Darmowa dostawa od 129,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Złuszczająca pianka do mycia twarzy Neostrata Exfoliating Wash 125 ml

  • Złuszczająca pianka do mycia twarzy Neostrata Skin Active Exfoliating Wash, poj. 125 ml, preparat do demakijażu przeznaczona dla każdego rodzaju cery, dedykowana dla skór dojrzałych, poszarzałych, oparta o 8% glukonolakton i 0,5% kwas maltobionowy.
Złuszczająca pianka do mycia twarzy Neostrata Exfoliating Wash 125 ml
Kliknij, aby powiększyć Nowość
129,00 PLN
/ szt.
Kup 3 szt., oszczędź 5% - 122,55 PLN / szt.
Kup 5 szt., oszczędź 10% - 116,10 PLN / szt.
103,20 PLN / 100ml
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 129,00 PLN

Pianka do demakijażu z kwasami

Unikalna formuła Neostrata Exfoliating Wash delikatnie złuszcza, nie przesuszając skóry. Przygotowuje skórę na terapeutyczne działanie pozostałych preparatów NeoStrata. Polihydroksykwasy w tym opatentowany kwas maltobionowy, stymulują odnowę komórkową i oczyszczają skórę, poprawiając kondycję i koloryt. Pianka nie zawiera mydła, skutecznie usuwa sebum i makijaż bez ryzyka podrażnienia. Odpowiednia do wszystkich rodzajów skóry.

Wskazania

  • do każdego rodzaju skóry
  • dedykowana do skóry dojrzałej
  • skóra szara, zmęczona tzw. skóra palacza, matowa, ziemista
  • skóra podrażniona

Składniki aktywne

  • 8% glukonolakton - naturalnie występuje w skórze, wykazuje intensywne działanie przeciwstarzeniowe, ma działanie antyoksydacyjne, hamuje działanie elastazy, zapewniając skórze odpowiednią elastyczność i sprężystość. Wykazuje silnie działanie ochronne i wzmacniające naturalną barierę naskórkową, redukując skłonność do podrażnień.
  • 0,5% kwas maltobionowy - pochodzący z naturalnych cukrów, niedrażniący polihydroksykwas, który spowalnia procesy starzenia się skóry, a także odwraca zmiany związane z fotostarzeniem. Zwiększa jędrność skóry poprzez hamowanie aktywności metaloproteinaz. Stanowi naturalny humektant wiążący wodę, dzięki czemu tworzy barierę nawilżającą na skórze.
  • Surfaktanty - substancje usuwające zanieczyszczenia (bez dodatku mydła).
  • Kompleks roślinny - aloes, rumianek, ogórek i rozmaryn działają łagodząco i kojąco na skórę.

Stosowanie

Piankę stosować na wilgotną skórę, delikatnie masować, po czym obficie spłukać. Preparat może być stosowana do demakijażu twarzy, jak i okolic oczu.

Informacje o produkcie
Typ skóry
do każdego typu cery

Kosmetyk profesjonalny do każdego typu cery, do cery normalnej, w przypadku cery trądzikowej, wrażliwej, naczyniowej, dojrzałej polecamy inne kosmetyki dedykowane do konkretnego typu cery lub problemu skórnego.

,
do cery suchej, odwodnionej

Kosmetyk profesjonalny do cery suchej, odwodnionej, wymagającej intensywnego nawilżenia, przesuszonej, szorstkiej, ściągniętej, spierzchniętej i łuszczącej się, także dla skóry twarzy przesuszonej w wyniku wiatru lub mrozu

,
do cery zmęczonej, szarej

Kosmetyk profesjonalny do zmęczonej skóry twarzy, poszarzałej (szara cera), ziemistej, niedotlenionej, pozbawionej blasku, witalności, do cery palacza

,
do cery dojrzałej

Kosmetyk profesjonalny do cery dojrzałej, z oznakami starzenia

Przeznaczenie
demakijaż

Kosmetyk przeznaczony do demakijażu twarzy

Wiek
30+
,
40+
,
50+
Kategoria
pianka oczyszczająca
Obszar
twarz
Linia kosmetyku
NeoStrata Skin Active
Składniki aktywne

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego odpowiedzialne za właściwości, czyli działanie konkretnego kosmetyku. Składniki aktywne podajemy nie w kolejności stężenia ich występowania w składzie produktu (patrz skład INCI), a w zależności jaką odgrywają w danych kosmetyku rolę w pielęgnacji skóry i włosów, a tym samym przesądzają o cechach i właściwościach danego preparatu.

Stężenie poszczególnych składników aktywnych może się różnić w zależności od przeznaczenia preparatu - do pielęgnacji domowej lub gabinetowej. Pamiętaj, że kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich ewentualnym użyciem w domu należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

Nie zawsze składnik, który znajduje się w składzie produktu (patrz skład INCI), występuje w danym produkcie jako składnik aktywny. Ten sam składnik może w jednym preparacie być wymieniony jako składnik aktywny, a w innym nie, ponieważ jego właściwości pielęgnacyjne zależą od odpowiedniego stężenia i współistnienia z innymi substancjami, a także od technologii produkcji preparatu. Dlatego mimo, iż czasami dany składnik występuje w pełnym składzie preparatu może nie być wymieniony na liście składników aktywnych, a producent użył go w innym celu niż pielęgnacyjny np. w celu poprawy właściwości aplikacyjnych lub jako konserwant w produkcie.

glukonolakton

Glukonolakton (INCI: Gluconolactone) - polihydroksykwas (kwas PHA) powstający naturalnie procesie fermentacji ziarna kukurydzy lub utleniania glukozy, występujący w skórze, gdzie powstaje w wyniku przemian metabolicznych glukozy na poziomie komórkowym. Stosowany w kosmetykach z uwagi na właściwości antyoksydacyjne, nawilżające, regeneracyjne, odżywcze, ujędrniające i wygładzające i przeciwzapalne. W roztworze wodnym ulega samoistnej przemianie w kwas glukonowy.

,
kwas maltobionowy
,
surfaktanty
,
ekstrakt z aloesu

Wyciąg z aloesu (aloe extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aloe Vera Extract) otrzymywany z liści aloesu. Jest bogaty w witaminy (A, grupa B, C, E), minerały, enzymy, wielocukry i aminokwasy. W kosmetykach wykazuje właściwości nawilżające, uelastyczniające, poprawia ukrwienie skóry stymulując pracę komórek, przeciwzapalne, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, koi, odżywia, działa antybakteryjnie, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie. Jego zastosowanie to kosmetyki nawilżające, do skóry podrażnionej, skóry wysuszonej i zniszczonej.

,
wyciąg z rumianku
,
ekstrakt z ogórka

Ekstrakt z ogórka wygładza, delikatnie rozjaśnia przebarwienia naskórkowe, działa przeciwzapalnie i napinająco.

,
ekstrakt z rozmarynu
Skład INCI

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Gluconolactone
,
PEG-8

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

,
Decyl Glucoside
,
PEG-8 Dimethicone
,
Ammonium Hydroxide
,
Sodium C14-16 Olefin Sulfonate
,
Maltobionic Acid
,
Arginine
,
Aloe Barbadensis Leaf Extract
,
Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract

Ekstrakt z ogórka Cucumis sativus - wyciąg roślinny stosowany w kosmetykach jako składnik aktywny.

,
Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract

Wyciąg z rumianku pospolitego - składnik kosmetyków z uwagi na właściwości łagodzące, przeciwzapalne, antybakteryjne.

,
Althaea Officinalis Root Extract
,
Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract
,
Rosa Damascena Flower Oil
,
Glycerin

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

,
Propylene Glycol

Glikol propylenowy - substancja pochodzenia syntetycznego, jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę. Posiada dobre właściwości nawilżające.

,
Triethyl Citrate
,
Caprylyl Glycol

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

,
Methyldihydrojasmonate
,
Ethylene Brassylate
,
Polysorbate 20
,
Sodium Bisulfite
,
Chlorphenesin
,
Phenoxyethanol

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Pojemność
125 ml
Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.88 / 5.00 360 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-27
Polecam, szybka realizacja, bez kłopotów
2020-06-30
Polecam
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel