwej. To profesjonalny kosmetyk o zwiększonej koncentracji składników aktywnych przeznaczony do zabiegów dla cery wrażliwej z problemami naczynkowymi - z rozszerzonymi naczynkami i z naczynkami o osłabionych ściankach.

Serum na pękające naczynka od Apis - wzmacnia, uelastycznia i nawilża

Serum na naczynka Apis Couperose-Stop jest niezwykle bogate w witaminę C. Formuła serum została oparta o ceramidy, proteiny jedwabiu, ekstrakt z miłorzębu japońskiego i alg morskich. Jest to wyjątkowa receptura o właściwościach wzmacniających ścianki naczynek krwionośnych.

Couperose-Stop serum sprawia, że skóra jest silnie nawilżona i wygładzona. Ponadto preparat działa immunostymulująco pozostawiając skórę wrażliwą i naczyniową wzmocnioną i w lepszej kondycji - odporniejszą na podrażnienia.

Składniki aktywne

  • Witamina C - jest doskonałym eksfoliatorem, a także stymuluje syntezę kolagenu i elastyny, rozjaśnia przebarwienia, jest naturalnym antyoksydantem, neutralizuje wolne rodniki opóźniając proces starzenia się skóry.
  • Ceramidy - mają działanie nawilżające, ochronne i ujędrniające.
  • Proteiny jedwabiu - nadają skórze miękkość i gładkość, wykazują silne działanie liftingujące i nawilżające.
  • Ekstrakt z alg morskich - poprawiają ukrwienie,łagodzą podrażnienia oraz wzmacniają barierę ochronną skóry. Intensywnie nawilżają, przywracają skórze jędrność ielastyczność.
  • Ekstrakt z miłorzębu japońskiego - poprawia ukrwienie skóry, wzmacnia naczynka krwionośne, zwiększa elastyczność i jędrność skóry.
Kod produktu
50555
DARMOWA DOSTAWA OD 129 PLN

Bezpłatna wysyłka dla zamówień z przedpłatą już od 129 zł, a w przypadku płatności przy odbiorze dla zamówień od 299 zł. Darmowa dostawa obowiązuje wyłącznie na terenie Polski.

Darmowa dostawa
przedpłataWięcej

Płatność przed wysyłką:

  • kurier InPost i do Paczkomatu InPost dla zamówień od 129 zł.
  • kurier DPD dla zamówień od 199 zł
pobranieWięcej

Płatność przy odbiorze:

  • kurier InPost i kurier DPD dla zamówień od 299 zł.
NIŻSZE CENY DLA PROFESJONALISTÓW

Ceny hurtowe / gabinetowe widoczne dla zweryfikowanych profesjonalistów z branży kosmetycznej (dla kosmetyczek, kosmetologów, salonów i gabinetów kosmetycznych, SPA, lekarzy i in.).

Ceny hurtowe / gabinetowe
uzyskaj dostępWięcej

Zarejestruj się:
kosmepro.pl/gabinet

  • Firmy - zarejestruj konto na firmę, weryfikacja zostanie przeprowadzona na podstawie wpisu do CDEIG, w polu "opis działalności" opisz krótko działalność firmy.
  • Osoby fizyczne - zarejestruj konto na osobę prywatną, weryfikacja zostanie przeprowadzona na podstawie zdjęcia dyplomu / certyfikatu, w polu "opis działalności" opisz krótko czym się zajmujesz, w załączniku dodaj zdjęcie dokumentu potwierdzającego posiadane uprawnienia.
Informacje o produkcie
Skóra
do cery naczyniowejWięcej

kosmetyk profesjonalny do cery naczynkowej, z pękającymi naczynkami, z problemami naczyniowymi, na rozszerzone naczynka krwionośne twarzy

do cery wrażliwej, atopowejWięcej

Kosmetyk profesjonalny do cery wrażliwej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, zaczerwienień, nadwrażliwej na czynniki zewnętrzne (warunki atmosferyczne, zanieczyszczenia itp.), alergicznej, atopowej.

Przeznaczenie
zabiegi pielęgnacyjne twarzy
ultradźwięki
po zabiegu mikrodermabrazji
Kategoria
serum
Obszar
twarz
Właściwości kosmetyku
wzmacnia i uszczelnia naczynka krwionośne
nawilżający
wygładzający
immunostymulujący
Linia kosmetyku
Apis Couperose-StopWięcej

Apis Couperose-Stop to linia profesjonalna kosmetyków na pękające naczynka. Są to kosmetyki profesjonalne dla cery wrażliwej z pękającymi naczynkami i trądzikiem różowatym, ze skłonnością do podrażnień i zaczerwienień. Kosmetyki Apis Couperose-Stop wzmacniają naczynka krwionośne za sprawą dużej ilości witaminy C, ekstraktu z arniki i dzikiej róży, zapobiegając ich pękaniu.

Składniki aktywne
witamina CWięcej

Witamina C, czyli kwas L - askorbinowy, nazywana "witaminą młodości".

Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry, wzmacnia naczynia krwionośne zapobiegając ich pękaniu, delikatnie złuszczając spłyca drobne zmarszczki. Ma zastosowanie w kosmetykach na naczynka, kosmetykach przeciwstarzeniowych (anti-aging) oraz w kosmetykach na przebarwienia.

ceramidyWięcej

Ceramidy wykazują działanie nawilżające, ochronne i ujędrniające.

proteiny jedwabiuWięcej

Proteiny jedwabiu nadają skórze miękkość, gładkość, aksamitny blask. Wykazują silne działanie liftingujące i nawilżające.

ekstrakt z miłorzębu japońskiego
ekstrakt z alg morskichWięcej

Wyciąg z alg morskich, algae extract - algi morskie są bogate w mikroelementy i witaminy. Jako składnik kosmetyków poprawiają ukrwienie, łagodzą podrażnienia oraz wzmacniają barierę ochronną skóry. Wykazują działanie antyrodnikowe, wzmacniają ściany naczynek, aktywizują procesy zachodzące w skórze, poprawiają jej koloryt. Intensywnie nawilżają, przywracają skórze jędrność i elastyczność.

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Mineral OilWięcej

Olej mineralny, parafina ciekła (łac. Paraffinum Liquidum) - emolient (tzw. tłusty) jako składnik kosmetyków jest wykorzystywany w celach ochronnych przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi (zanieczyszczenia, bakterie) i przed nadmiernym odparowywaniem wody, ponieważ tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), stanowiącą barierę między skórą a środowiskiem zewnętrznym. Jako składnik kosmetyku pełni również rolę rozpuszczalnika dla innych składników hydrofobowych (nie lub słabo rozpuszczalnych w wodzie). Składnik niepożądany dla niektórych typów cery, ponieważ może zatykać pory.

GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Lecithin
Silk Amino Acids
Sorbitol
D-panthenolWięcej

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

Glucose
Trilaureth-4-Phosphate
Magnesium Pca
Pyridoxine
Citric AcidWięcej

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

Carnitine
Ceramide 6
Saccharomyces Cerevisiae Extract
Hydrolyzed Silk
CyclopentasiloxaneWięcej

Cyklopentasiloksan - emolient tzw. suchy stosowany w kosmetykach nie tworzy lepkiej, tłustej warstwy na powierzchni skóry, tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (TEWL) i przez to pośrednio nawilża i zmiękcza skórę lub włosy. Jest to silikon lotny - po kilku godzinach odparowuje z miejsca aplikacji. Nie powoduje obciążenia włosów, nawet cienkich i delikatnych. Nie drażni ani nie alergizuje. Nie przenika do organizmu. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci.

Sodium HyaluronateWięcej

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

Ginkgo Biloba Leaf ExtractWięcej

Wyciąg z miłorzębu japońskiego - bogaty w polifenole - terpenoidy (ginkgolidy, bilobalidy), flawonoidy i ich glikozydy. Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwstarzeniowe (anty-aging), antyoksydacyjne, ujędrnia i zwiększa elastyczność skóry, stymuluje proces rozkładania tłuszczy stąd działa antycellulitowo, wzmacnia naczynia krwionośne - ściany naczyń krwionośnych, uelastycznia je i uszczelnia, podbudza mikrokrążenie, posiada właściwości nawilżające.

Jego zastosowanie to głównie kosmetyki anty-aging (przeciwstarzeniowe), antycellulitowe, rozjaśniających cienie pod oczami, oraz kosmetyki do pielęgnacji cery naczynkowej.

Ascorbyl GlucosideWięcej

Glukozyd kwasu L-askorbinowego, stabilna forma witaminy C.

Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20Więcej

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

TriethanolamineWięcej

regulator pH

Algae ExtractWięcej

Ekstrakt z alg, wyciąg z alg - wyciąg roślinny z alg zawierający wiele substancji czynnych m.in. witaminy, ponadto mikro i makroelementy. Algi w kosmetykach wykazują szereg właściwości m. in. przeciwdziałają wolnym rodnikom, nawilżają, działają przeciwzapalnie i bakteriostatycznie, poprawiają mikrokrążenie, tworzą powłokę ochronną skóry.

Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel OilWięcej

Olej arganowy to składnik kosmetyków o wyjątkowych właściwościach, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów drzewa arganowego.

Oleja arganowy nazywany Złotem Maroka jest bogaty w witaminę E tzw. Witaminę Młodości i prowitaminę A, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6, i 9, posiada naturalny skwalan. Oleja arganowy wykazuje silne właściwości regenerujące, nawilżające, wygładzające, przeciwutleniające, antyseptyczne i ochronne. Pomaga w odbudowie naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry.

Olej arganowy jest delikatnym składnikiem kosmetyków o różnych zastosowaniach. Kosmetyki z olejem arganowym mają przede wszystkim właściwości regeneracyjne, odżywcze i nawilżające. Olej arganowy można stosować nawet do cery wrażliwej i alergicznej. Łagodzi objawy trądziku, alergii, łuszczycy.

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)Więcej

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

Aloe ExtractWięcej

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

PEG-8Więcej

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

TocopherolWięcej
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
Ascorbyl PalmitateWięcej

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

Ascorbic AcidWięcej

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

Parfum (Fragrance)Więcej

Substancja zapachowa w kosmetyku.

CI 14720
Pojemność
100 ml
Stosowanie

Jeżeli w treści opisu nie podano wskazówek dot. stosowania produktu skontaktuj się z nami. Przed użyciem produktu zapoznaj się również z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia
serum nanieść na skórę twarzy, szyi i dekoltu, delikatnie wmasować
pozostawić do wchłonięcia
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Dobry krem do cery wrażliwej i naczynkowej, czyli jaki?
Skóra wrażliwa i naczyniowa wymaga specjalnej uwagi z naszej strony. Posiadacze tego typu cery na pewno dobrze o tym wiedzą. Pielęgnacja cery wrażliwej i naczynkowej, to nie lada wyzwanie, jednak dobrze dobrane kosmetyki oraz wdrożenie ściśle określonej rutyny pielęgnacyjnej, mogą skutecznie pomóc w walce z tą problematyczną skórą wzmacniając ją. Czytając niniejszy artykuł uzyskasz nie tylko odpowiedź na zadane w tytule pytanie o dobry krem do cery wrażliwej i naczynkowej, ale dowiesz się jak prawidłowo zadbać o swoją skłonną do podrażnień, nadreaktywną cerę, niejednokrotnie z problemem widocznych, pękających naczynek - co robić, a czego unikać.
Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 556 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-30
Polecam
2020-07-14
Super obsługa i produkty.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel